Dan före dan

Idag har jag jobbat hela långa dagen. Och nu ikväll har jag och Patrik myst i soffan och spelat bingolotto.  Tror det programmet hämnas på oss för att vi bara spelar en gång om året (kvällen före julafton) för vi vann ingenting. ;)

Igår shoppade vi sista julklappen, och sen lite kläder att ha på julafton.
I år har vi lyckats fixa allt i sån god tid att det inte blivit någon stress alls. Börjar nästan tro att vi har glömt någe.
Jaja men det märks imorgon... ;)

God Jul på er alla!

Snart är det jul!

Jösses vad tiden går fort så här innan jul, eller förresten hela det här året har gått extremt fort. Menmen det var väl kanske inte det jag hade tänkt skriva om.
Förra veckan gick på lite halvfart efter magsjukan. På Onsdagen hade vi 4 års kontroll med Wille. Han klarade det galant, våran prins!
På eftermiddagen var vi på begravning, det var Patriks mormor som begravdes. Efter det fick vi middag på lotsen.
Sen jobbade jag hela torsdagen och fredag förmiddag. Efter jobbet så var jag på läkarbesök och sen minns jag inte riktigt vad vi pysslade med. På kvällen så slog vi in julklapparna iallafall.
Lördagen så bakade vi julgodis och köttbullar. Och såklart lekte vi ute i snön. På Söndagen så bakade vi klart och städade. Oooooch lekte i snön. ;)
Idag har jag jobbat hela dagen.

Det va väl det!

Imorgon kommer Henke med familj. Det ser jag fram emot. Ska bli så kul och träffa Leah igen och lilla Milo såklart som vi inte fått träffa än. Ska bli kul o se Henke och Lina oxå såklart! ;)

Bye


Första arbetsdagen...

...efter magsjukan. Gick bra endå. Slutade redan klockan två.
Efter jobbet åkte vi in till Nyköping en sväng, mötte upp mamma där. Köpte tavlor och julklapp. Kikade även på skor men hittade inga som föll mig i smaken.

Det har kommit massor med snö. Jätte mysigt. Det kommer säkert va borta tills imorgon.

I natt hände en hemsk sak, ska med respekt till den familjen inte skriva ut mer specifikt. Men håll hårt i era nära och kära och berätta ofta att du älskar dem. Du vet aldrig när det är försent.

Imorrn är det min lediga dag och fullt upp!

Magsjuka!

Natten till torsdagen vaknade Wille och kräktes massor. Men sen under dagen var han bättre och på fredagen sa han att han hade ont i magen men annars märktes inget. När jag kommer hem från jobbet i fredags så möts jag av en liten hängig dam. Patrik berättar att hon har 39,5 graders feber. Typiskt tänker jag, ska hon bli sjuk nu igen. Hinner precis få av mig skorna så kommer Wille rusandes och sliter upp toa dörren och spyr som en tok igen, fick över hela mig oxå. Det var bara att kasta in alla kläder i tvättmaskinen och sätta igång och tvätta. Jag, Patrik och Amanda käkade kvällsmat, Wille va inte sugen av förståliga skäl. Vi la barnen och jag kände mig orolig i magen. Men trodde det var inbillning för att Wille precis kräkts massor. Men bara en stund senare fick jag sitta hela kvällen på toa, blev jätte dålig och yr. Kändes som om jag skulle svimma hela tiden. Låg på soffan när Patrik kilade upp till Amanda som vaknat och var ledsen i sängen. Då hör jag hur Patrik säger "Men inte du oxå!". Japp, Amanda hade spytt ner hela sängen och sig själv. Och så fortsatte hon precis hela långa natten. På Lördagskvällen drabbades Patrik oxå. Så jag kan lova att det har varit en mycket lugn dag idag. Amanda och Patrik är nog dom som är piggast, Wille är fortfarande väldigt blek och trött och jag mår fortfarande illa och känner mig matt och yr. Behöver jag säga att tvättmaskinen inte stått stilla många minuter sen den började köras i fredagskväll och det finns fortfarande en hel del kvar. *suck* Nej nu ska vi förbereda barnen för sängen så dom kan hoppa i säng efter julkalendern.

