Härliga ledighet

Igår jobbade jag ioförsig till 14.30 och efter det åkte vi hem till mamma o pappa och åt påskmat. Trevligt och gott. Barnen fick leta påskägg oxå som morfar gömt. Amanda gick fram till morfar och sa:
-Morfar varför har du gömt påskägget?! (tittar med väldigt sträng min på sin stackars morfar)
- För att du ska ha kul och leta lite, svarar morfar snällt.
- Men vart har du gömt det då? (ännu strängare min, plus ställt sig bredbent med händerna i sidorna)
- Morfar är så glömsk så han vet inte....
-VA!? (sträng min byttes till förtvivlad min)
Haha ;)
Med lite hjälp på traven hittade dom sina påskägg så nu har dom godis som kommer räcka ända fram tills nästa Lördag.
Idag har vi varit ute hela långa dagen, rensat ogräs på framsidan, det rensades ju inte nångång förra året vad jag kan förstå. Ingen bodde ju här då, så det finns en hel del att ta tag i.
Sen har vi även varit ute med katterna lite till, dom vänjer sig mer och mer. En sväng på förmiddagen och en sväng på kvällen. Nu ikväll så kilade en igelkott förbi, det var väldigt intressant och fruktansvärt läskig tycket katterna. ;)
Vi har även hunnit med att leka en hel del ute. Har fått friskluft så det räcker för en hel vecka. ;)
Nu är jag trött.
Godnatt

Långfredag

Idag har hela familjen varit lediga. Så härligt! Jag fick sovmorgon, Lyx! Fast det är ganska vanligt på helgerna att jag får det, Patrik är alldeles för snäll. =)
Vi åkte in en sväng till Nyköping och köpte skor till barnen, och tofflor. Jag kilade in och fyndade lite på rusta oxå. Så åkte vi hem och åt lunch. Sen kom jag på att vi skulle köpa sele och koppel till katterna så vi åkte in till Nyköping igen och shoppade lite till. ;)
När vi kom hem så kopplade vi katterna. Tassa som försökt rymma hur många gånger som hellst var asrädd och det tog över en timme innan hon försiktigt smög runt lite lite på gräsmattan. Oso kutade nervöst runt en stund och la sig sen i solen. Båda två tuggade frenetiskt på alla grässtrån de kunde hitta. Tror det var någe nervöst ticks dom fick. Det blir nog bättra om det får komma ut ett par gånger till. Så plockade vi bort stödhjulen på Willes cykel. Han och patrik cyklade iväg och hamnade sen på någon grusplan med byggda hopp och sådär och där började dom att åka runt. William var jätte modig, när han kom hem var han så stolt så vi fick åka dit hela familjen och titta på honom. Han blev väldigt uppspelt och det slutade tillsist med att han ramlade och rev upp en lång reva på låret. Kraken. Nya tag imorgon.
Sen har det varit soffmys och nu sover spillevinkarna.

Tiden räcker inte till

när man vill mycket.
Hann iallafall plocka blommor med barnen, och tvätta klart alla fönster idag. Sen var jag iväg och tränade oxå. Första sen efter förkylningen, kändes bra. Så nu är det gasen i botten igen. ;)
Snart dax att göra iordning inför morgondagen och så blir det hopp i säng sen.
Godnatt!

Pysslig

Känner för att göra saker just nu. Eller precis just nu är jag trött och slö ;)
Helgen gick fort, alldeles för fort.
Lördagen var vi nere på stan en stund, var nån slags miljödag eller nått sånt och vi var där bara för att Patrik var där och visade upp sopbilen. På eftermiddagen var vi på barnkalas.
Igår så tvättade vi bilen och efter det åkte vi till mamma och pappa en sväng. Amanda fick stanna där en stund, (barnen turas om att ibland få vara hos sin mormor och morfar själva och den här gången var de Amandas tur).  Då åkte vi hem och tömde dammen på framsidan, hittade 7 stycken vattensalamandrar där till Willes stora glädje. Skurade iallafall ur dammen och fyllde på nytt rent vatten och stoppade i salamandrarna igen, får se om dom kommer trivas nu när vattnet är rent ;)
Sen skurade vi utemöblerna på framsidan och städade lite här inne.
Idag har jag tvättat alla fönster på nedervåningen. Så käkade vi lunch ute på framsidan men det var så jäkla varm och vi fick trycka in oss i hörnet där det var skugga, jag VET det är hemskt att klaga på värmen nu när den äntligen kommer men gud så varmt det var.
Nu har barnen vilat en stund, eller det var tänkt att dom skulle vilat, men dom har mest bökat och krånglat. Funderar på om vi ska ge oss iväg och plocka lite vitsippor. Barnen älskar att plocka blommor och förra skörden med tussilago har vissnat.
Undrar om jag orkar rensa lite ogräs och skura möblerna på baksidan med. Och kanske kanske tvätta fönstrena på övervåningen. Hmm får sätta fart om jag ska hinna, ska träna ikväll med.
Bye bye!

Segdraget

Willes feber var borta i morse men kom tillbaka efter lunch igen. det är mer seg draget på honom verkar det som. Vi andra har bara haft feber en dag eller max två men men. Han är iallafall mycket piggare idag så det är på väg åt rätt håll iallafall.
Idag har jag rensat lite ogräs, bara lite. ;) Var ju ingen som rensade här på hela förra sommaren så det finns en hel del att ta tag i. Sen har jag städat lite i köket och båda barnens rum. Vikt in en heeeeel hög med ren tvätt (det absolut tråkigaste som finns att göra). Nu slappar vi i soffan.
Bye

Vad är det som händer?

I Onsdags vaknade Amanda med feber. Hade feber hela dagen. PÅ torsdagen var hon feberfri men fick vara hemma endå, vi kör med en feberfri dag hemma innan dagis.
I fredags var jag lite krasslig när jag vaknade på morgonen men gick till jobbet endå. Fick gå hem vid två för då var jag jätte dålig. Sen när Patrik kom hem med barnen från dagis så visade det sig att Amanda hade 39.9 graders feber.
På Lördagen hade jag feber hela dagen men båda barnen och Patrik var friska.
På söndagen var jag feber fri men lite sliten, men då hade Wille fått feber.
Idag har Wille feber, jag mår relativt bra (lite hostig och snorig bara) men Amanda har ont överallt och är jätte gnällig, dock ingen feber.
Blig spännande å se vem som är frisk och vem som är sjuk imorgon för här verkar febern hoppa hej vilt mellan oss.

RSS 2.0