Julen är över!

Och vi överlevde ;) Nej så hemskt var det inte. Det var riktigt trevligt faktist. Även om man spenderade mellan 10-11 timmar på jobbet varje dag veckan innan jul och jag kan lova att det knakade i fogarna då.
Japps jag har börjat få foglossning och efter att ha burit och kånkat på ett X antal kartonger med glögg och vin flera timmar om dagen så är fogarna inte nådiga med en.
Helgen innan jul handlade vi de sista julklapparna, städade och byggde ihop Williams nya säng. Som han är så duktig med. Trodde han skulle fara upp o ner i den som en liten jojjo. Men inte då. Han är för duktig ibland! Däremot har grabben gått och blivit mörkrädd verkar det som, så nu är det nattlampa som gäller =).
Annars så firade vi själva julafton här, trodde att det skulle bli lugnast så. Men Wille drabbades av någon slags juldamp och for runt här som en skållad råtta. Men det är kanske inte så konstigt. När alla hans favvosar kommer och ger honom all uppmärksamhet på en och samma gång. Allt som allt blev vi 12 personer här hemma. Dagen flöt på jätte bra, hade hur trevligt som hellst. William var inte ett dugg rädd för tomten, utan sprang och öppnade dörren och bad tomten komma in. Sen hjälpte han tomten att läsa på paketen "Good jyyl Wijjam" stod det enligt han själv på alla paket =). Och paket fick han, ett stort berg ! Det var bilar och traktorer, spis och tillbehör till den, kläder och pengar, bänk och bord, filmer och godis, mjukisdjur och play-doh lera. *funderar* Kommer inte på mer saker nu men jag ska lägga ut lite bilder nån dag när jag känner att jag har tid ;) Jag själv fick ju mobilen och kameran som jag skrev om sist, sen fick jag även Beck-filmen, godis och sängkläder, thé, thé sil och presentkort på H&M. Tror jag fick med allt där =)
Juldagen blev vi bjudna hem till Patriks farmor och farfar. Där var även Patriks farbror med fru + Patriks föräldrar. Åt en massa mat och satt och pratade med dem hela eftermiddagen.
Annandagen slappade vi bara, städade undan lite så det såg någorlunda skapligt ut och sen umgicks vi bara och tog det lungt.
Idag var det dax för jobb igen. Men tro det eller ej, det var så lite att göra idag så jag fick gå hem klockan två istället för 19.30. Ibland har man tur! Så jag och Wille har lekt lite med hans leksaker, kollat på Hitta Nemo (fast att han tycker att den är döläskig) och hälsat på hemma hos mormor och morfar.
Nu väntar jag på att nyårs firandet ska vara över så att man kan komma tillbaka till det normala arbetsschemat igen. Den andra januari ska vi på ultraljud, ser verkligen fram emot det!
Kanske skulle sätta in en liten graviditetsuträkning idag? Jo jag tror bestämt att jag gör det ;)
Här kommer den:

Du har gått 134 fulla dagar av 280 
Du är i vecka 20 
Du har gått 19 fulla veckor och 1 fulla dagar (v19+1) 
Du är i 4:e kalendermånaden 
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden), 
Du är i trimester två. 
Du har 146 dagar kvar till förlossning

Äntligen har man passerat hälften av veckorna. Nu kan nedräkningen börja ;)

Åååh jag måste bara skriva...

Har egentligen inte tid alls att sitta här att skriva. Men jag fick mina julklappar av Patrik igår kväll och jag måste bara få visa dem. Jag är så glad!
Min nya KameraMin nya telefon
Fick dem igår bara för att jag skulle hinna lära  mig dem och kunna ladda dem, så jag kan använda dem på julafton! Patrik är bäst! Jag älskar dig!
God Jul på er om jag inte hinner skriva någe mer innan!
Bye!

på väg att bli sjuk?

