jogging

Jobbade till halv sju idag, Patrik slutade i samma veva så vi hämtade barnen tillsammans. Dom hade ätit middag på dagis så det var bara att duscha av dem och pussa dem godnatt när vi kom hem.
När dom somnat kom Viktor hit och satt barnvakt medans jag och Patrik skulle göra ett försök att komma ut och motionera. Närmare bestämt jogga. Patrik har ju tusen gånger bättre kondis än mig så han snarare motionerade mig. ;) Vi åkte iallafall iväg till Jogersö och tog 2,5km spåret. Var osäker på om jag ens skulle ta mig runt krypandes efter en hel dag på jobbet. Men jodå jag till och med joggade ganska mycket (för att vara mig) så 23 minuter senare stapplade jag i "mål" högröd i ansiktet och lät som värsta astmatikern. Men runt kom jag! =) Nu hoppas jag att vi kan lura till oss barnvakt lite regelbundet så vi kommer iväg och göra så här mer.
Nu lagas det middag här och sen blir det dusch innan jag förmodligen kommer slockna i soffan.
Wille kom hem från dagis och berättade att han ätit kakbullar på dagis. I egentligen var det kroppkakor han menade. Inte lätt ;)
Godkväll!

Jobbig natt

I natt har barnen sovit oroligt... eller nej förresten dom har inte sovit alls.....knappt.
Slutade med att båda två låg i våran säng, och gissa hur bra man sover tätt ihop med två sprattlande barn?
Nu sitter jag här, aptrött efter alldeles för få timmar sömn och barnen ligger och sover gott i våran säng.
Kommer vara riktigt trött när jag slutar jobbet 18.30 ikväll.
Ha en bra dag!

kalas

Idag har vi haft kalas för Amanda. Hon fick en massa fina presenter, massa grejjer till hennes dockor, så som badbalja, potta, matgrejjer, dock-kläder osv, även en ny docka, kläder, kaffeservis, pengar, en påse med godis och frukt, badlakan och badskum, pussel, hårsnoddar osv. Kommer inte  ihåg allt. Men Amanda var super nöjd iallafall. Wille fick lite prylar han med, kläder, en transformers, hopprep och en pyssselbok, godis och frukt.
På kvällen åkte vi över till mamma och Viktor. Där var oxå Ullis, Jörgen och Oscar så vi käkade pizza ihop.
Nu är barnen så övertrötta så dom kommer inte alls till ro. Wille for upp ur sängen och rummet med ett illvrål nyss och det visade sig att en humla flygit in i hans rum (han är livrädd för humlor). Vi motade ut den och stängde fönstret. När vi äntligen lugnat honom, börjar Amanda skrika, då har humlejäveln flygit in i Amandas rum istället. Så nu fick den avsluta sina dagar och hamna i toaletten.
Nu sitter vi i soffan och tar  igen oss. Trötta efter dagens bestyr och försöker ladda batterierna en smula in för kommande vecka.
Jag sitter även och försöker peppa mig själv att komma igång med träningen igen...... snart!

prickar, prickar, prickar

Vi var hos läkaren med Amanda och han kunde inte riktigt klura ut vad det var. Men det mesta pekade på virus. Så det är bara att avvakta.
Vi åkte in en sväng till nyköping sen och ikväll har vi sorterat leksaker. Det skulle man behöva göra minst en gång i veckan.
Imorgon ska jag jobba, och sen får vi nog städa lite här hemma innan kalaset på söndag. Om Amanda är pigg nog att ha kalas förstås.
Nu börjar det bli dax att sova.

Igår var det Amandas födelsedag

Det firade vi med feber och prickar.
Började dagen med att gå till bvc på 2 års kontroll. då mådde Amanda bra, utan feber och prickar. Hon vägde 12,9 kg och är 86cm lång (tror jag det var). Våran stora tjej. Men eftersom att hon är lite kortare än medel så ska vi tillbaka i Augusti och mäta igen. Vi får lägga henne i sträckbänken tror jag. ;)
Efter att vi varit där åkte vi till mamma. Då upptäckte jag prickarna över hela Amanda. Där fick Amanda två tröjjor av mormor. En som det står "Här kommer trubbel" och en som det står "jag är inte bråkig, bara kreativ" eller någe sånt. Minns inte nu. Texterna passade iallafall väldigt bra på Amanda. ;)
Väl hemma för att äta lunch tog jag feber på henne och det visade sig att hon hade det.
Patrik kom hem på lunchen och Amanda fick sina paket. Hon hade fått en rosa och lila dinousaurie av Wille på morgonen. Nu fick hon en rosa spegel med rosa fluff runt av Wille. Av oss fick hon en dockvagn och en dockvagga. Hon blev överlycklig över vagnen. Det har hon velat ha länge.
På eftermiddagen gick vi ner på stan en sväng. Vi gick förbi vårdcentralen för att fråga om man borde söka läkare för prickarna. Fick komma in på en gång och visa upp dem. De tyckte att det påminde om scharlakansfeber. Men dom var osäkra så vi skulle avvakta tills idag. Sen gick vi hem och åt tårta med Patrik.
På kvällen käkade vi pizza tillsammans med mamma och Viktor.
Sen fortsatte Amanda att fira sin födelsedag genom att vara jätte ledsen halva natten innan hon somnade helt utmattad i våran säng.
Idag har hon fortfarande feber och prickarna har spridit sig till armarna och i handflatorna och under fötterna. Dom prickarna verkar dessutom göra ont. Dom ringde från vårdcentralen nyss och frågade hur det var med henne, när jag berättade allt så fick vi en tid kl 16 till henne.
Nu är det dax för lunch.

