Öronvärk

Idag var Wille på dagis igen. Spenderade förmiddagen med att läsa och fundera lite över scrappandets. Fundera ut nya projekt osv. =)
Sen var vi till bm. Alla prover och så vidare såg bra ut. bebisens hjärtljud lät som det skulle och svimningarna trodde hon berodde på blodtrycksfall som tydligen är rätt vanliga under graviditeten. Hade aldrig så med Wille, eller inte vad jag kan minnas iallafall.
 Sen gick vi hem och käkade lunch och vilade lite.
När vi hämtat Wille skulle vi till apoteket och köpa nya vitaminer och sen till ica och köpa lite fika bröd för att gå och fika med mina föräldrar. Men inne på ica så fick jag sån där yrsel igen. Pulsen steg och jag fick världens tryck bakom ena örat. Visst det tröck bakom öronen igår. Men idag trodde jag örat skulle trilla av. Det gjorde så förbannat ont. Och inte gav det sig heller. Kunde inte gå till mamma och pappa utan gick hem och la mig på soffan. Efter två alvedon och nån timme senare lättade värken. Men det gör fortfarande ont. *suckar* Vad är det med min kropp!!??
Så jag har väl inte fått någe speciellt gjort idag heller. Jag är sååå less just nu.
Godnatt!

Svimma

Hade svårt att sova i natt med.
Vaknade vid nio i morse av att mamma ringde och frågade om jag skulle med ner på stan. Skyndade upp och gjorde mig iordning. Sen kilade vi ner och skulle hälsa på en stund på jobbet. När vi står där o pratar så känner jag hur allt börjar gunga, jag blir alldeles kallsvettig och det svartnar för ögonen. Kilar in på toa för första tanken var att jag var på väg att spy. Väl där inne viker sig knäna och jag får tag i handfatet så jag iallafall inte slår i nånstans. Blir sittandes där inne ett bra tag innan jag skakig och dyblöt av svett går ut och berättar för mamma att jag nog höll på att svimma. Drygt 10 minuter efter det händer samma sak, bara att jag var snabbare in på toaden här gången. Var ju livrädd att jag skulle spy, inte för att jag mådde illa men jag fick liksom lite den känslan. Ringde Patrik och sa att han måste hämta mig, jag fixar inte att gå hem. Tredje gången jag höll på att svimma satte jag mig ner på lagret så då hann det inte bli riktigt så svajjigt som det blev de två första gångerna. Väl hemma fick jag lite godis och cola för blodsockret om det var det som spökade. Blev liggandes på soffan. Var alldeles svettig och matt i hela kroppen. Det tröck fortfarande på trumhinnorna och jag kände mig inte alls pigg. Låg där tills det blev lunch och sen sov jag en halvtimme. PÅ eftermiddagen kände jag mig relativt pigg igen så vi åkte till Elin och Andreas. Elin fyller ju 20 år idag. GRATTIS! =) Men i trappen upp till dom fick jag den där otäcka känslan att knäna skulle vika sig när som hellst. Patrik fick typ dra mig upp för trapporna. Efter det har jag mått relativt bra, det enda är att det känns som om jag har riktigt hög puls hela tiden, eller att hjärtat slår väldigt hårt. Skit skumt. Annars har jag inte fått så mycket gjort idag heller. Vek lite tvätt, plockat undan lite leksaker och så där. Ska gå o sova nu. Imorrn ska vi till barnmorskan på kontroll igen så jag ska ta upp de här svimningarna med henne så får vi se vad de kan va.
Men en lite uträkning ska jag väl kunna plita ner iallafall:

Du har gått 161 fulla dagar av 280 
Du är i vecka 24 
Du har gått 23 fulla veckor och 0 fulla dagar (v23+0) 
Du är i 5:e kalendermånaden 
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden), 
Du är i trimester två. 
Du har 119 dagar kvar till förlossning


Seeegt

Idag har det gått riktigt segt. Inte bara det att jag fortfarande inte är riktigt kry. Jag kunde inte sova i natt. Och imorse så erbjöd sig min kära pojkvän att gå upp med Wille när han vaknade kvart i sju så skulle jag kunna få sovmorgon. Tror ni jag kunde sova? Nepp!
Har inte fått mycket alls gjort idag. Tvättat all tvätt. Riktigt skönt. Ser däremot inte fram emot att vika in all tvätt när den har torkat. =/ Sen har vi stor handlat. Det är väl det jag lyckats få gjort idag.
Hoppas på att må bättre imorrn och ha en gnutta mer energi.
Godnatt Godnatt

Hela Helgen!

