snor och snörvel

alla dessa förbannade basilusker, jag går och inväntar att det ska bli min tur snart. Jag vill inte bli sjuk, men hur ska jag kunna undvika det med två snoriga barn?
Försökte storstäda hallen idag, hann bara med att bli nästan klar på nedervåningen, har trappen plus övervåningens hall del kvar. Blev sittandes i soffan större delen av dagen med en gråtandes (läs illvrålandes) Amanda i knät. Så jag får väl ta tag i det imorrn istället om hon är gladare då.
Annars har jag varit ute med Wille på ett par cykelrundor och såklart fikat hos mina föräldrar. Pappa hjälpte Wille att höjja sadeln och styret på tre hjulingen.
Nu ska jag sova.
Godnatt

Antal steg idag: 9252
Antal km: 5,921

Storstädning

Orkar inte med någon storstädning av hela huset på en dag så jag tar ett rum i taget, så idag har jag skurat lilla toan från golv till tak. Blev så fint så.
Annars har vi väl Varit förbi hos mina föräldrar, gått runt lite så att Wille fått cykla osv.
Lina har även varit här med säsong två och tre på lost så  jag kan kika vidare. Spännande! =)
Amanda och William är sjuka, eller förkylda rättare sagt. Dom snörvlar och hostar hela dagarna. Krakarna. Ska gå och se om Amanda kanske har feber till och med. Hoppas dom får sova ordentligt i natt.
Time to sleep.

Antal steg idag: 11050
Antal km: 7,072


Grattis Patrik 30 År!

Idag fyller Patrik år. Han började dagen med att vara tvungen att åka in och jobba fast att han är ledig idag. Typiskt. När han kom hem fick han våran present, en tatuering. =)
sen åkte vi till Patriks föräldrar och hälsade på, hans syster och hennes son var där, vi har inte träffat dem på över 2½ år så det var roligt.
På kvällen sen käkade vi pizza ihop och åt tårta. Då kom även mina föräldrar och Lars och Tilly förbi. Så det var full rulle här, Wille och Max for runt som galningar och busade hela tiden.
Jag hoppas Patrik tyckte det var en rätt lyckad dag endå. Jag tyckte iallafall att den var helt ok.
Nu ska jag sova.
Godnatt

Tyvärr så lyckades jag glömma att sätta på mig stegräknaren i morse. Vet inte vad jag tänkte på, inte stegräknaren iallafall. Men så kan det gå.

tappat lusten

jag har gått och tappat lusten med precis allt just nu. Inspirationen med att äta nyttigt och vara ute och gå är helt bortblåst. Jag har inte lust till något annat heller, jag bara sitter i soffan och vill eller orkar inte göra någonting. Fast att vi har en miljon grejjer som måste fixas. Men jag kan bara inte ta mig i kragen och göra det. Jag fattar inte vad det är för fel på mig. Jag brukar ju alltid kunna tvinga mig själv att göra saker tillslut, men inte nu. Jag varken vill, orkar eller bryr mig just nu. Hoppas verkligen att det går över, så här kan jag ju inte ha det.
Lina har lurat i mig att börja kolla på Lost. Hade inte sett ett enda helt avsnitt förrut, nu har jag sett dom fyra första skivorna i första säsongen. Farligt fängslande. =)
Nej ska väl gå och lägga mig och hoppas på mer livslust imorgon. Det kan ju inte bli värre iallafall.
Godnatt

Antal steg idag: 7553
Antal km: 4,833

fikat

Igår gick jag o la mig vid halv tio och somnade strax efter det, sen sov jag ända till typ sju i morse, snacka om trött. Men jag mår faktist lite bättre idag än vad jag gjorde igår. Kanske bara är sömnbrist som gör mig så hängig och risig.

idag har vi fikat och fikat och fikat. Nästan inte gjort någe annat.
Vi har iallafall fått iväg alla inbjudningskorten nu till dopet. Känns bra, två kvar som ska delas ut men dom träffar vi på fredag så då får dom sina.
Så har vi varit hos Sofie och Dan och fikat och snackat lite skit.
Har väl egentligen inte fått så mycket mer gjort faktist. Dagarna bara försvinner iväg för mig och det blir inget gjort alls. Måste ta mig i kragen imorrn.

