mellandags-rea-fynd

Idag har jag varit nere på bibblan och lånat en monsterbok till William.  Sen har vi varit i nyköping och fyndat lite på rean. Våran dammsugare gick ju sönder samma dag som vi skulle storstäda innan jul, så vi har ju helt sonika fått låna dammsugare av min mamma. Men idag chansade vi på att dom reade ut alla dammsugare så vi åkte in och köpte en röd, fin en. =) Bästa sugeffekten på marknaden....nu går inte en enda dammråtta säker här längre. =)
 
En länk till nya dammsugaren.

Sen åkte vi vidare till Lekia och där inhandlades det en ny bilbarnstol. Japp, Wille växer fortfarande och han kan bara inte åka baklänges längre... hur vi än gör så är benen för långa. Så det är dax att bli stor och åka frammåt. Han blev så stolt när han fick prova stolen inne på affären. "-Är det här en flygplans stol?" ;)

En länk till nya bilbarnstolen (flygplansstolen):

Ikväll har vi haft besök av Sofie och Dan. Vi har planerat  nyår och flamsat lite.. eller ok, mest flamsat men vi kom fram till det vi skulle komma fram till iallafall. =) Jag tror det blir en bra nyårskväll!

tjejdag

idag har jag och Amanda haft tjej dag. William och Patrik har varit på Nordic star i Bälgviken idag. Där Patriks kompis har en liten son som William lekt med. Dom har varit ute och härjat i över sex timmar, grillat korv och grejjat så han var så trött så han grät när han kom hem. Lillen =). Jag och Amanda har bara slappat, varit ute på promenader, varit på stan och sen fikade vi med mamma.
Igår var vi hemma hos Patriks föräldrar och åt julmat och umgicks lite med dem. Patrik farmor var där och hälsade på oxå.

Imorrn hoppas jag att vi har lite extra energi över till städning, för det behövs verkligen efter julens bravader.

Godnatt

Oj vad dagarna har gått

tiden har bara rusat förbi och vi har hunnit med det mesta man kan tänka sig. En liten släng av magsjuka på båda barnen, en sväng till akuten och så klart det klassiska innan jul, storstädning och panik handla julklappar.
Kvällen innan jul så jobbade jag, sen ville William sova hemma hos mormor och det fick han ju såklart.
Vi käkade pizza och spelade bingolotto med Sofie och Dan. Det var riktigt trevligt.
På Julafton kom Wille hem och barnen fick öppna två julklappar var. Sen kom Dumle förbi med julklappar. Och när han hade gått hem så satte vi igång och laga mat. Sen trillade mamma och Viktor in, strax efter det kom Farmor, farfar och farmors mamma Irma hit och då var det dax att äta.
Kollade på kalle anka efter maten tills jultomten (Dumle) kom och så delades alla julklapparna ut. Barnen fick maaaaassor med julklappar. Wille fick bland annat: en barndator, lampa, verktygsbänk eltandborste, leksaksdammsugare, leksaksstädset (han är väldigt förtjust i städning just nu), pussel, målarbok, lego, bil, memory, kläder, spindelmannentavlor osv osv. Amanda fick, dockvagn, kläder, leksaker i alla dess former som skallror, mobil, boll, mjukisdjur, osv.  Massvis med grejjer va det iallafall. Efter julklapps utdelningen så åt vi efterrätt och sen gick alla hem. Då klädde vi på oss och gick ut och gick en promenad, det var jätte skönt att få lite friskluft och röra på sig efter all mat. =) När vi kom hem åt vi kvällsmat och nattade barnen, plockade undan det värsta och sen badade jag och Patrik. Så mysigt! =)

Idag har bara varit en slappar dag. Pysslat med barnen och deras nya julklappar. Var över och firade min farfar som fyller år idag och lite sånt.

En sån här fin julklapp fick jag av min underbara sambo:


FIck den redan i måndags för Wille skvallrade och sa
"-Mamma, pappa har köpt en rosa telefon till dig i det paketet.
-Nej, Wille, mammas mobil ligger där på bordet
-Och den rosa som vi köpte ligger i paketet...."
Våran lilla gullunge, kan inte hålla hemligheter särskillt länge. =)

Fullt upp

Idag började dagen med att jag släpade med mig barnen till jobbet till nio. Skulle vara med och välja gardiner till lunchrummet. Sen iväg till bvc där jag mötte upp Patrik. Skulle på 7 månaders kontroll med Amanda. Hon väger 7995g och var 67 cm lång tror jag det var. Stora tjejen.
Så var det hem och käka lunch och lite sånt så kilade jag ner på stan med mamma en sväng och kikade på en ny mobil till Viktor men varken utbud eller service är ju mycket att hänga i julgranen här nere på stan så vi hittade inget som passade. Sen gick vill till frisören med Wille. Han fick kolla på film där medans han klipptes, jätte smart. Han satt som ett litet ljus hela tiden. Mammas duktiga kille!
Så gick vi på ica innan vi gick hem till mamma och pappa och fikade.
Nu ikväll har jag sorterat  lite tvätt och fyllt i lite papper.