Oj nu har det gått ett par dagar sen jag skrev här. Det blir lätt så när Patrik är hemma. Umgås med han istället för att sitta här ;)
I fredags så lämnade jag Wille på dagis och sen tror jag att jag var hemma hela dagen och bara tog det lungt. Kanske var nån kort sväng på stan eller så. (dåligt minne) ;)
När Wille och Patrik hade kommit hem så åkte vi in till Nyköping en vända. Köpte en ny vinterjacka (min gamla gick sönder), och lite blommor till köksfönstret där Pappa precis har satt upp våran nya fina fönsterbräda.
Hemma sen åt vi pizza och bara mös tillsammans.
I lördags så åkte vi in till Nyköping igen och jag köpte lite mamma kläder. En hel del på rea faktist. Sen köpte vi en ny jacka till William, lyckades hitta en spindelmannen jacka för bara 149:-. Jag älskar rea! ;)
Sen var det bara att åka hem och svida om till de nya klädera och invänta Willes farmor som skulle vara barnvakt. Vi skulle till Elin och Andreas på middag. Jätte trevligt och jätte gott. Efter middagen hade dom fest så det trillade in lite mer folk, men vi drog oss hemmåt vid nio tiden.
Igår vaknade jag med världens värk i kroppen, halsont och allmänt risig. *suckar* Nu börjar det tydligen om igen. Mådde kasst. Så jag fick inte mycket alls gjort. Var en sväng över till mina föräldrar och hälsade på. Sen köpte vi hem godis och bara satt och myste.
Imorse var det dax för Wille att gå till dagis igen. Måndagar är hans favorit för då har de gympa. Jag hade återbesök hos läkaren på förlossningen. Så nu vet jag att det är lungt med magen, bara att "höjja aktivitetsnivån" som läkaren sa. Äntligen. Inte för att jag har nån minsta gnutta energi till det, mår fortfarande kasst. Men iallafall. =) Så på torsdag är det vanligt barnmorske besök igen och tisdagen efter det ska vi tillbaka till läkaren ännu en gång och se till att magen mår bra och hur mycket jag kan anstränga mig resterande delen av graviditeten. såvida inget nytt händer vill säga.
Sen åkte vi och köpte lite grejjer till mitt scrapbooking (jösses vad vi har handlat den här helgen ser jag ;) )  och ny matskål till degusarna (en som man sätter fast i gallret, dom gräver ner den andra så man inte hittar den) och sen vidare till NA-svensson och köpte plaströr till buren. Så nu har vi gjort så fint till dem i buren.
Sen hämtade vi hem William, han och Patrik kollade på film medans jag sov en stund. Sen gick jag och William ner på stan och hämtade lite papper på jobbet och handlade lite. Fick förresten reda på idag att jag har fått havandeskaps penning beviljat från och med den 29 mars. Skönt! =)
Jaja sen har vi väl inte gjort så mycket mer, slängt in en maskin tvätt men jag ska nog ta tag i tvättandet på allvar imorrn.
Det var väl min helg. Ska gå o lägga mig nu. Är helt slut. Kanske ska lösa lite korsord först. ;)
Godnatt

Torsdag

Lämnade Wille på dagis. Var nere på stan en sväng med mamma. Slappade hemma och sen hämta Wille från dagis.
Följde med mamma ner på stan till Marie, där var Linda med sin lilla bebis Gustav. Blev inte alls sugen att tiden skulle spolas fram lite så våran vill ploppa ut ;)
Sen har vi fikat hos mamma och lite sånt små plock. Var nere på stan med Patrik en vända oxå. Lagade mat och sen mös vi i soffan med lite marängswiss.
Nu börjar det bli riktigt trist här hemma. Det mesta som inte är så ansträngande har jag redan gjort, energin fysiskt är på topp. Det kryper i hela kroppen. Men psykiskt börjar jag bli riktigt seg. Jag måste skaffa mig något vettigt att göra om dagarna om det blir så att jag blir fortsatt sjukskriven. Men vad?
Jaja dax att krypa ner i sängen. Funderar på att lösa lite korsord så hjärnan får någon slags stimulans iallafall.
Godnatt!

