1 månad

Idag fyller prinsessan 1 månad. Iallafall om man räknar veckorna, annars blir hon 1 månad den 27:e.
Ullis, Oscar, Linda och Gustav var här idag och hälsade på. Wille och Oscar släpade fram ungefär alla leksaker dom kunde hitta, speciellt alla som lät en massa och röjjde gärnet här, kul för dem!  =)
På eftermiddagen var vi ner på stan en snabbis och sen hem och åt middag.
Annars har det inte hänt så mycket mer vad jag kan minnas. Ska försöka lägga upp lite kort nån dag oxå. Har hela kameran full med bilder men har inte haft varken ork eller tid att lägga in dem på datorn.
Nej nu ska Amanda ha lite kvällsmat och sen ska vi sova.

Godnatt


Jo just ja, vill bara skriva lite om tipset att bara använda olja och vatten på Amandas rumpa och det har vi gjort och gör fortfarande. Det är bara i absoluta nödfall som vi använder våtservetter. Vi luftar även utan blöjjor flera timmar om dagen. Men jag tar gärna emot ännu mer tips på bot mot röd rumpa (visserligen var det länge sen den räknades som bara "röd", snarare skinnflådd, det är ju ingen hud kvar så alla salvor måste strykas ur tipslådan).




Dagar

Dagarna bara fortsätter att rusa förbi och jag vet inte ens om jag hinner göra något under tiden. Nu när jag sitter och tänker efter vad som hänt sen sist kommer jag knappt ihåg någonting. Helt sjukt. Gör jag verkligen inget om dagarna, var tar isåfall all tid vägen? Hrm

Vad som hänt som jag minns är typ: åtskilliga besök till bvc och barnkliniken med Amanda. Hennes förkylning blev värre och  värre, och till slut fick vi medecin, som hon började krampa av. Men det var en vanlig biverkning så det var bara att fortsätta med den. Fick magont bara jag tänkte att vi skulle ge henne den. Men den har vi slutat med nu. Hennes lilla rumpa blir inte bättre den heller, fast att hon knappt använder blöjjor och fast att vi använt och provat alla tänkbara krämer och prylar. Kraken.
Midsommar firades med min familj, vi åkte även en vända till gamla oxelösund för att dansa med Wille, men kom försent såklart. ;)
Annars är det enda jag kommer ihåg alla timmar i lekparken.

Patrik jobbar tre dagar extra fast att han skulle vara ledig den här veckan innan semestern. Så nu är det två dagar kvar.

Äsch jag kommer inte ihåg mer som hänt. Jag ska försöka uppdatera lite oftar helt enkelt så kanske jag minns vad som hänt om dagarna.
Godnatt

Funderar på att köpa en ny skötväska. Spanat in två som jag gått och blivit kär i:

Vilken ska man välja?

Dålig på att uppdatera

Gör väl inte så jätte mycket spännande om dagarna kanske. Men fick åka till doktorn i veckan för att jag hade så ofantligt ont i magen och typ blödde så jag trodde jag skulle förblöda ett tag (lite smått överdrivet kanske) men fick iallafall tabletter och så blev det bättre.
Amanda har haft väldigt röd stjärt (jag vet typiskt föräldra snack, men va fanken det är det som händer om dagarna ;) ) sen hon föddes och vi har kämpat med salvor, puder och vädrat men det blir bara värre och värre. Nu har hon blivit helt skinnflådd om baken vilket resulterat i att hon skriker och skriker och skriker (vem skulle inte göra det) men det är lite av en anledning till att jag inte sitter här och bloggar om dagarna.
Menmen sen har vi varit på Viktors skolavslutning och spenderat åtskilliga timmar i lekparker. Det är väl det som händer just nu. I fredags var förresten första dagen själv hemma, då Patrik jobbade. Gick över förväntan. Får se hur den här veckan går. Sen har han semester.
Ha en bra kväll!

