grillkväll och dansband

Igår kväll så åkte jag, Sofie och Patrik (och Amanda)  ner till läget och käkade grillbuffe och lyssnade på Torgny Melins. Det var jätte skönt ute och jag hade jätte trevligt. Senare på kvällen kom även Sofies kille förbi en sväng. Så det var roligt att hitta på nått så där mitt i veckan. William sov hos mormor och morfar.
Idag har jag ägnat nästan hela dagen i telefon. Snart är jag nog totalt psykiskt utmattad på grund av all skit som händer. Menmen det är bara att bita ihop, nångång ska det lösa sig.
Godnatt

Det knallar på

Gör väl ungefär samma saker om dagarna fortfarande. Tvättar, lämnar och hämtar på dagis. Går alldeles för många rundor på stan. Är på mina föräldrars bakgård och kollar på Wille som badar osv osv.
Inget nytt alltså!
Godnatt

Då var semestern slut

Idag när jag vägde mig blev jag så glad. 1Kg hade jag gått ner, på pricken! Skön motivering att fortsätta kämpa på ett slag till! =)

Idag har jag hunnit med att tvätta lite, har några maskiner kvar. Har plockat isär diskmaskinen oxå och skurat ren den ordentligt och lite annat smått och gott.
När jag hämtat hem Wille från dagis (som inte ville gå hem därifrån alls) så kilade vi över till mamma och badade lite i poolen. Tills Patrik kom hem från jobbet. Då gick vi och handlade och sen hem och lagade mat.
Nu på kvällen så har jag varit ute och gått lite längre än en timme med Sofie. Så skönt!
Nu ska jag hänga lite tvätt och sen ska jag duscha och så blir det nog sängen för min del tror jag.
Godnatt


Solen

Jag kan bara inte tjata mig trött om hur skönt det är med detta sommarväder! Jag blir lycklig i hela kroppen.
Idag har vi varit på mina föräldrars tomt nästan hela dagen. Wille har badat och badat och badat hela dagen lång. Han har hållit igång i ett. Enda stunderna vi varit inne har varit när vi lagade lunch (åt ute såklart) eller matat Amanda.  Det är så skönt.
På kvällen tog vi en promenad på en timme oxå, jag Patrik, med barnen i vagnarna.
Imorgon börjar Patrik jobba och Wille ska till dagis. Kommer kännas konstigt att bli själv sådär igen. Men det är ju bara för en vecka, nästa vecka är Patrik ledig igen.
Godnatt alla!

Lördag

Idag fick vi sovmorgon, sov ända fram till klockan var nio! *lyx* Skönt som bara den vill jag lova. =) Åt frukost på bakgården och bara tog det lungt hela förmiddagen.
Efter lunch åkte vi på kalas en sväng. Trevligt trevligt.
På eftermiddagen så skurade jag utemöblerna på framsidan och sen  kilade jag ut och gick med Amanda i vagnen och Peppen, allt för att få Amanda att sova en lite längre stund, hon har nästan varit vaken hela dagen idag och är MYCKET övertrött. Kilade väl på en halvtimme innan Peppen började flämta så det lät som om gammgubben skulle svimma när som hellst. Då var det bäst att gå in igen. Senare på kvällen kilade vi ut på en promenad jag och Patrik med varsit barn i vagn och var ute och gick ca 40 minuter. Och nu på kvällen tog jag och Peppen en sväng själva på drygt 20 minuter. Vet inte var all energi kommit ifrån idag, sovmorgonen kanske?! Eller så är det helt enkelt så att jag blivit lite inspirerad av en annan tjej som skriver blogg och har börjat tagit tag i sin vikt. Jag kände liksom att "Oj! Det vill (MÅSTE) jag oxå ta och göra". (Vill bara påpeka att det absolut INTE handlar om någon slags bantning, utan bara att äta sundare och röra mig lite mer. Jag  vet att det inte är bra att banta när man ammar.) Men jag vägde mig iallafall i Måndags och väger om mig på Måndag igen så rapporterar jag här sen om jag gått upp eller ner. =)
Nej nu ska jag ta och duscha en sväng och sen blir det nog sängen tror jag!
Godnatt

Sommar!

Det är verkligen sommar ute nu! Varmt och soligt och helt underbart!
William har fått mersmak för att bada ute så han badade i sin lilla pool här på baksidan hela förmiddagen och en sväng efter lunch sen på eftermiddagen var vi hemma hos mina föräldrar och då badade han där med såklart! =)
Annars har vi hunnit med att fixa lite på bakgården, slappat i solen och bara haft det skönt faktist. Nu ska jag ta hand om all tvätt som jag tvättade i början av veckan, tror nog att den kanske har torkat nu ;)
Bye

Vattenkrig

Började dagen med en vända till bvc för att väga och prata om såren i Amandas rumpa. Dom är nästan helt borta nu! =)
Sen var det bara att kila hem, packa lite grejjer till Wille för han skulle till sin mormor och morfar och leka i deras lilla pool.  Matade Amanda och kilade ner på jobbet på ett litet möte där. Efter det så käkade vi lunch, ringde ett antal samtal, köpte en varsin glass och sen gick vi till mina föräldrar och hälsade på. Där urartade ett vattenkrig och det slutade med att alla var dyngsura.
Patrik åkte på hundträning så jag och William käkade kvällsmat hos mina föräldrar. Var ute sen en sväng till  innan vi kilade hem och la en super trött Wille.
Nu sover även Amanda som en stock, men lär väl vakna snart då hon sovit över mattiden. ;)
Ha en bra kväll!