Ett litet förtydligande av förra inlägget:

Självklart så hur tråkigt jag än har så tycker ju givetvis jag oxå att det är bäst att ta det lungt nu för bebisens bästa. Jag skulle inte göra någe för att utsätta den för fara med flit. Så visst är det så: Hellre tråkiga dagar och en trygg bebis än en livlig dag och risk för misfall eller dyl.
Japp så nu vet ni det!
Denna dagen har (om jag törs gnälla lite igen) varit ännu tråkigare för William har varit på dagis. Vill egentligen ha han hemma som sällskap. Men han tycker det är så roligt på dagis + att jag inte kan leka med honom så mycket just nu så då är det bättre att han får vara där och leka ett par timmar.
Jag har iallafall, tvättat lite juldukar, strykt lite andra dukar och gardiner (snart bytt alla julgardiner), pysslat om krukväxterna, kollat igenom vilka som behöver planteras om och rotat runt för att se hur mycket krukor jag har. Sen har jag varit nere på jobbet en sväng och suttit och pratat där och ätit lunch med mamma och pappa. Det är väl det. Vi har varit och handlat oxå. Och nu ska jag gå och göra mat och stryka sista gardinen som Patrik får hjälpa mig att sätta upp.
Är lite stolt över mig själv att jag fått en del gjort fast att jag tagit det så lungt som jag gjort. Och jag hoppas innerligt att de kommer säga på måndag att jag kan fortsätta i den här takten (eller mer) så det inte blir så att man måste vara sängliggandes. För det har ett antal personer berättat att det kan sluta så om man har blödningar.
En liten uträkning kommer här:

Du har gått 154 fulla dagar av 280 
Du är i vecka 23 
Du har gått 22 fulla veckor och 0 fulla dagar (v22+0) 
Du är i 5:e kalendermånaden 
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden), 
Du är i trimester två. 
Du har 126 dagar kvar till förlossning

Har märkt att olika räknare kommer fram till att det är olika långt kvar från idag till den 28:e Maj. Det måste väl vara för att det är skottår i år?! Jaja strunt samma ;)

Lungt Lungt Lungt

Det är himla trist att ta det lungt när man inte känner sig sjuk. Men jag gör mitt bästa iallafall.
Förmiddagen så gick jag runt o plockade lite här hemma, sorterade tvätt och pysslade. På eftermiddagen så var jag ner till jobbet och lämnade nycklar och så. Sen har jag väl inte gjort så mycket mer än o lekt med Wille, kollat på film med honom och så badat honom.
Imorrn kommer dagen antagligen gå ännu långsammare för då ska William vara på dagis mellan 9.00-14-00. Han måste väl inte det egentligen. Men när jag inte får anstränga mig och härja runt med honom så är det bra för honom att få gå dit och leka av sig ordentligt. Sen är det ju bra om det inte blir så långt mellan gångerna som han är där oxå. Han stormtrivs ju på sitt dagis!
Funderar på att kanske rensa ur lilla förrådet på bakgården imorrn. Sortera lite bland krukor och sånt som finns där. Jaja jag får se.
Godnatt på er!