Bvc

Idag var Wille på dagis mellan 9.00-14.00.
Vi var på bvc för vägning, våran prinsessa har växt 3,5 cm och gått upp 350 g tror jag det var. Hon växer fort! =)
Sen åkte vi in en snabbis till nyköping och köpte nytt koppel till Nova och sen tillbaka till Oxelösund och åt lunch med mamma innan det var dax att hämta Wille på dagis.
Wille hade inte sovit nått på dagis så han var dötrött när han kom hem. Så vi passade på att sova lite lunch hela familjen.
Sen har de väl inte hänt så mycket mer tror jag.
Har inte fått in några direkta rutiner i vardagen än. Inte för att vi har försökt, vi har mest tagit dagarna som de kommit och bara tagit det lungt från alla måsten. Men nu börjar det kännas som om att det är dax att ta tag i sina liv igen och få ordning på dagarna så man får nått gjort iallafall. Hemmet håller på och förfalla tillexempelt. ;) Får se om vi orkar ta tag i att städa det imorgon. Har iallafall börjat lite smått med tvätten nu ikväll.
Ha en bra kväll!

Tiden går

Tiden bara rusar iväg. Det är fullt upp om dagarna så jag glömmer helt enkelt bort att skriva blogg.
Mesta delen av tiden går åt till att underhålla William och Amanda. Den ena vill ha uppmärksamhet och att man ska leka och den andra vill ha mat och blöjjor... typ ;)
Annars har de väl inte hänt så jätte mycket över de vanliga här hemma.
I tisdags var vi och tog kort för tidningen ---> http://www.sn.se/popup.php?module=NewsArticleImage&articleId=220913&imageId=36053&title=Större bild
I onsdags var bvc här på hembesök.
I torsdags var vi på utflykt med dagis. Sex timmar och mellan 50-75 barn. Det tar på krafterna ;)
I fredags var vi på namngivningscermoni hos Gustav. Wille stojjade runt och hade jätte kul. Amanda visade sitt allra bästa kalashumör och skrek sig igenom eftermiddagen. Tills vi satte henne i bilbarnstolen när vi skulle åka hem. Då somnade hon så nöjt och var världens sötaste bebis resten av kvällen.
Igår var Agneta, Lina och Helena här och grillade tillsammans med mig. Satt och snacka skit och hade jätte trevligt hela kvällen.

Idag har vi varit hos mina föräldrar en sväng, mest för att träffa pappa lite för han åker iväg och jobbar i ett par veckor nu. Sen har vi varit och lekt i lekparken i stjärnholm och när vi kom hem så kom Lars och Tilly förbi en sväng. Wille fick en bil av dem och Amanda fick en haklapp och nappflaska. =)

Nej nu ska jag ta och försöka lägga mig. Har lagt mig skitsent sen vi fick Amanda. Efter tolv varje kväll. Så jag tänkte försöka vända den trenden och förhoppningsvis bli lite piggare om dagarna.
Godnatt

Amanda

Nu har vi äntligen bestämt oss för att lilltjejjen ska heta Amanda. Det namnet har kännts bra ända sen morgonen efter förlossningen men jag är ju en riktig velpanna, men nu har det fått sjunka in och det känns bra.  =)
Dagarna går fort. Får inget gjort alls känns det som. Amanda är en kängurubebis som inte vill göra annat än att ligga på ens mage. Då är det klurigt att få saker gjorda. I fredags morse var vi på kontroll med henne, fick reda på att hon fått gulsot, fick åka hem ett par timmar för att komma tillbaka på kvällen för en ny mätning. Det hade inte blivit bättre så jag och Amanda fick stanna på sjukhuset över natten. Hon skulle sova under en sån där sollampa. Vilket hon naturligtvis inte ville, så hon fick ligga hos mig i sängen och vi båda fick sola hela natten. Gissa hur lätt det är att sova under ett solarium?  ;) Fick iallafall åka hem vid lunch på lördagen och tillbaka igen i morse där det konstaterades att nu var det så låga värden att vi inte behövde åka in på fler kontroller. Skönt!
Annars har vi varit och ätit glass i hamnen i Nyköping och sen var vi hos Patriks föräldrar där vi lekte i lekparken ett tag. Det är väl ungefär det som har hunnits med.
Ska försöka att skriva lite oftare här, bara jag får för Amanda ;)
Godnatt

RSS 2.0