imorse vaknade jag med svullen hals och ont i luftvägarna igen. Ont i huvudet och allmänt hängig. Kände mig inte alls någe rolig. Men under morgonen släppte det ganska bra och jag kände mig som en människa.. nästan ;) Under dagen har det kommit och gått, ena stunden har jag mått riktigt risigt och andra stunden helt ok. Vet inte om det är någe skit i kroppen som är på g att bryta ut eller så. Hoppas inte!
Annars så har det varit jobb hela dagen. 8.00-18.30, efter det handlade vi lite och så åt mat. Sen har jag suttit här och spelat spel på datorn hela kvällen. Lagom ansträngande för min del =)
I morse hade William lucia tåg för mig ( några dagar försent) han hade nått slags potpurri med låtar, en stunden sjöng han "sankta sankta" (som jag tror är början på sankta lucia), lite "tipp tapp"  några ord i imse vimse spindel och sen lite "heja bamse". Till den utförde han även nått som liknade kosackdans fast med händerna som en riktig lucia har såklart. Det var nog den mest annorlunda lucia upplevelse jag har varit med om, men kul va det . =)
Jag passar på att lägga in graviditetsuträkningen här idag så slipper jag glömma det imorrn ;)

Du har gått 125 fulla dagar av 280 
Du är i vecka 18 
Du har gått 17 fulla veckor och 6 fulla dagar (v17+6) 
Du är i 4:e kalendermånaden 
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden), 
Du är i trimester två. 
Du har 155 dagar kvar till förlossning

Va visst bara fem dagar sen jag skrev sist, men va fanken. Nu är det gjort iallafall ;)

Ojsan

Nu har tiden skenat iväg igen och jag har glömt att skriva ;)
I fredags jobbade jag hela dagen förrutom en sväng mitt på dagen då jag var hos bm och pratade lite. Får ju så ont i magen när jag äter. Hon trodde att bebis liger bakåt i magen och trycker på tarmarna så det var inte mycket att göra åt. Kan tänka mig att det är så för jag kan ju ha nästan alla mina vanliga byxor fortfarande. Försökte även lyssna på hjärtljuden men fick bara höra små korta stunder för h*n kunde ju såklart inte ligga still en enda sekund. =) På kvällen sen fick vi inte mycket gjort, vi låg på soffan och myste, det var ungefär det som skedde innan vi la oss i sängen och myste för att sen (direkt) somna. =)
I Lördags jobbade jag till halv tre. Sen gick vi och fikade hos mamma en sväng. Lämnade Wille där och gick o handlade. Sen så kom vi på den briljanta idéen att Wille skulle sova hos sin mormor och morfar. Så vi hörde film, handlade lite god mat och bara myste resten av kvällen!
På söndagen så kilade vi till ica och småhandlade lite, hem sen och började storstäda, rensade och dammade, tvättade fönster och donade över allt. Eller iallafall hela undervåningen. Fick lite små avbrott då Wille kom hem från mormor och morfar, där han hade fått julpynta med tomtar och klätt granen! Fick även kila över till farmor och hennes mamma som fyllde år. Patrik kom även på att han hux flux ville att vi skulle göra inlagd strömming mitt i allt så lite av städtiden gick åt till det med. Och ytterligare lite tid gick åt till att skriva och posta alla julkort, som vi kom på att det var sista dagen att göra om man ville skicka med julfrimärke iallafall.  Alla dessa avbrott gjorde att vi "bara" blev klara med undervåningen och en del av övervåningen. Så nu får vi ta resten pö om pö i veckan.