Förlossningen

I morse ringde jag till barnmorskan för att höra hur hon tyckte att jag skulle göra med det här med blödningarna. Hon sa åt mig att ringa förlossningen omedelbart. Så jag ringde och dom sa åt mig att komma in så fort jag kunde. La på och kände mig lite smått förvirrad, hade ju inte trott att dom skulle säga så. Hade varit ganska så säker på att de skulle säga att det inte var någon fara.
Så vi åkte in vid kvar över nio och efter ett antal undersökningar osv så kom vi därifrån vid halv tolv tiden. Med ett sjukintyg (helt sjukskriven, minst två veckor) och stränga order om att ta det lungt och defenetift inte lyfta tungt. Som ju hela mitt jobb går ut på. =/ Så där ser man vad saker och ting kan vända snabbt. Jag tror inte att min kropp är gjord för att vara gravid. Det blir alltid nån komplikation, eller alltid och alltid. De två graviditeter som jag varit med om iallafall ;).
Väl hemma har jag såklart tagit det lungt. Varit ner en sväng på stan med Lina och kollat på beiskläder. Eller mönster som mamma kan sticka. Lina ska ju ha en liten bebis i Juli, så då blir jag faster! =)
Sen lämnade jag in sjukintyget till jobbet och gick hem.
Har bara slappat resterande dagen. Det tog på mina krafter i morse så jag har sovit en del.
Men men, har suttit framför datorn alldeles för länge nu känner jag. Dax att göra någe annat.
Ha det bra alla!
Kramkram

Helgen!

Då ska vi se. Vad har man lyckats göra i helgen då?
I Lördags städade vi undan lite här hemma. Satt även och planerade lite över hur vi vill göra med vårat extra rum, som är tänkt att bli ett hobby rum av någe slag. Men vi har lite smått skilda meningar om saker och ting där ;) Men vi har nog kanske kommit på en lösning. Nu gäller det bara att få saker och ting gjorda oxå ;)
Sen åkte vi in till Obs och köpte en fönsterbräda till köket. Som jag vela haft sen vi flyttade hit, men inte har fixat. Så nu har vi den hemma, dock inte uppsatt. Direkt efter Obs åkte jag hem till Elin och så gick hon och jag på Kina resturang och käkade. Satt och snackade skit. Hade super trevligt. Tills jag gick på toa och upptäckte att jag hade fått blödningar =/. Blev orolig och ringde Patrik, som jag tvingade att ringa till sjukvårdsupplysningen (ville ju inte ringa dem från resturangen). Dom trodde iallafall inte att det var någon fara. Så jag och Elin knallade iväg i stormen och hyrde film och köpte godis. Godis som vi egentligen inte orkade för att vi hade ätit så mycket god mat =).
När vi satt och kollade på filmen (som var läskigare än väntat) så fick jag som mensvärk och blev orolig igen. Så, så fort filmen slutade så ringde jag Patrik och han fick komma och hämta hem mig. Hade iallafall (trots att jag var lite orolig) hemskt trevligt med Elin. Så vi får ta o göra om den kvällen en annan gång när min mage inte strular.
 
Imorse fick jag sovmorgon. Jätte skönt! Sen gick vi ner på stan och handlade med mamma. Och efter det fikade vi hemma hos henne. Hemma sen på eftermiddagen så hade jag haft blödningar hela dagen igen så då ringde jag sjukvårdsupplysningen igen (kalla mig gärna sjåpig) dom hade väl inte mer att säga idag än att jag skulle hålla mig lugn och ringa min barnmorska imorrn. Dom trodde att jag kanske har för tungt jobb. Vi lyfter ju ändå kartonger som väger mellan 15-25 kg styck mellan 50-100 gånger om dagen. Jaja får se vad bm säger imorrn.
William ville till mormor och morfar en sväng till sen på eftermiddagen så Patrik körde över honom dit och sen plockade vi ihop julen här hemma (allt utom gardinerna) och sen dammsög och tvättade vi golven innan vi åkte och hämtade hem Wille igen. Då satte jag igång att bada Pepsi som inte har luktat för gott dom senaste dagarna.
Sen har jag nog bara tagit det lungt ikväll. Suttit i fotbad och lite sånt pyssel! Jätte skönt! Det borde jag göra oftare. =)
Nu ska jag ta o krypa ner i sängen till min underbara sambo som antagligen redan sover.
Godnatt!

Fredag

Jobbade till elva och sen hem och ta hand om en sjuk Wille. Kraken!
Har väl inte gjort så jätte mycket idag. Städat lite grann, tvättat lite (det tar aldrig slut), och bara pysslat om sjuklingen.
Nu ska jag ta en vända med Peppen.
Godnatt

De bidde inte mycket till jobb idag inte...