Här kommer en bild på snyggingen med röd färg i håret. Willes älsklingsfärg. =)

Stolt gullunge!

Hejhej

glömde ju att skriva sist att vi var på luciafirande på dagis i torsdags. Wille var stolt och skulle vara utklädd till tomte och sjunga för oss, som han uttröck det. Mormor och morfar var där och skulle kika. MEN när vi kommer dit inser Wille att det var ju ganska så många barn och vuxna där och hur vi än lirkade med honom så skulle minsann inte han  vara med i någe luciatåg inte. Inte en chans. Hade väl misstänkt att det kunde bli så, han har gått och blivit jätte jätte blyg på sistone och det var ju som sagt lite folk där. Men vi kikade på lucia tåget och fikade. Efter det började alla barnen att härja loss och ljudnivån steg ett antal decibel högre än vad örat egentligen klarar av tror jag. Då släppte blygseln för Wille och han härjade värre än värst med alla barnen. =) Han är så söt!

Wille har börjat med nån slags pose varjegång man fotograferar honom. Lite speciell stil kanske? ;)
Amanda fick vara tomte hon med en liten stund, tills storebror tyckte att hon fick för mycket uppmärksamhet. Då snodde han tillbaka tomteluvan igen. ;)

sjuk

jag har varit sjuk ett par dagar riktigt super hängig den här gången. Idag är första dagen som jag inte har feber och känner att jag har liiite lite ork i kroppen.  Men jag har iallafall tagit mig i kragen och klippt mig, var ju bara en sisådär åtta månader sen sist eller nått sånt. Så här blev det iallafall:



Bilden är lite kass tagen men man ser ju själva frillan iallafall ;)

Jag är inget big fan av glass och äter jag det någongång är jag snål och letar efter den billigaste sorten. Glass som glass liksom. Jag har skakat på huvudet åt mina vänner som höjjt Ben&Jerrys glass till skyarna, dumma dumma människor som lägger så mycket pengar på lite glass när allt smakar relativt lika, för dyr är den. Jag tar tillbaka allt!! Av en händelse så provade jag en av Ben&Jerrys smaker idag Phish food. (Jag vet namnet låter inte lockande.) Men döm av min förvåning när glassen smakade mer än Gott. Den var så himmelskt god att jag lätt skulle kunna äta glass MINST varje dag. MMmmmh!  Jag är frälst, har till och med varit inne på deras hemsida och kollat vilka mer smaker som finns.. Kosta vad det kosta vill, Ben&Jerrys glass is the shit. Nu sitter jag och inväntar att det ska bli dax för sonen att sova så jag ensam kan njuta av denna underbara glass, för han får bara äta sånt på lördagar (tack gode gud att jag är vuxen och slipper vänta till imorgon)  =).
Gokväll



jag har inte försvunnit...

...bara gått i bloggide.
Den här veckan har varit lite kämpig. Eller iallafall sista dagarna.
I Torsdags fick jag hoppa in och jobba 16.30 - 19.30
I Fredags fick jag hoppa in och jobba 17.45 - 21.00
I Lördags jobbade jag mellan 07.30-19.00
I går jobbade jag mellan 08.30 - 21.30
Idag jobbade jag mellan 07.30 - 10.00 och 12.00 - 14.00.
Härligt att vara föräldraledig. ;)
Vi har flyttat och exakt hela butiken bland annat, packat upp alla varor och så vidare. Det känns i kroppen idag kan jag lova.
Skriver mer en annan dag.
Godnatt

mini-jul

I Lördags jobbade jag först. och sen på eftermiddagen/kvällen så firade våran familj en liten mini-jul. Enda gången nu innan  jul som hela familjen är samlade. Det var jag, Patrik, William, Amanda, Henrik, Lina, Leah, Mamma, Pappa, Viktor; Farmor och Farfar.  Vi åt lite julmat och så fick barnen (Wille, Amanda och Leah) lite paket. Jätte mysigt var det. =)

I Söndags så åkte vi in på skyltsöndagen och kikade lite.

Idag har vi storhandlat och lite sånt små pyssel. Jag följde med Sofie på vattengympa (mer om det i andra bloggen).

Nu är det prison break.

RSS 2.0