Idag kan jag inte precis skryta över stegantalet, nästan pinsamt att skriva ut faktist.

Antal steg idag: 5965
Antal km: 3,817 *skäms*

sjuk

idag har jag känt mig allmänt risig hela dagen och nu mår jag riktigt dåligt. Ska faktist mata Amanda och sen går jag nog och lägger mig. Jag vill inte bli sjuk nu.... känns verkligen som om jag är  på väg att bli det. Menmen
Jag har iallafall varit duktig med stegen idag.

Antal steg idag: 13637
Antal km: 8,727

Godnatt

Trött

vet inte om jag är på väg att bli sjuk eller vad det är för fel på mig. Men trött är jag, hela tiden.
Igår var jag trött hela tiden, gick runt och bara längtade efter att dagen skulle ta slut så jag kunde sova igen. Var inne en sväng i Nyköping och köpte nya kalsonger till Wille.
Idag har vi vart en vända till i Nyköping oxå, jag köpte nya byxor och en mascara.
Annars har de väl inte hänt så mycket antar jag.
Vägde mig imorse oxå, lite chokerande att jag faktist gått ner med tanke på hur lite jag gått och hur mycket och framför allt dåligt jag ätit.
Resultatet:

Viktminskning denna vecka: -0,3kg 
Totala viktminskningen: -4,3kg

Antal steg idag: 9535
Antal km: 6,102

Kalas

Idag har det varit full rulle vill jag lova. Från ett tiden ungefär har vi haft massvis med folk som kommit och firat våra födelsedagar. Lite stressigt men roligt, hann ju tyvärr inte sitta ner och prata med så många när det blev så många på en gång men jag hoppas folk hade överseende med det. =)
Fick en jätte fin väggljusstake med matchande bordsljusstake, en barnfri kväll, blommor, scrapbooking grejjer, simsspel, presentkort, pengar, lampa, och så skötväskan som jag önskade mig och skrev om här för några månader sen. Den rosa av dem. Den är sååå fin! =) Tror jag fick med det mesta nu.
Efter att alla gått så plockade vi undan lite, käkade pizza och satte oss vid datorerna en stund och nu är det dax att sova,
Haft en super bra dag.
Godnatt på er alla.

Tyvärr har jag inte haft någon stegräknare på mig idag och imorrn lär jag få knalla på som tusan om det ska bli nått minus till på måndag. Har ju ätit både tårta, kakor och pizza idag. =)

Bye!

mycket att göra

har haft en del att göra idag. har bland annat städat, varit på bvc och vägt och diskuterat Amandas lilla rumpproblem osv.
Men nu är det dax att sova.
Godnatt

Antal steg idag: 8827
Antal km: 5,649

bakat

idag har jag bakat klart det sista. Om man inte räknar med tårtorna då, fast dom bakar jag ju ioförsig inte utan köper ju färdiga bottnar. Har haft expert hjälp av William såklart.
Idag hade han ett så där roligt uttalande igen.
Vi satt och kollade på kort när en bild på hans farmor kom upp.
S - Vem är det där då Wille?
W - Farmor.
Så kom ett nytt kort på henne.
S - Tittar där är Amandas farmor.
W - (sitter tyst en lång stund) Mamma, har vi likadana farmor?
*ler*
Det är inte lätt att förstå det där.
Nu är det dax för sängen.
Godnatt

Antal steg idag: 9903

Antal km: 6,337


nere

har knappt fått någe gjort idag heller. handlat och bakat....
orkar inte skriva mer.. är bara nere just nu...

Antal steg idag: 8530
Antal km: 5,459

trött

jag är så fasansfullt trött hela tiden och endå går jag och lägger mig as sent om kvällarna. Men nu ska de bli ändring på det. ;) Tänkte bara skicka iväg det här bloggmeddelandet och sen ska jag krypa i säng och förhoppningsvis vakna full med sprudlande energi och hoppa ur sängen imorgon. Nåja det skulle iallafall räcka med att jag har energi nog att komma ur sängen någorlunda vaken. =)
Idag har jag tvättat och lite sånt. Gjorde inte det som jag skulle behövt göra. Städade lite lite iallfall men det är massor mer att göra. Och lite annat småpyssel. Hoppas jag är piggare imorgon så får jag ta tag i det då.
Annars har de väl inte hänt så mycket mer idag antar jag.
Godnatt

Antal steg idag: 10274
Antal km: 6,575
*nöjd*

Tack förresten för alla peppande kommentarer, dom värmer. =)

Ny vecka!