Efter att man hade jobbat ett par timmar idag. Ringer det och man får höra att Wille har fått över 38 grader feber. Så de var bara att pallra sig hem klockan ett istället för halv åtta.
Vi har väl inte gjort så mycket idag. Köpt hostmedecin, postat brev till försäkringskassan, kollat på diverse barnfilmer, lekt med play-doh lera, och lite sånt där smått och lugnt.
Tänkte slänga mig på soffan strax, men Wille kommer inte till ro i sängen ikväll. Antagligen pga hostan. Han ropar efter än det ena än det andra. Kraken. Hoppas han lyckas somna snart.
Har faktist inte så mycket intressant på hjärtat idag. Eller egentligen har jag en hel hög med skit innombords som jag vill vräka ur mig. Men inte över internet ;)
Godnatt

Det börjar lätta...

japps, idag har jag nog inte haft feber på hela dagen, tror jag. Det var ett tag vid lunch som jag mådde riktigt kasst men annars har jag bara mått dåligt... =) Så det går åt rätt håll. Imorrn blir det jobb igen!
Annars har jag bara tagit det lungt idag. Kollat på film, lekt med play-doh lera, målat och slappat med Wille. Gick fram och tillbaka till mamma o pappa och fick fika där.
Sen har William fått bada, så då passade jag på att vika lite av all den tvätt som jag tvättade häromdagen.
Nu tänkte jag studsa in i duschen och sen ner i soffan. Ska försöka scrappa lite medans jag tittar på tv.
Ha en bra kväll!

Du har gått 147 fulla dagar av 280 
Du är i vecka 22 
Du har gått 21 fulla veckor och 0 fulla dagar (v21+0) 
Du är i 5:e kalendermånaden 
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden), 
Du är i trimester två. 
Du har 133 dagar kvar till förlossning


Förresten såg jag idag att jag i genomsnitt har 9,5 unika besökare per dag. Skulle vara kul om alla som läste skrev en liten kommentar så man får se vilka som kikar in här! =)

Sjuk =/

Jajjemen, vaknade i morse och mådde inge vidare bra, mådde riktigt kasst faktist. Och det har hållit i sig hela dagen. Sur, hängig och trött. Så kan man nog sammanfatta mitt humör för dagen.
Och när jag fått Wille att somna för att sova middag, kryper jag ner i våran sköna säng och lyckas precis koppla bort tinnitus tjutet i öronen och den dunkande huvudvärken och nästan somnat så ringer telefonen. Då är det nån nisse som vill in här och fixa elementen. Och han kan ju naturligtvis inte komma nån annan dag, för det är typ bara vårat hus kvar att fixa så han vill ju inte åka till Oxelösund bara för att fixa våra element imorrn. SUCK!
När jag lagt på luren inser jag att jag skulle ha ljugit ihop någon bra historia istället och sagt att han absolut inte kan komma idag, för då uppenbarar sig röran i vårat hem för mig. JÖSSES! Det ser ut som (utan överdrift) Jerusalems förstörelse och dammigt och jaaa det går inte ens att beskriva. Traskar in till Wille och ska väcka honom och be han städa sina leksaker medans jag plockar undan lite annat. Men när han ligger där i sängen och sussar så sött så kan jag inte annat än att krypa ner brevid honom och bara ligga där och gosa lite.... ända tills det plingar på dörren. Så den stackars elementkillen fick gå runt i alla våra rum och beskåda det rörigaste hem han antagligen nånsin har sett + att jag precis klivit upp ur sängen och såg väl även jag ut som att ha kommit från Jerusalems förstörelse. När han var klar och gick ut såg jag att han direkt utanför dörren plockade upp mobilen, man kan ju bara gissa vem han ringde. Säkert sin fru, "Du älskling, jag ska aldrig någonsin påpeka att vi har rörigt hemma, för jag var nyss hos en familj och mecka element. Och som det såg ut där. JIIISES! " eller nått sånt ;)
Sen plågade jag mig ner till jobbet och satt på personalmöte.
När jag kommer hem hör jag hur våran ena degus motionerar i sitt lilla springhjul (eller vad det nu kan heta). Inget konstigt med det om det inte vore för att jag var tvärsäker på att jag lagt hjulet på sidan precis innan jag gick hemifrån. (Vi gör så då och då för våran ena degu har gått och blivit nån slags träningsnarkoman och kan spendera större delen av sin dag kutandes i hjulet om man inte håller koll. Och eftersom att vi inte tror att det är speciellt hälsosamt att träna så mycket, så försöker vi begränsa tränandet en smula genom att lägga ner hjulet på sidan, för öppningen till buren är för liten för att ta ut hjulet annars hade vi naturligtvis tagit ut det.). Men nu hade de små rackarna lyckats putta hjulet mot sandbadet och ner i den skålen OCH fått hjulet att stå upp. Scary! Snart börjar dom väl möblera om helt och hållet. Jaa dom slutar aldrig att förvåna mig dom små liven.
Nej nu börjar det bli sen och jag börjar bli trött. Eller trött har jag varit hela dagen, men mer trött än förrut!
Jaja ska sluta svamla!
Godnatt!