Semester

Natten mellan Fredagen och Lördagen (11-12 juli) åkte vi upp till Patriks föräldrars stuga i Åre. Och stannade där i lite över en vecka. Har varit super skönt att få komma i väg hemifrån ett slag och bara pyssla om familjen. Även om vädret inte har varit det roligaste hela tiden och det har varit lite för många myggor så har vi haft det super mysigt.
Bland annat så åkte vi kabinbanan upp på Åreskutan och klättrade runt lite där hela familjen inklusive hundar. 4 grader var det där uppe, och helt plötsligt började det att snöa och hagla. Efter drygt fem minuter slutade det och så tog det säkert bara 30 sekunder så började solen skina och det blev jätte varmt. Det var bara att slita av sig regnkläderna som man nyss fått på sig. Men när man väl fått av sig regnkläderna såg man hur nästa oväder va på väg in med en rasande fast. Så då skyndade vi iväg därifrån. Efter det var vi vid ristafallt (vattenfallet som är med i Ronja Rövardotter). Var även in till Östersund två gånger och shoppade lite. Vi kom iallafall hem i Måndags morse. Så skönt att vara hemma nu. Borta bra men hemma bäst! =)  Har under två dagars tid tvättat nu och är fortfarande inte klar. Men men...
Har hunnit med att gå en långpromenad med Sofie oxå sen vi kom hem. Har saknat våra promenader. Men igårkväll gick vi i en och en halv timme. Sen hamnade vi hemma hos henne och käkade glass! =) Fick jätte fina kläder till både Wille och Amanda av henne oxå.

Solen skiner och jag sitter och väntar på att Wille och Amanda ska vakna så vi kan gå ut och sola lite!  Ska ladda upp lite kort och sen ska jag hänga tvätt.
Ha en bra dag!

Wille på Åreskutan, en liten stund efter att snö/hagel skuren dragit förbi
Jag och Amanda på Åreskutan.
Vi hittade snö där uppe som Wille var fascinerad av.
 Ristafallet

Världens gulligaste ungar! =)

Nytillskottet

 Idag har vi varit och kikat på nytillskottet. Lilla Leah. Wille suckade högt när han fick höra om henne "En till bäääsen?!" sa han ;)  Men när vi väl var där tyckte han att hon var så fin och klappade på henne och kikade massor. =)
Nej nu ska jag kila iväg och duscha.

Leah!

Och ett nytaget kort på våran prinsessa

Jag har blivit faster!

Ikväll blev jag faster, min bror och hans tjej fick en liten flicka som ska heta Leah. Jättekul!
Annars har dagarna mest rullat på. Har gått på promenad flera kvällar nu i veckan med Sofie, har pratat så mycket att tiden bara skenat iväg, tror inte nån promenad varit kortare än en timme. Känns bra när man kommer hem.
Var till bvc idag, fick ytterligare nya salvor att prova på Amanda. Får hoppas dom hjälper nu. Dropparna vi fick sist har hjälpt massor, hon har blivit en glad och nöjd lite skit som bara har ont i magen kortare stunder. Känns jätte bra. Så roligt att hon orkar vara vaken mer nu utan magknip!
Nej nu ska jag göra mg iordning, sen ska lilla fröken ha mat och sen är det sov dax.
Godnatt

Ösregn

Idag har det regnat och regnat och ösregnat. När det ösregnade så plockade vi på oss och barn regnkläder och gick långpromenad (fråga inte ens varför) i över en timme var vi ute och traskade. Wille sprang och hoppade i vattenpölaren, eller förresten, hela varvet var en lång vattenpöl i stort sett.
Sen rensade Patrik ut alla pantflaskor vi samlat på oss genom åren i vårat förråd och så pantade vi dem. Och nu på kvällen så har jag, Amanda, Sofie och Bizza varit ute och knallat, blev en promenad på dryga timmen det med. Fast utan ösreg, det bara småregnade lite.

Igår följde jag och Amanda med Patrik och Nova på valpkurs slutprov. Hejjade på lite och fick smörgåstårta. Det gick galant för dem och dom blev mer än godkännda. Lite stolt var man juh ;) Efter det hälsade vi på på Novas kennel så Patrik fick skryta lite över framgångarna.

