Kul grej

Pappa ringde hit i morse och berättade att han hittat nån slags klurig sida nånstans där dom hade översatt svenska städer till engelska och så skulle man gissa vilka städer det var. Kommer inte ihåg exakt vilka han hade men jag hittade en liknande själv sen.
Kolla vilka ni kommer på:

Be

Buy a harbour

Castle of threesmile

Charlestown

Christine Harbour

Crowd

Crown of country

East of healthy

Growlake

Healthy of oxloose

Healthy village mountain

Here sneezed duck

Islet of angel

King river

Know land

Live it

Live longtime

Man forest

Mary peace

New nose harbour

Noselake

Onebying

Only

Pennybridge

Rivergoal

Smallpants

Speakagainst

Yes

West Ridge



Inte fuska ;)


Solsken

Äntligen har sommaren börjat komma. Eller jag hoppas det iallafall. Idag har det verkligen kännts som det.
Nu är det ju en vecka sen jag skrev sist.
Den här veckan har varit fullspäckad minst sagt. Men väldigt rolig.

I Måndags så kom Agneta förbi och hälsade på. Vi satt och snackade skit och käkade lunch på stan ihop. Efter det kilade vi över till mamma och hälsade på.

I Tisdags så åt jag lunch på stan med Sofie och mamma. Mamma bjöd in sig själv i sista sekund, vi hade inget att säga till om. ;)

I Onsdags åkte jag in till Nyköping med Agneta och Lina. Vi fikade och  knallade runt i affärer, jag hittade en munktröjja till mig och strumpbyxor till Amanda. Innan vi åkte hem gick vi ner till hamnen och käkade glass. Mycket trevligt!

I Torsdags fixade vi lite här hemma. Tvättade, handlade osv.

På Midsommarafton så kom Sofie och Vincent hit och käkade lunch med oss. Sen knallade vi ner till gamla Oxelösund och var där ett par timmar. Dansade runt midsommarstången och fikade i gräset. Strålande solsken var det oxå, Härligt!
På kvällen kom mamma och Viktor förbi och grillade. Sen åt vi blåbärs/chokladpaj till efterrätt. Mums.

I går tog vi det rätt lungt hela dagen. Umgicks lite med mamma och Viktor. Barnen var rätt trötta så vi höll oss lugna.

Idag har vi varit ute större delen av dagen. Varit super skönt väder. Och nu ikväll har jag och Lina knallat två varv på femöre dvs 6,8 km. Vi är super bra!

Det var en kort liten uppdatering.

Bye

En bra dag

Dagen blev riktigt bra faktist. Kanske inte allt men.

Patrik har hela dagen varit duktig och  fixat med min bil så jag har haft barnen själv. Mamma kom förbi och vi följde med ner på stan. Sen hem till henne där hon bjöd på lunch. Efter maten gick vi till kyrkogården och kikade lite och så en liten omväg hem till henne igen och fikade. Så satt vi och snackade lite skit där tills de var dax att kila hem. Gav barnen mat och nattade dem. Käkade ihop med Patrik och hans kompis som hjälpt till med bilen.
Klockan sju kom Lina och hämtade mig och så hämtade vi Agneta. Sen åkte vi till femöre och tog en promenad där. Två varv blev det = 6,8 km. Mycket bra jobbat av oss. =)

Amanda har haft hög feber hela dagen, och Wille värkar vara på G och bli sjuk han med. Typiskt. Vi får se hur dom små trollen mår imorrn.

Bye bye


Wille har ju ett så roligt sätt att uttrycka sig. Han vet ju att man kan säga att man är skitig om händerna t.ex.
Men ibland blir hans sätt att sätta ihop meningar bara så tokiga. Här om dagen hade han smutsat ner sig och kommer in och säger:
- Jag har skitit ner mig.

Haha min lilla prins.

Parken Zoo

Där var vi igår hela familjen + Pia och Leif (barnens farmor och farfar). Vi var där hela långa dagen, kollade på alla djur, Wille körde bil och så var vi såklart i fantomen grottan och kikade. Jätte mysig dag och vi hade super tur med vädret. Inte för varmt eller kallt och inget regn. Perfekt!
När vi kom hem var vi super trötta, ställde mig och lagade fyllda lövbiffar med potatis och gräddsås. Gott =) Sen var det marsch i säng för barnen och vi rastade hundar innan vi kraschade i soffan.

Idag  började vi med lite sovmorgon och sen mys i våran säng hela gänget. Tog oss inte upp förrens halv nio. Härligt =)
Snart ska jag väcka Amanda som sover en lite lur nu och så ska vi kila ner på stan en sväng med mamma.
Får se vad som mer händer under dagen.

Äntligen en gnutta sol

Ja i veckan har det inte hänt så mycket. Vi har mest varit här hemma och bara tagit det lungt. I måndags var vi på bvc på ett års vaccination. Sen var det utflykt med dagis till läget. Det var svinkallt men barnen lekte som tokar och fick happy meal, så de blev lyckat trots kylan.

Jag jobbade i tisdags och idag. Idag på eftermiddagen bakade vi en blåbär/choklad paj och så kom Lina förbi och fikade. Solen hade tittat fram och även värmen så vi satt på framsidan och fikade. Super skönt.

Nu ikväll har jag och Lina slagit alla med häpnad och varit super duktiga. Vi gick ut och gick en långpromenad. 1 timme och 40 minuter. Riktigt duktiga om jag får säga det själv.