Nej ååh Nej!

vaknade i morse med världens hals ont och kände mig allmänt risig. Och det har bara blivit sämre och sämre under dagen. Och nu mår jag kasst! Vaför blir jag sjuk hela tiden??
Annars har vi varit inne på läkarbesök hos chefen på förlossningen tror jag det var. Och berättat om våra upplevelser runt förlossningen sist. Och det kändes som om hon tog till sig allt och sa att det absolut inte fick gå till på det sättet osv. Så nästa steg nu blir aurorasamtal. Får väl se om de kan få mig att lugna mig lite, men jag är tveksam. Men jag ska prova iallafall.
Annars har jag mest legat och sovit och slöat på soffan idag. Var ner till ica o lämnade en film, passade på att fika med mamma.
Och nu sitter jag här. Ska snart lägga mig på soffan och glo lite och sen blir det till att krypa ner i sängen. Ska stanna hemma från jobbet imorrn är det tänkt. Fast jag ska gå på mötet på kvällen, om jag får ork till det.
Just nu sitter jag o önskar att nån vänlig själ vill gå o handla en burk honung åt mig. Det skulle vara så gott till théet men Patrik jobbar och mamma o pappa orkade inte. Förresten stänger ica snart iallafall.

Ååh igår åt jag första semlan (semlorna, två stycken) Mycket gott! Nu tycker säkert vissa att jag är helt fel ute, men blir man sugen så blir man sugen ;)

Bye

*suckar*

Igår när vi myste ner oss i soffan och skulle kolla på film så började det att bränna under armarna på mig. Tillslut slet jag av med tröjjan men det blev bara värre och värre. Hoppade in i duschen men inte heller det hjälpte. Det bara brännde mer och mer. Tillslut tog jag två alvedon och kröp ner i sängen. Lyckades inte få en blund på hela natten. Det gjorde så satans ont. Var halvt medvetslös på jobbet i morse. Men jag jobbade bara till elva och tur var det, för så trött som jag var och så ont som jag hade så kunde jag inte jobbat en minut längre. Väl hemma åt vi lunch och sen lyckades jag somna en halvtimme. Då ringde vårdcentralen och väckte mig och sa att jag fick komma ner vilken tid jag ville, så vi bestämde klockan 16 för vi skulle till banken på möte innan det. På vårdcentralen sen konstaterade hon att jag  hade fått rosinfektion. Jag vet inte riktigt vad det är för något, men nån slags hudinfektion är det iallafall. Så jag fick pencillin och nån kräm att smörja med. Så nu får vi hålla tummarna för att jag får sova i natt. Har redan tjuvsovit lite på soffan ;)
Annars har vi varit på banken idag som jag nämnde, det gick mycket bättre än vad vi förväntat oss. Så nu ska vi bara prata med Patriks bank för att se om det går lika bra där.
Sen har vi bara slappat idag. Och nu försöker jag hålla mig vaken en stund till så jag kan krypa ner riktigt trött o somna sen.
Och som om det här inte var nog för idag så ska ju bloggen krångla och hux flux försvann mitt inlägg som jag skrev förrut. *Muttrar*
Bäst jag går o lägger mig.
Godnatt!