Japp då har ännu en ny vecka börjat, tiden rusar i väg och jag tycker att jag varken får något gjort eller hinner med på något annat sätt heller.
Jag har haft Agneta och Lina över på besök här, vi satt och snackade lite skit och kikade på film. Sen sorterade jag tvätt och påbörjade lite maskiner med det.
Och nu ikväll har jag gått en promenad med Sofie. Vi snackar så mycket när vi knallar så det blir alltid längre promenader än vad vi tänkt oss. 
Imorrn behöver jag ta mig i kragen och städa lite här hemma. Har lite annat små pyssel oxå som måste göras. Får se om jag verkligen orkar det. ;)
Nu ska jag kika lite på tv och sen sova. Godnatt.

Viktminskning denna vecka: -0,3kg (trodde inte alls att jag skulle gått ner, fuskätit en hel del och slarvat med stegen.)
Totala viktminskningen: -4kg

Antal steg idag: 15371 (Tack vare sofies och min promenad=) )
Antal km: 9,837

sladdar och åter sladdar

Idag har vi bytt ut internet, tv och telefoni till nya maskiner och sladdar á la com hem. Vilket projekt!! Sladdar som ska bakom bokhyllor och längs med väggar. Jösses!
Men nu har vi internet till våra bärbara datorer istället så nu funkar msn och sånt som vanligt igen! Känns bra. Så nu sitter vi och längtar efter det trådlösa internet så vi slipper sitta en och en vid datorn. Men det dröjjer till 19 oktober så nu får vi samsas om den här lilla sladden. ;)
Det och lite städning är väl allt vi orkat med idag. Dumle kom även förbi med en födelsedagspresent till Wille, en stor bil med släp och tillhörande fyrhjuling. Häftigt värre tyckte Wille!
Nu ska jag sova.
Godnatt

Antal steg idag: 8260
Antal km: 5,286
Det går verkligen inge bra alls. *suckar djupt*

Nedstämd

Är inte riktigt på allerten just nu.... Känner mig lite sviken och det gör ont. Men jag vet att det kommer gå över snart. Bara att hålla ut.

Annars idag så har jag mest blippat på datorn, hälsat på farmor och farfar i två omgångar. Ena gången fick jag present och fika där. Andra gången så var pappas kusin Åsa med sin kille Jon och barnen Simon och Alvin där och hälsade på. De skulle hämta hem farmors mamma Irma som varit här nere på besök.
Vi har även varit ute och gått så Wille fick cykla, sista biten var han så trött så trött i benen men han kämpade på. =)
Så har de varit mys i soffan med hemmagjord pizza. Och jag åt inget lördagsgodis fast att Wille hade det. Känner mig såå duktig. Även om jag smakade på dem som han bjöd på. ;)
Nu ska jag sova
Godnatt


Stegräknarens slutresultat piggade ju inte heller upp precis...
Antal steg idag: 6639
Antal km: 4,248
Det går bara utför nu....

25 år

Jahopps då var man 25 år nu då. Usch så gammalt, nu går det bara utför. =)
Imorse fick jag mitt paket av Patrik, fick välja om jag ville ha en egen bärbar dator eller en utlandsresa. Jag vet, jag har världens bästa pojkvän! =) Men jag fixar inte att åka ifrån barnen än på ett tag så jag valde en dator. Ville gärna ha en rosa. ;) Men när vi väl var inne på onoff så visade det sig att de rosa som dom hade inte var någe bra så de blev en som är mörkblå metallic. Helt ok! http://www.onoff.com/online/se/inet.nsf/fShowBigPic?readform&showvals=59178~ <-- en bild på datorn.
På posten fick jag oxå ett paket av snälla Sara, scrapbooking prylar och gissa vilken färg det var på dem, yes, Rosa! =)
Annars har de väl inte hänt så mycket under dagen, har mest umgåtts med William och Amanda. Patrik har ju jobbat eftermiddag. Framåt kvällningen så kom Tilly förbi och jag fick mer paket! =) Två pluspaket till sims 2 fick jag. Jag är en sån där sims nörd, jag erkänner! ;)
Men nu har jag suttit och pillrat så mycket vid datorn att ögonen blivit fyrkantiga. Och det är bäst att jag går och sover nu för här får man inte sovmorgon, har ju två morgonpigga barn! ;)
Godnatt