Lilla skruttunge

Gissa vad?!
Amanda hade feber när hon vaknade i morse, och har haft det hela dagen.
Kollade min kalender, hon har inte varit frisk OCH medicinfri i mer än 13 dagar på raken sen januari.
Tycker så synd om henne, och om Wille. Han blir ju drabbad indirekt hela tiden....
mitt ständigt dåliga samvete för allt.
Man räcker verkligen aldrig till.....

regn, regn, regn

Idag har det regnat precis hela dagen. Det har varit grått, mörkt och trist. En bra grej var iallafall att det var uppehåll just när vi cyklade till dagis.
När Patrik hämtade barnen på dagis visade det sig att Amanda varit jätte trött och gnällig hela dagen och att hon inte velat äta något under dagen. När jag kom hem tog vi febern på henne och det visade sig att hon hade 38 graders feber. Hoppas på att det bara var lite feber för att hon var så trött, men det märks imorgon. Hon har även fått en röd prick på kinden som dagis personalen trodde var vattkoppor, men det hade hon ju förra året, så det borde det ju inte vara. Man kan väl bara ha det en gång väl?
Förut somnade jag på soffan, så himla skönt. Sen väckte Patrik mig och frågade om jag inte skulle träna idag. Mindre skön känsla. Men nu är det gjort och det känns himla bra. Allt trassel med Amandas sjukdomar har gjort att jag inte orkat träna någe alls sen januari. Ja några gånger hit eller dit men jag har inte orkat hålla uppe ångan speciellt länge. Vi har sån grym sömnbrist här hemma nu  så jag undrar hur vi någonsin ska kunna gottgöra den. Det känns så himla hopplöst. Jag vet att jag är lyckligt lottad som har Patrik som går upp långt mycket mer än mig om nätterna, men även om han gått upp vaknar ju jag endå. Jag hoppas vi snart hittar en lösning på våra problem.
Jag är trött

Murretärer

Imorse bestämde vi oss för att cykla en sväng. Närmare bestämt till femöre huvud. Vid femöre var det militärövning till Willes stora förtjusning. (han säger murretärer)  Han blev så till sig att han cyklade rakt in i ett träd. ;) Helt plötsligt öppnade himlen sig och det började ösregna. Mindre kul att cykla hem i, men det gick bra endå.
Sen har vi firat Amanda lite här, pappa är hemma nu i helgen så vi passade på att fira lite med honom.
Hon fick en ny snuttis och kläder.
Wille var på kalas  hos en kompis idag oxå, så han har kalasat två gånger idag.
Igår blev vi (Patrik) klara med innätningen av bakgården så nu kan katterna vara där ute med oss. När vi skulle inviga den igår lyckades Tassa hitta en smal springa som hon smet över till grannen. Typiskt! Men som tur är har vi världens gulligaste grannar så dom blev inte arga iallafall.  Men Patrik har fixat det nu så nu är det bara en plats kvar som dom kanske kan smita ut på men dom får inte vara där ute själva iallafall så de borde gå bra.
'Vi ska försöka näta in balkongen med så dom kan vara där ute oxå sen. Men det blir ett senare projekt. Nu är det hög tid att göra sig iordning för natten.
Godnatt