Skön dag!

Idag har varit en riktigt skön dag. Vaknade vid kvar över nio. Tog det lungt på morgonen. Var en sväng på Patriks jobb, han hade rundtur för mig =). Fikade sen hos pappa och sen hem och käkade lunch.
Träffade Elin i Nyköping och var o fikade med henne, satt och snackade skit länge! Riktigt trevligt. =)
Och nu har jag precis tränat lite, gravid salsa. Det är faktist jobbigare än man tror ;)
Här kommer en uträkning + en bild på magen. Eller jaa lite mer än magen fick faktist plats på kortet. =)

Du har gått 140 fulla dagar av 280 
Du är i vecka 21 
Du har gått 20 fulla veckor och 0 fulla dagar (v20+0) 
Du är i 5:e kalendermånaden 
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden), 
Du är i trimester två. 
Du har 140 dagar kvar till förlossning

Ok, jag erkänner, jag ser inte för munter ut ;)

Jobb

Idag har jag jobbat hela långa dagen. Det gick bra endå. Tiden rullade på fort eller iallafall tills sista timmen ;)
Sen har jag bara myst en massa med Patrik. Och det ska jag gå och fortsätta med.
Bye

Bosse

Idag jobbade jag mellan 8.00-11.00. Mycket skön tid ;)
Hann med att träffa Patrik en par timmar innan han kilade iväg till jobbet.
Låg och läste en stund innan jag satte igång med att plocka snyggt nere på undervåningen. Det behövdes kan jag lova. Sen gick vi ner på stan en sväng och hälsade på mormor. Wille fick en pojkdocka av henne som han döpte till Bosse. Gulligt namn va?! ;)
Sen har vi bakat scones, Wille och jag. Han åt så många så jag blev orolig att han skulle få ont i magen.
Nu ska jag börja göra iordning yrvädret för kvällen och sen blir det nattning. Funderar att sätta mig med mitt scrappandes sen.
Bye

tvätt, tvätt och en massa tvätt

I morse ringde pappa och väckte mig och Wille kvart i nio. Mycket skönt med lite sovmorgon!
Sen har jag tvättat och tvättat och tvättat, och är fortfarande inte klar med tvätten men eftersom vi inte har en tvättstuga så måste allt hängas här i huset eller torktumlas och just nu är alla torkmöjligheter upptagna så de får torka över natten så kör jag på imorrn igen. Hade inte tvättat sen nån gång innan jul tror jag. Inte ordentligt iallafall.
Annars har vi varit en kort sväng till Nyköping och shoppat en present till Williams kusin Max, handlat och ätit tacos tillsammans. William och Patrik fick någe tokryck vid matbordet och larvade sig så dant så jag höll på o skratta ihjäl mig ett tag. Vilka tokar jag bor med =)
Myst i soffan framför en film och nu är jag så där trött igen så jag tror det är bäst jag går o lägger mig.
Godnatt!
Mina prinsar
Mina tokar =)

Sparsam

Idag har jag gjort värsta klippet, (enligt mig själv) Köpte två par byxor och en tröja för 245 :- visserligen begagnade men det syndes inte ens. Jag älskar när jag är så ekonomisk av mig, då känns de som om det inte gör så mycket om jag köper extra mycket grejjer ;)
Annars jobbade jag bara till elva idag. Sen har vi tagit det lungt, mest hela dagen. Sov till och med middag. Jag har kommit in i nån slags trött, hängig och halvdeppig period just nu. Har inte lust med någe och skulle jag få lust så orkar jag endå inte göra det. Det är så jobbigt, jag vill göra så mycket och ännu mer som jag måste få gjort men jag orkar bara inte. Men så är det ibland. Bara att bita ihop. Det går väl över...
Det har iallafall rasat ner en massa snö från himlen äntligen. Desvärre blåser det nästan storm ute typ så det går bara inte att vara ute.
Nej nu ska jag inte skriva någe mer här idag känner jag, jag är endå bara negativ hela tiden.
Bye