Har slarvat med stegen idag:
Antal steg idag: 8007
Antal km: 5,124

Måste verkligen rycka mig i kragen nu....


attans

Har väl inte hänt så jätte mycket idag.Glömde att sätta på mig min stegräknare i morse och kom inte på det förrens efter två nångång så då sket jag i det. Kört iallafall att komma upp i 10000 steg. Bara att ta nya tag i morgon.
Annars har det inte hänt så mycket. Var på efterkontroll hos barnmorskan idag, passade på att sätta in spiral så det inte blir några oväntade syskon ;).
Gjort lite små sysslor och mest tröstat en ganska lessen Amanda idag.
Imorrn fyller man "halv vägs till 50" som min kära sambo uttröck det. Han är för underbar han! =)
Godnatt


Det går segt med stegen

Idag lunchade jag ihop med Sofie. Det var jätte trevligt, tyvär lunchade vi även ihop med en miljard getingar oxå, det var bara ren tur att vi inte blev stuckna.
Sen på eftermiddagen kom Elin förbi en sväng, vi fikade, satt och snackade skit och gick även till lekparken med William så han fick springa av sig lite energi.
Har börjat inse att jag går sjukt lite om dagarna, trots att jag stått i 45 minuter på crosstrainern kom jag inte upp i 10000 steg. Måste verkligen bättra mig. Det är svårt de här dagarna när man är själv hemma från 13.30 men skam den som ger sig. ;)
Nu ska jag duscha och sen blir det sängen för min del.
Bye

Antal steg idag: 9318
Antal km: 5,963

Fullt upp

Idag har det varit fullt upp från morgon till kväll känns det som. Det har varit att hämta och lämna på dagis, ner till stan och handla, tvättat och donat lite här hemma, en sväng till bvc osv osv. Trots allt detta så blev det inte många steg tagna och när man är hemma från 13.30 själv om dagarna så är det svårt att komma ut på långpromenader. Wille är ju inte så pigg på att knalla länge och jag har ju lite svårt att köra två vagnar. ;) Men så upptäckte jag idag att man kan köra på crosstrainerna så räknar den steg med. Så det är ju lite fusk, fast jag vet inte om det blir lättare så. Känns iallafall jobbigare. Men det är ju en bättre lösning än att inte gå alls tänkte jag. =)
Är fortfarande inte riktigt pigg i kroppen så jag nådde inte riktigt fram idag heller, men imorrn hoppas jag kunna klara det!

Antal steg idag: 9843
Antal km: 6,299

Måndag igen

Har väl mått sådär idag. Men lyckats äta alla mål mat idag, även om det inte var så jätte mycket åt gången. Får inte lika ont i magen heller så det är verkligen på bättringsvägen nu. Så skönt!
Energin kommer smygandes i kroppen oxå. Har gått med stegräknaren idag men orkade inte riktigt upp till mina 10000 steg. Är nöjd endå.
Annars har jag mest plockat här hemma, kollat lite OS och fikat med mina föräldrar.
Vägde mig idag oxå.