Hooo hoo??!!

Kanske dax att dra en resumé om vad som hänt senaste månaden, men det kanske inte är någre läsare kvar här inne längre? Förstår om ni gett upp hoppet. ;)
Så vad har alltså hänt sen jag skrev sist.
2-4 November åkte jag på kurs till skarpö. Smak och sensorik hette kursen och som en kort sammanfattning kan man säga att vi under tre dagar provade vin, öl och spritdrycker från morgon till kväll. Jobbigt men roligt och framförallt väldigt lärorikt.
5 November så åkte jag iväg till  nästa kurs. Båsenberga kursgård där fortsättningen på utbildningen till skyddsombud var.
10 November var det dax för nästa kurs. Åkte till Norrköping och fick lära oss om ergonomi när jag håller på och städar i butiken.
17 November tog vi det tyngsta beslutet man som djurägare kan ta. Vi bestämde oss för att ta bort Pepsi. Det gjorde så fruktansvärt ont i hjärtat att det inte går att beskriva. Det gör fortfarande ont och jag saknar honom varje dag och natt. Han har funnits vid min sida i över 12 år så det är som att en del försvunnit från mig. Jag kan fortfarande höra hans steg ibland, eller ibland när jag går förbi sovrumsdörren så måste jag stanna och titta till igen för jag tycker att jag ser honom ligga där. En del nätter kan jag vakna av att jag försöker lägga mina fötter mot honom, men han är inte där. Även om det var och fortfarande är tungt så vet jag endå att vi gjorde rätt beslut. Pepsi mådde inte bra längre. Både jag och Patrik fanns vid hans sida ända fram till slutet och det gick så fint och lungt till.  Vila i frid min älskade fina Pepsi och tack för alla underbara år tillsammans med dig.

Vad har hänt mer....
Jo vi har ju tagit svinissprutan hela gänget oxå, och överlevt.
Annars har Amanda haft öroninflammation och något skit med lungorna men är bättre nu. Hon fick en stark hostmedecin som hon skulle bli sååååå trött av varnade läkaren. Bara det att Amanda är ju inte som alla andra barnen och blev hyper av den. En kväll somnade hon klockan sju, vaknade klockan elva och var vaken heeeeela natten. Kan lova att jag var en smula mör dagen efter på jobbet. :)
Just ja vi har varit på 1½ års kontroll med Amanda oxå. Hon är i toppform såklart. Hm minns inte på rak arm men jag har för mig att hon väger 11 kg och var 84 lång. Våran stora tjej!
Jaa det var nog det mesta som hände i November förrutom allt vardagliga som händer och fötter.
Kommer jag på något så skriver jag väl ett nytt inlägg om en månad eller två ;).

Så har det ju dessutom gått och blivit december hux flux. Jag fattar inte att tiden bara rusar iväg på det här viset.
1:a december var jag på kurs igen i Haningen. varugruppsansvar handlade kursen om och den var jätte intressant och inspirerande. Fick även kika runt i butiken där som blev årets butik. Skoj!
Annars har det varit super mycket jobb på sistone men det lugnar ner sig sen efter jul! =)
Och en kul nyhet är att Patrik har gått och fått jobb. Äntligen! Så en Lördag blev vi bjudna till culturum av dem där vi kollade på magic disco night. Jätte skojj! =)
Ja i Lördags var vi ju till Västerås och kikade i affärer hela familjen. Vi skulle leta julklappar och hittade en iallafall. Så passade vi på att hälsa på Chrille en snabbis där oxå.
Ja men det var en kort resumé av vad som hänt på sistone. Givetvis har det hänt mycket mer men det här var väl dom lite större händelserna.
Vi får väl se om jag bloggar lite oftare nu eller om det rinner ut i sanden igen.
Är det några läsare kvar där ute?

RSS 2.0