Idag så jobbade jag mellan åtta och elva. Sen när jag skulle hämta Wille så träffade jag på dem på stan så vi gjorde sällskap till dagis och hämtade hans väska. Sen var det bara att kila hem och hämta vagnen och ner till vårdcentralen där jag skulle lämna prover. Det lilla besöket tog drygt 40 minuter. När jag kommer ut därifrån inser jag att jag i all hast hade glömt min utbetalningslapp som jag fått, så jag fick knalla hem igen och hämta den och sen ner på banken för att få över pengarna på kortet. Och där var vi ju inte ensama kan jag lova ;) När vi var klara där så var klockan tio i ett. Då stötte vi på pappa som skulle gå o käka med mamma. Så jag och Wille hängde på och åt med dem på Athena. Efter maten så följde pappa med hem till oss och började laga våran soffa som brakat ihop. Han hade stor hjälp av William som satt och hamra och borra med sina maskiner ;). När pappa kilade  iväg hem för att hämta lite mer grejjer så la jag Wille så han skulle få vila lite middag och strax efter det kom Patrik hem från jobbet. När pappa kom tillbaka så åkte jag o Patrik in till Nyköping och fixade alla julklappar som var kvar. Två saker kvar att handla, men vi vet precis vad och vart vi ska handla det så det får bli på lördag. Tog även en runda på stan i oxelösund för att verkligen få med allt som skulle handlas. När vi kom hem klädde vi på Wille och gick med pappa ner på stan och handlade lite mat. Och sen var det bara hem och käka kvällsmat. Efter att jag lagt Wille har jag skurat toaletten, handfatet och badkaret, har även skurat rent under badkaret och sorterat alla tvätt. Slängt in en maskin oxå. Och nu sitter jag här.  ;) Ska nog sova snart för jag är helt slut. Så det är vad jag har pysslat med de senaste dagarna.
Resten av veckan jobbar jag mellan 8.00-18.30 förrutom Torsdag och fredag då jag slutar 19.30. Det blir långa dagar så jag kommer inte att få mycket gjort efter jobbet. Tur man är ledig Lördag och Söndag. Och tur att Patrik slutar 14.00 hela veckan. Då hinner han ta hand om allt som är kvar ;)
Nej nu är det sängen för min del.
Godnatt!

trött och sliten

Igår vaknade jag med ett lätt illamående och jätte ont i magen. Tänkte att nej nu är det min tur att bli magsjuk. Var på toa två gånger och var jätte dålig i magen. Men sen hände inge mer. Kräktes inte och var inte dålig i magen. Men illamåendet och magvärken är kvar. Så jag tordes inte jobba idag. Så fort jag äter får jag jätte ont i magen, så ont att jag ibland får lite svårt att stå upp. Vet inte vad det kan vara. Nån som har någe förlsag? Ska ringa vårdcentralen imorrn och kolla med dem tror jag.
Tänkte i vilket fall som hellst jobba imorrn.
Igår blev i princip ingenting gjort. Var ju livrädd att jag skulle börja spy när som hellst. Idag har jag tagit det lungt med, fast fått lite gjort iallafall. Tvättat lite och sånt småplock bara. 
Orkade inte skriva blogg igår så det får komma en gravuträkning idag istället, som jag för övrigt inte kommit ihåg att skriva ner på ett bra tag ;) Tiden går för fort !

Du har gått 120 fulla dagar av 280 
Du är i vecka 18 
Du har gått 17 fulla veckor och 1 fulla dagar (v17+1) 
Du är i 4:e kalendermånaden 
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden), 
Du är i trimester två. 
Du har 160 dagar kvar till förlossning

Det går ju åt rätt håll iallafall ;)

Jobbat

Jobba, jobba, jobba, jobba.
Det är ungefär det som har hänt idag. Fast idag är det Prison Break! Weho!

Söndag redan

Jösses tiden bara rusar iväg. Hade precis för mig att det bara var någon dag sen jag skrev här sist, men det var ju i tisdags.
Vad har hänt sen dess då?
Wille och nappavvänjningen går som smort. Han frågar ibland efter den men köper direkt när man talar om att den är borta nu.
Wille blev sjuk i tisdags och Patrik blev sjuk i ondags, men han klarade sig dock från magsjukan. Men på fredagen var både två relativt pigga och friska igen. Wille vill fortfarande inte äta så mycket men det kommer väll.
Patrik har lyckats fått erbjudande om ett nytt jobb, fast på samma jobb som han är på. Som skiftledare. Han är så duktig min prins, *stolt*.
Sen har det väl inte hänt så mycket mer, gårdagen jobbade jag och sen tog vi det mest lungt. Myste och umgicks.
Imorse stack Patrik till Tyskland med sitt jobb och ska vara där i två dagar. Så jag o Wille har städat lite, bakat pepparkakor med mormor, handlat och lite sånt smått och gott.
Nu är jag helt slut och funderar på att sätta mig i soffan och läsa lite i min bok som aldrig tar slut... och kankse knapra på en pepparkaka eller två =)
Ha de bra gott folk!