Viktminskning denna vecka: -2,4kg (tror nog att matförgiftningen har ett litet finger med i spelet här så jag kan nog inte räkna med att gå ner så mycket till nästa gång.)
Totala viktminskningen: -3,7kg

Antal steg idag: 9327
Antal km: 5,969

magvärk

Mår bättre idag men magen värker. Antar och hoppas att jag är på bättringsvägen.
Idag har jag varit en sväng på stan med mamma, sen har jag plockat undan lite här hemma. Lekt med alla leksaker som Wille fick igår och lite sånt smått och gott.
Efter lunch kom Agneta och Lina förbi och firade Wille. Han fick bilar och en krambjörn med film till. 
Nu ikväll har Lars och Tilly, Andreas och Elin varit här och firat honom. Han fick nån militärbil, kläder och filmer av dem. Så hans dag har varit bra! =) Han fick även för sig att en en gång prova att vara utan blöjjor, Vi har ju provat från och till sen i höstas men han har inte velat alls. Men idag har han varit utan hela dagen och gjorde båda behoven på toan. Duktiga killen, två små olyckor hände men man kan ju inte begära för mycket. Sen satte vi på blöjja när han skulle sova, men han ropade iallafall att han behövde kissa på toan, så kanske kanske att det släppt nu. Bara att hålla tummarna!
Har inte använt stegräknaren idag heller, är ju fortfarande inte helt bra. Men jag tänkte ge det en chans imorgon och försöka komma upp i 10000 steg men om jag känner att kroppen absolut inte orkar får jag väl sänka kraven lite. 
Ha de gott
Godnatt 

Wille 3 år och Sofie matförgiftad

Igår på förmiddagen så fixade vi de sista innan kalaset som vi skulle haft idag. Och på eftermiddagen så åkte jag och Agneta till Helena och Magnus bröllop. Efter det var det mat och fika och var väl inte hemma förrens vid tio på kvällen. Hade med mig Amanda och hon skötte sig exemplariskt hela tiden. Skrattade och jollrade mesta delen av tiden, sov den andra delen av tiden förrutom när hon åt lite. Mamma kunde inte varit stoltare! =)
Men under kvällen började jag få ont i magen och när jag kom hem bröt det ut. Satt på toa hela natten i princip.
Så när William vaknade i morse och superglad över att det var hans födelsedag och att han skulle ha kalas kändes det inte så jätte kul att säga att vi var tvugna att ställa in. Wille blev jätte ledsen och frågade om han varit dum och sa förlåt flera gånger. Försökte få honom att förstå att så inte var fallet utan att jag var dålig. Stackarn. Men så pratade jag med mina föräldrar och vi flyttade kalaset dit och halverade det lite. Släktingarna bara så får våra kompisar komma över imorrn eller nån annan dag tänkte vi. Så jag masade över mig dit en sväng och var lite små social, hade fått i mig ett rivet äpple och hade piggnat på en del endå, fast värken i magen är kvar. William fick en hel hög med presenter, allt ifrån skor och pussel, till kläder, bil med husvagn, pennor, lego och golfset. =) Han var så glad. Så nu blir det ju lite fler små kalas än ett stort.
Nu är jag helt slut, energin i ett äpple räcker ju inte jätte långt. Har petat i mig lite kvällsmat och drukigt lite avslagen cola. Men även om jag inte måste rusa på toa längre så värker magen hela tiden. Som tur är har jag sluppit illamående och kräkningar hittils. Men jag hoppas att jag är på bättringsvägen. Det är inge vidare att amma när man har så lite enerig, känns som att hon snor den lilla kraft jag har i kroppen. ;)
En annan som var helt slut var födelsedagsbarnet. Han protesterade inte ens när det var dax att gå i säng. Lilla gubben!
Nej nu ska jag kila iväg och lägga mig jag med, har lite sömn att ta igen. Hoppas det blir en bättre natt i natt!
Godnatt

Som ni säkert förstår använde jag inte stegräknaren idag heller, tror inte ens jag kom upp i 100 steg idag. ;)

Bakdag

Idag har vi handlat presenter till Wille, han fyller ju tre år på lördag.
Sen åkte vi hem och jag satte igång o baka. William har hjälpt till han med, både på gott och ont. Vet inte hur många gånger jag fick hejda honom från att äta upp all smet och deg. Men en gång var han snabb som en vessla med lilla skeden och tog ett stort smakprov av en mjölblandning som stod på bänken. *fnissar*. Han tyckte det smakade äckligt. Kraken.
Gissa vad jag gjorde ikväll då?, Jepp jag kilade runt ute för att komma upp i mina 10000 steg idag igen.
Imorgon kommer jag inte kunna rapportera några steg. Ska på bröllop och vill inte ha stegräknaren sittandes på klänningen.
Men nu ska jag duscha och sen blir det sängen för min del.
Godnatt