Jag visste det..

graviditeten går inte framåt, det går bakåt! ;)
I morse var vi på ultraljud, allt såg fin fint ut. Och nej vi kollade inte om det var en flicka eller pojke där inne! =)
Men så visade det sig att min kropp inte alls blev gravid när vi trodde utan typ 8 dagar senare. Så nu är vi hux flux i vecka 20 istället för vecka 21. Sånt som händer! Jag hade väl hoppats på att tanten helt förvånat skulle berätta att vi hade räknat så himla fel så jag var i vecka 35 minst. Men där fick man ;) Huvudsaken är ju att parveln är frisk och mår bra. Och det verkade det som den gjorde.
Sen har vi hunnit med en kontroll hos barnmorskan oxå. Fick lyssna på hjärtljuden och veta att allt fortfarande var som det skulle. (inget hade hänt de sex timmarna sen vi var på ul) =). Och  jag mådde bra och hade alla värden som jag skulle, inget chockerande alltså!
Sen har jag badat Wille idag o lite sånt mippel här hemma. Väldigt lungt. Imorrn jobbar man hela dagen så det är bäst att vila upp sig! ;)
Det var väl allt för idag antar jag. Sätter in en ny uträkning idag här neranför oxå:

Du har gått 133 fulla dagar av 280 
Du är i vecka 20 
Du har gått 19 fulla veckor och 0 fulla dagar (v19+0) 
Du är i 4:e kalendermånaden 
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden), 
Du är i trimester två. 
Du har 147 dagar kvar till förlossning

Så är det!

Gott Nytt År!

Ja då var det alltså 2008! Nytt år och nya förväntningar. Och en massa nyårslöften, som alla kommer vara brutna innan mars ;) Nemen skämt och sido. I år har jag inge löften, känns ganska bra faktist. Förrutom klassiker som att äta nyttigare och röra mig mer osv osv som jag ioförsig inte kan kalla just nyårslöften eftersom att jag kommer lova mig själv det ett antal gånger under årets lopp.
Gårdagen så jobbade jag först och sen hem och träffade Neta en sväng. Bara en snabbis, så vi hann byta julklappar och några ord. Sen var det hopp in i duschen och så gå ner o laga mat. Elin och Andreas var här med oss. Efter maten skulle vi gå ut och kolla på lite raketer med Wille, slutade som förra året. Vi fick bära hem en förtvivlad William som var jätte rädd. Väl hemma kollade vi på "Hitta Nemo" och åt lite godis, tills han glömt det där otäcka smällandet. Han lyckades iallafall att somna sen men typ 30 sekunder över tolv slaget så vaknade han av alla smällare och var helt förtvivlad, så då var det bara att ta med sig honom in i badrummet (vi har inga fönster där) och sitta där tills det hade lugnat ner sig där ute. Sen tog det drygt två och en halv timme tills Wille tillslut somnade, i våran säng med oss.
Annars så var kvällen jätte trevlig, satt och snackade skit och kikade på tv och tog det allmänt lungt med Andreas och Elin. Åt  gott och mycket! =)

Idag har varit en riktigt lugn dag, Williams mormor och morfar kom och frågade om dom fick ha Wille en sväng idag. Så dom försvann iväg till en kusin till mig som fått barn och hälsade på där. Så jag o Patrik passade på att gå en långpromenad med Peppen och sen satt vi hemma och pysslade lite. Försöker lägga ner lite energi i min scrapbooking så jag blir klar med Willes bok nångång. Hann med mycket idag, innan våran lilla pillriga son kom hem, då var det bara att plocka undan allt igen. ;)

Jaja men så mycket mer har väl inte hänt antar jag. Imorgon är det äntligen dax för ultraljudet. Ska bli så roligt! Är lite nervös, tänk om det är värsta alien som ligger där inne. ;) Nemen det ska nog gå bra!
Ha de gott alla och god fortsättning!

Lite bilder från julen och nyåret:
fyverkeri

RSS 2.0