Nån som har sett vart den här lilla söta knubbis valpen tog vägen? -->None

Det enda jag hittar här hemma är den här lite större donnan!  ;) -->

Lördag

Dagarna snurrar på. Vi har varit till bvc med Amanda igen. Hennes rumpa blir inte bättre... börjar fundera på om de kanske har vänt och börjat bli sämre. Patrik och jag har bestämt oss för att börja ta kort på rumpan då och då så man kan jämföra om såren blir lite fler eller lite större, eller om dom blir bättre. Har fått fler droppar som ska ges till henne oxå för att se om hon får mindre ont i magen. Idag tror jag att vi kanske märkte en liten liten skillnad. Håller tummarna för att det börjar vända iallafall, stackars krake inte nog med att hon har världens sårigaste rumpa, hon ska ha ont i magen oxå.

Igår ringde en kompis, hennes hund hade blivit dålig så vi hjälpte henne under hela dagen. Skjutsade henne till stockholms södra djursjukhus och så. Hunden mår bra nu iallafall, skönt det!
Idag har vi varit i stenvik och badat på förmiddagen. Eller Patrik och Wille badade, jag och Amanda kollade på. Badet tog ungefär 1 minut ;) Wille var helt förskräckt över att han skulle bada med byxorna på. Det kunde han bara inte köpa, dom blev juh blöta!! ;) Sen började han frysa och ville hellre gå upp och gunga.
Annars har vi rensat runt i rabatterna och klippt bort alla skott som smultronplantorna skjutit runt i hela rabatten. Tog ett gäng och planterade i krukor.  Sen har vi fikat hos mamma och pappa. Wille ska sova där i natt.
Kvällen har vi spenderat framför "The shield", beroende som vi är. =)
Godnatt

trött

Idag fortsatte vi städa här hemma, men det var så varmt och kändes så jobbigt så det gick lååångsamt. Hann iallafall tvätta klart allt som jag tänkt tvätta och vika in lite som hade torkat, men det var väl ungefär allt som blev gjort.
Efter lunch åkte vi tufftuff tåg till läget och fikade och lekte i lekparken.
Ikväll så har jag fortsatt röjja lite på nedervåningen och snabbdammsög där oxå. Sen har jag och Amanda legat på soffan och sovit.
Nu ska jag göra mig iordning, och sen lär Amanda vakna och då ska jag göra iordning henne, mata henne och sen blir det till att sova mer. Jag är så trött ikväll.
Godnatt

Nu har tiden rusat iväg med mig igen

Jaha nu sitter jag här, en dryg vecka sen jag skrev sist. Jag som lovad att skriva oftare men inte då. Dagarna gå för fort.

Vi var på kolmården i Lördags. Jätte trevligt. Jag, Patrik, William, Amanda och Patriks föräldrar. Hade super tur med vädret och både Wille och Amanda var på gott humör hela dagen. Lägger väl in bilderna snart på datorn så då kan jag lägga upp lite här får ni se.
Idag (alltså måndag) har vi städat nedervåningen och börjat ta itu med all tvätt. Jag lovar att har man en liten donna på drygt en månad som inte ska använda blöjjor så blir det en hel del tvätt. Lägg till en liten kille på strax tre år som inte precis håller sina kläder rena så kan ni säkert tänka er hur mycket tvätt det kan bli... gångra det med fem eller nått så förstår  ni säkert hur mycket tvätt vi har. ;)
Imorgon ska vi fortsätta tvätta och fortsätta med att städa över våningen.
Slänger upp lite bilder som vi tagit den senaste månaden.  Bättre sent än aldrig!

Wille på dagisutflykten.Wille lyssnar på sin cdskiva med barnlåtar.
Amanda 5 dagar.


Utmaning!

Utmaning

Jag har blivit utmanad av både Karin och Linda faktist.


Regler:

-Beskriv först reglerna  -Svara på alla frågor  -Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din  -Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!



Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?

  • Städa övervåningen.
  • Fortsätta plöjja igenom berget med tvätt.
  • Ta hand om Amanda och hennes såriga bak.
  • Gå till lekparken med Wille om det är någorlunda fint väder.
  • Ringa lite samtal.


Vad gjorde du för 10 år sedan? 
Det minns jag knappt. Jag förberede mig väl för fullt på att flytta upp till Lycksele för att börja skolan där. Jag var ruskigt nervös ;)

Ställen du bott på?

Först i Oxelösund ett par månader, sen Sävö i drygt 11 år, så Oxelösund igen ett par år för att sen flytta vidare till Lycksele. Tillslut hamnade jag i Oxelösund igen.

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

  • Bygga ett stort hus ute på landet. 
  • Ta med hela stora familjen på sol och äventyrssemetser. 
  • Dela med mig till mina syskon och mina föräldrar.
  • Skaffa ett bra sparande.
  • Ge det bästa till mina barn, utan att för den skull skämma bort dem för mycket ;).

(jag sparade det som redan stod här, det var riktigt bra skrivet och känner att det passar in på mig med. Kanske skulle lägga till att jag skulle shoppa en hel del oxå ;) )


Personer du vill veta mer om

Jag utmanar Anneli


RSS 2.0