Allergitest

Nu på morgonen/förmiddagen har vi varit inne på Nyköpingslasarett och gjort pricktest på Amanda. Hon är inte allergisk mot något (eller inte mot något som vi testade på iallafall), känns riktigt skönt.
När vi väntade på bussen för hemresa så började det att ösregna och åska.
Nu är vi hemma och har precis käkat lunch, Amanda ska få sova liten stund innan det är dax att kila till dagis och jag ska jobba till ikväll.
Ska börja göra iordning för färden till dagis. Bye

trött, sliten och alldeles slut

I fredags visade det sig att Amanda hade öroninflammation igen (alt. fortfarande). Så det blev en annan penicillin sort den här gången och hon ska ha den tre gånger om dagen i sju dagar. Så nu jäklar ska vi slå ut bakterierna ordentligt, tyvärr slår den även ut magen på henne oxå. Så hon är super dålig i magen. Menmen man kan ju inte få allt här i världen.
Igår hade vi tid på lasarettet i Nyköping med Amanda. Utredning av hennes astma. Samma läkare som missade att Amanda hade dubbelsidig öroninflammation, halsfluss, lunginflammation och rs-virus sist. Jag påpekade det och jag måste faktist erkänna att det kändes lite bättre den här gången. Hon ställde 1 miljon frågor om allt möjligt och kände, klämde och lyssnade på Amanda. Så det kändes endå som att hon gjorde en grundlig undersökning. Fick remiss till att göra ett pricktest oxå.
Både igår och idag har det varit grymt bra väder. Solen har skinit och det har varit riktigt varmt ute så större delarna av dagarna har vi spenderat ute.
Idag var Wille ute i princip hela dagen mellan 7.30- 18.30. Han var inne lite snabbisar och käkade och drack vatten. Men så lyste hela han i rött ikväll oxå och skitig va han. Fattar inte, ungen måste ju rulla sig i sandlådan så smutsig som han blir. Men å andra sidan är det ju kanon att han är ute och leker. Får skaffa en tvättmaskin till tror jag. ;)
Just ja fick samtal från sjukan idag, Amanda hade fått en tid till pricktest redan imorgon. Som tur är kunde Mari på jobbet jobba åt mig så vi kunde ta den tiden. Perfekt att få göra det så snabbt så vi kan stryka ev. allergi. Den stora ångesten just nu är ju att det ska vara katterna som gör henne sjuk. Det skulle vara en mardröm. Dom underbara små liven har ju blivit som familjemedlemmar nu och jag vill verkligen kunna ha kvar dem. Menmen det återstår att se.
Jag har gått och blivit förkyld oxå, typiskt.
Dax att packa iordning för morgondag och sen duscha.
Godnatt

suckar

Precis som vi trodde hade Amanda fått för liten dos pencilin, 6ml istället för 10ml 2ggr om dagen. Men endå kändes det inte som om att hon blev helt frisk efter den rätta dosen heller. Hon brukar ha en temp runt 36,5 och har legat runt 37,5 hela tiden. Hon fick i alla fall prova att gå till dagis på onsdagen och det funkade fint. Men igår fick hon feber (över 38) en stund på dagen fast det sänktes till 37,5 igen på kvällen.
Idag har hon 38 grader igen och jag känner mig helt slut på alla dessa sjukdomar. Jag vet ärligt talat inte vad vi ska ta oss till. Har försökt nå bvc men som alltid så är dom på semester eller är tjänstlediga. Jag blir galen. Har i alla fall ringt vårdcentralen och hoppas att dom hör av sig sen. Fast det verkar ju inte finns någon med läkarutbildning där i alla fall. Eller så slarvar dom så jävligt att dom missar sjukdomar eller ger fel medicinering. Men en sak ska jag kräva om vi får komma dit idag, INTE Gunilla. Hon varken kan sitt jobb eller lyssnar på andra när dom säger att hon gjort fel. Hon låter hellre barn va sjuk i tre dagar extra i onödan.
Äsch ska inte skriva blogg nu känner jag..... är bara deprimerad och tråkig.

Veckorna går

Har lite mindre blogg lust just nu. Det händer liksom inte så mycket mer än att jag antingen jobbar eller är hemma med sjukt barn (=Amanda) I princips varje vecka har jag varit hemma någon dag för att hon har haft feber. Just nu har hon öroninflammation, när vi hämtade ut pencilin till henne så sa dom på apoteket att dosen var för låg för henne. Läkaren vägrade öka på så nu får vi köra på för lågt. Jag nojjar som tusan över det för igår gnällde hon över värk i andra örat + att hon fortfarande har feber fast att hon nu har ätit medicin 2½dag. Jag vet jag kanske bara oroar mig i onödan, men allt har ju lyckats drabba henne nu på sistone. Med tanke på hur många okompetenta läkare vi har träffat hittills så blir man ju inte förvånad om den här har doserat fel oxå. Ok jag ska inte döma henne än men är Amanda inte feber fri imorgon är det jag som ringer vårdcentralen imorgon och sen får man väl börja kräva att få träffa läkare som klarar av sitt jobb.
Faan jag har gått och blivit en riktig gnällkärring hör jag. Skyller det med på sjukvården.
så är det här omkring.

RSS 2.0