Sjuk

Natten gick över förväntning när det gällde nappen. Han vaknade nångång men somnade strax om igen. Sen vaknade vi inte förrens halv tio. Studsade upp ur sängen och undrade förvånat varför våran son inte tjoat. Han brukar ju alltid vakna senast åtta. Väckte honom och märkte direkt att allt inte stod riktigt rätt till, han frös och var alldeles blå om fingrarna och läpparna. Kraken. Ingen frukost ville han ha heller, bara saltgurka. När vi nån timme senare gick o handlade somnade han i vagnen.
Resterande av dagen har han varit piggare men väldigt dålig i magen. Hoppas han mår bättre imorrn.
Idag har vi hunnit med att röjja undan lite här hemma. Tvättat nästan all tvätt och satt upp adventspyntet. Blev så fint så. Är en lite temporär lösning med sladdarna i vardagsrummet men det får vi ta nån dag när vi köpt ny skarvsladd.
När jag sen var ute med Peppen gick jag o kikade lite på andras "pynt" och det slog mig hur olika vi pyntar. En del vräker på med lampor i alla regnbågens färger, hellst så många som möjligt på så liten plats som möjligt, gärna blinkandes oxå. En del ser ut som de bara har kastat ett gäng lampor över balkongräcken medans andra har satt upp den med en sådan millimeter exakthet att man blir helt förundrad. Men men hur man än pyntat så piggar det ju onekligen upp den här mörkar årstiden!
Nu ska jag ta o krypa ner i sängen och sova!
Godnatt

Ojdå

Är lite ovan med att ha fungerande internet så jag glömmer bort att sitta här varje dag.
I lördags så röjde vi ur det värsta i förrådet och så. På kvällen så var vi på julbord! först var vi bjudna en sväng till Elin Och Andreas på glögg och pepparkakor och sen knallade vi vidare till julbordet. Jätte gott, men usch så mätt man blev. Kom hem ganska tidigt, redan vid tio så då passade vi på och mysa och njuta av att vara båda barn och hund fria en kväll!
På söndagen så följde jag med mamma o pappa till Nyköping för att gå på julmarknaden där. Var skittrist, knappt en enda julpryl, inte ens nån tomte.  Så där fick man inge vidare julstämning. Åkte hem till Ockle, men där var det ännu värre. Så tillslut hamnade vi hemma hos mamma o pappa igen där vi fikade och sen kollade på film. Tjorven och Mysak. (Gissa vem som valde film ;) )
Idag har jag jobbat hela dagen. När jag kom hem så var Wille jätte duktig och slängde alla nappar i soporna. Och så bestämde vi att det var slut med napp från och med nu. Väl i säng så ångrade han sig ju, men efter en dryg halvtimme så slutade han tjata om den och la sig i sängen och somnade. Bara hoppas att det fortsätter flyta på så här bra. Han är så duktig våran stora kille!
När han somnat så samlade vi ihop alla hans leksaker och satt och sorterade. Vad som skulle slängas, vad som skulle sparas i förrådet och vad han skulle ha kvar. Det var riktigt skönt att få det gjort.
Från det ena till det andra. Så tror jag att jag har börjat känna de första rörelserna i magen. Jag är inte helt övertygad men det känns som lite sprattel där inne då och då! Mysigt!
Men nu ska jag kila iväg o titta på Prison Break.

RSS 2.0