Antal steg idag: 10073
Antal km: 6,446

städdag

Idag fick jag sovmorgon. Vaknade vid halvtio och det var alldeles knäpptyst i hela huset. Gick upp och insåg att det bara var sjusovarna Sofie, Amanda och Pepsi hemma. Den andra halvan av familjen hade åkt iväg en sväng så jag (vi) skulle få sova ostört. Mycket skönt!
Annars har vi städat och tvättat idag. Sorterade även alla Williams leksaker. Så nu är det ordning i lådorna, tills imorgon typ ;)
Kvällen slutade som de har gjort sen jag började använda stegräknaren, fick ge mig ut på en promenad fast att jag varken hade ork eller lust för att skrapa ihop alla mina steg. Men Jag lyckades iallafall. *nöjd*
Nu är det dags att sova.
Godnatt

Antal steg idag: 10078
Antal km: 6,449


Tittar på bolibompa!

shopping

Idag åkte jag och Agneta (och Amanda) in till stan en sväng. Gick i alla klädaffärer tror jag och kikade. Hittade en jätte fin jeansklänning som jag fick av Agneta i förtidig födelsedagspresent. =) Så den ska jag ha på mig på bröllopet som jag ska på, på Fredag.
På eftermiddagen kom en kille från nån försäkringsbyrå eller vad det hette och pratade om olika försäkringar från olika bolag osv. Så nu har vi snart försäkrat allt och alla här.  Kändes mycket vuxet att göra någe sånt ;)
Sen insåg jag att jag hade drygt 4000 steg kvar att gå för att klara mitt mål för dagen så det var bara att knata ut på en promenad fast att jag verkligen verkligen inte hade lust alls. Tungt gick det!
Nu ska jag sova.
Godnatt

Antal steg idag: 10103
Antal km: 6,465

Måndag

Vägde mig imorse igen, hade "bara" gått ner 0,3kg. Men det är ju alltid något. Jag är glad att det är ett minus.
Idag bestämde jag mig för att börja använda min stegräknare, så minst 10000 steg om dagen ska jag gå är det tänkt.
Höll på att sabba det redan första dagen då det spöregnar här. Verkligen ÖSER ner. Men jag tvingade ut mig själv (och stackars Peppen) i hällregn och storm. Så idag knatade jag ihop 10352 steg. Är rätt stolt över det. =)
Annars har jag väl inte gjort så mycket intressant. Skulle kila över till Pappa och kopiera papper lite snabbt men det började som sagt regna och jag hade inga regnkläder till varken mig eller Wille så vi väntade drygt två timmar där tills Patrik kunde komma och hämta oss med bil ;)
Nu ska jag sova
Godnatt

Viktminskning denna vecka: -0,3kg
Totala viktminskningen: -1,3kg

Antal steg idag: 10352
Antal km: 6,625

4 år!

Idag har jag och Patrik varit förlovade i 4 år och tillsammans i 4½ år. Underbart!
Vi hade väl inga planer på att fira det direkt. Men när jag kom hem på eftermiddagen så stod det fyra jätte fina rosor och ett jätte gulligt kort på diskbänken. Han hade även köpt mitt favorit godis som stod där! Han är bara för underbar! =)
Så nu ikväll har vi myst och ätit gott (onyttigt) ;)
Nu ska vi mysa ner oss i sängen.
Godnatt

Måste bara skriva vad Wille sagt idag.:

Först var det när vi satt vid köksbordet och skulle äta frukost. William var jätte trött och då sa jag "Ät upp yoghurten så får du lite energi". Han åt upp den jätte fort och höll sen fram handen "Mamma, kan jag få lite energi nu?" ;) Han trodde det var någe man kunde äta. *ler*

Sen var det när vi skulle gå till mina föräldrar och bada en sväng. William ville promt gå barfota men jag tyckte att han kunde ha sandalerna på sig då det ibland ligger glas på den vägen. Efter mycket tjat så satte han sig på marken och var sur och tillslut slet han av sig sandalerna och skrek "Jag vill inte gå med skor på, jag vill gå med mina fötter" ;)

RSS 2.0