Nu ska jag blippa lite dator och sen måste jag sova.

Go´kväll

Vilken härlig dag

Idag har vi varit och hälsat på pappa hela dagen.
Kom in elva och då lämnad vi av alla grejjer (jag har alltid ett berg av grejjer med mig, allt möjligt kan ju vara bra att ha med *ifall* och *om*, ni vet ). Sen gick vi och fikade och Amanda fick lunch. Så var det dax att kila ut för det var "barnens dag" där idag. Det började med tipspromenad, Wille kryssade själv så vissa frågor fick fler än ett svar. Han garderade sig. ;)
Sen fick dom saft och bulle men Wille valde att springa iväg o leka i sandlådan istället. Senare var det trekamp. Barnen skulle kasta tennisbollar i en håv, genom hål och sen rulla dem mot några pinnar. Wille var jätte duktig! Det fanns även ett godis hjul som dom fick snurra, självklart var det vinst varje gång. ;)  Det var även lite musikunderhållning där barnen skulle dansa och sjunga men även där valda Wille att leka i sandlådan istället.
Sen kom en liten shetlandsponny där som barnen fick åka i en vagn efter. Wille tyckte det var jätte spännande, men när hon frågade om han ville köra själv så sa han nej. ;)
Sen tändes grillen och alla barn fick korv med bröd och en dricka. Vi hade med oss ost och skinksallad som vi åt.
När vi precis hade ätit klart började lådbilsracet, och självklart skulle Wille prova åka, och det gick super bra. Men han var bra nervös innan. Våran stora kille! När alla barn åkt klart var det dax för prisutdelning alla barn vann såklart. Godis och blommor. Jätte fina blommor, då blev mamma glad ;).
Efter allt det här var vi ganska trötta, vi hade då varit ute och härjat nonstop i ca fyra och en halv timme så då gick vi in och fikade lite. Packade ihop grejjerna och sen var dagen slut. Tiden går ju alldeles för fort när man har roligt.
På vägen hem så stannade vi på McDonalds och när vi väl kom hem så var våra barn så trötta så ingen protesterade över att gå och lägga sig. Dom bara kröp ihop och somnade. Hoppas dom sover gott hela natten och gärna en liten stund imorgon bitti. Vi tänkte nämligen ta sovmorgon till klockan åtta imorgong. Härligt =)

Jag är trött och toknöjd efter en så otroligt lyckad dag. Vi har världens bästa barn när det gäller att åka bort så här, dom skötte sig så fint hela dagen fast att dom på slutet var så trötta att dom knappt visste var dom var. Jag älskar mig familj!

Kallt som faan =(

från att ha haft världens härligaste väder med strålande sol, blå himmel och framför allt relativt vindstilla så är det nu blåsigt, regnigt och kallt. Påminner mer om typ februari än juni.

Igår va vi på shoppingrunda i Nyköping, köpte två par byxor, en t-shirt och en hel hög med underkläder till Patrik, till Wille köpte vi två par byxor, hoodtröjja och foppatofflor, Amanda fick tre pyjamaser och ett par sandaler. Klart att hon ska ha nya dojjor nu när hon blivit en sån hejjare på att gå. =) Det var nog allt vi handlade igår, ganska bra jobbat ;)

Idag var vi till bvc och vägde Amanda, hon har ju knappt ätit någe i ett par veckor så vi skulle kolla så att hon inte gick ner i vikt.  Men hon har ju käkat som en häst de senaste dagarna så nu vägde hon 9425g och är 74 cm lång. Stora tjejjen!

Sen åkte vi in till Nyköping och kikade lite i affärerna men gjorde inga fynd idag.

Idag på eftermiddagen har vi bara tagit det lungt och så. Dumle kom förbi och firade Amanda lite i efterskott. Hon fick ett prinsesstält så nu har hon två stycken. Fast olika som hon springer mellan och busar.

Nej nu ska jag kolla lite på tv.

Godnatt

Dax att uppdatera igen då

ja nu har det gått nästan en vecka exakt sen jag skrev.

Under veckan som gått har det hänt en hel del faktist. Jobbat en del, blev ganska så rörigt på jobbet i fredags, inget jag har lust att skriva om här. I Lördags firade vi Amandas ett årsdag. Hon fick massvis med paket, ett helt berg med kläder t.ex. Allt var super bra och dagen blev riktigt lyckad.
Både i Lördags och i går var jag tvungen att kila ner på förmiddagarna till jobbet men det var bara några timmar hit eller dit iallafall.
Annars har vi mest bara njutit av solen och att bara vara tillsammans dom senaste dagarna. Det var varit riktigt härligt och vi har varit ute hela långe dagarna, till och med ätit ute så jag har varit helt slut (barnen oxå) på kvällarna. Skönt! =)
Idag hade vi läkartid till Wille för hans hosta, han hostar mycket och har gjort super länge, det visade sig att han har lite torra luftrör och att den hostmedecinen vi fick utskriven sist bara har gjort det värre. Så nu har vi fått en annan medecin utskriven så nu ska vi nog bli av med den lilla åkomman. Sen var vi iväg till Kila möbler och kikade lite, dom har så fina utemöbler där... särskillt om man är beredd att punga ut dryga 25000. Men det är kul att bara kolla.... iallafall. =)
Vi får se vad morgondagen har att erbjuda.... mer regn och rusk antar jag.

Bye

RSS 2.0