en kortis

idag var det fotografering på dagis. Ska bli kul och se hur lilla Wille blev på kort sen. Det var första gången som har var själv på fotograferingen, andra gångerna har vi varit med.
Har tränat idag med, har så fruktansvärd mjölksyra fortfarande i armarna att jag knappt kan skriva på datorn. Det kan inte vara hälsosamt....;)
Nej nu ska jag torka håret och sen mata Amanda innan det är dax att sova.
Godnatt

Antal steg idag: 15837
Antal km: 10,293

ojdå

nu har dagarna bara rullat iväg igen. Det går så fort ibland.
Jag minns faktist inte vad jag har gjort, säkert inget.
Lördagen gick iallafall åt till att fixa lite snygga kläder och förbereda inför söndagen.
I söndags döpte vi Amanda. Det blev jätte bra. Ett lite olpanerat inslag blev att William ställde sig upp i kyrkan och dansade någon slags balett eller liknande till psalmerna. ;) Amanda skötte sig exemplariskt hela dagen. Var så nöjd och glad så. Efteråt bjöd vi på smörgåstårta och när det var dax för fika efteråt så öppnade vi alla presenterna som Amanda fått. Smycken, tavla, mitt första år bok, pengar, konton som öppnats åt henne, smyckeskrin, mätsticka, snuttefilt, bestick och tallrikar, sagobok osv. Minns inte allt just  nu men massvis med fina saker vad det. Så tack alla för dem! Och Tack öven till våra  underbara kompisar som ställde upp och hjälpte till med allt fixandes. Jag och Patrik behövde knappt göra någe alls, allt fick vi hjälp med. Ni är toppen!
Väl hemma somnade barnen vid åtta på kvällen och åtta dagen efter fick jag väcka dom. Dom var helt slut! =)
Igår tog vi det mest lungt här hemma. Jag tog tag i träningen igen som har legat nere i drygt tio dagar, först pga att jag va sjuk och sen blev det lite mycket i helgen. Men nu ska jag köra gärnet igen. ;)
Stegen har gått sådär:
Fredag: 9752 steg/ 6,338km
Lördag: 10010 steg/ 6,506km
Söndag: 7507 steg/ 4,879km (hade inte stegräknaren på mig mellan typ 12 och 19)
Måndag: 19840 steg/ 12,895km

Uppdaterar säkert mer ikväll... om jag orkar. =)

idag har det rullat på

Idag har jag haft o göra ungefär hela dagen.
Började med att lämna på dagis, ner på jobbet och skrev ut lite papper. Postade lite brev och sen gick en liten promenad. Laga mat och fixade och sen gick jag ut med Peppen och så hämta Wille på dagis.
vi gick sen och kikade på tågen och lite sånt och fikade tillslut med mamma.
Var hemma och matade Amanda innan vi gick ner på stan och köpte frimärken och postade lite mer brev innan det var dax att äta middag.
Som ni hör har det rullat på och jag är super trött nu.

Antal steg idag: 13976
Antal km: 9,084

hjärn-brand

idag har jag ansträngt mig och ringt runt och fixat och donat så jag trodde hjärnan skulle brinna upp tillslut. Eller iallafall mobilen, det var nästan så man kunde bränna sig på den. Den var varm!
Det blir bara en kortis blogg för jag behöver sova.
Godnatt

Antal steg idag: 10898
Antal km: 7,083

obekvämt samtalsämne ;)

För någon vecka sen fick Wille syn på mig när jag klev ur duschen.
- Men mamma, var är din snopp? Har du haft sönder den?
-erhum. Naee tjejjer har inte snopp.
Sen har Wille funderar och funderat över detta fenomen och idag var han tvungen att ta upp det igen.
-Mamma har ingen snopp.
-Nej, jag vet. Det är bara killar som har snopp.
-Men vad kissar du med då, rumpan?`
-erhum....näää... eeh
-Va?
-eeeh.. *funderar, va fanken ska jag säga att det heter...f***..nää inte det ordet sli** naee låter lite krystat... hrm snippa sa dom på tv en gång* eeh Snippa heter det på tjejjer.
-Jaha snippa. Har Amanda snippa?
-Japp, alla tjejjer.
Sen gick vi ut och cyklade och möter då på en tant som kommer gående.
-Mamma, har hon snippa??
-Wille nu cyklar vi och inget annat.!
=)
Måste dom fråga om precis allt?

godnatt

Antal steg idag: 9070
Antal km: 5,895

typiskt

har börjat skriva blogg ett  par gånger men det har försvunnit när jag skulle spara det. menmen gör ett nytt försök nu.
Blev hängig i lördags kväll och har sen dess varit små sjuk. Orkeslös, trött, hängig, snuvit och ont i halsen. Idag har jag varit piggare men inte frisk.
Det har väl inte hänt så mycket dom här dagarna. Har mest tagit det lungt och försökt bli frisk. Har lyckats ganska bra med stegen iallafall hittills.
Lördag: 10236 steg och 6,653km.
Söndag: 11282 steg och 7,333km
Måndag: 10617 steg och 6,901 km

Dagens steg är inte klar än så de skriver jag in senare.
 Go´kväll så länge.


klar med storstädningen

Imorse så kilade jag till jobbet och var med på fredags mötet. Sen var vi hemma och storstädade övervåningen. Så nu är det så rent och fint här så. Lite små grejjer kvar, men det fixar jag imorrn. Sofie va här och lunchade med oss oxå. Trevligt! =)
Annars har vi inte gjort så mycket mer än handlat och så har jag tränat. Och nu är det dax att sova.
Godnatt

Antal steg idag: 15962
Antal km: 10,395

Måste bara tillägna en bit av min blogg till Bizza som lämnade oss igår. Det blir tomt utan dig tjejjen på våra promenader, även om jag vet att du har det bra på dom stora gröna hundängarna.


fullt upp

imorse när jag väl lyckades släpa mig ur sängen så var jag sååå seg i kroppen och dagens bravader har inte gjort det bättre kan jag lova. Ringde bvc för att Wille hade fått stora eksem över hela benen och upp en bit på ryggen. Så vi fick lite olika salvor och sånt utskrivet till honom. Sen kilade jag vidare till jobbet och kopierade lite papper och så. Sen hem och satte igång att storstäda hela undervåningen. Ni vet en sån där super städning, tvätta alla fönster, gardiner, dukar, damma över allt osv osv. Har hunnit med att vara nere på stan och handla och beställa smörgåstårta till dopet oxå. Är så fruktansvärt trött nu så jag  vet inte vart jag ska ta vägen. Eller det vet jag ju, till sängen! =)
Imorgon är det övervåningen som ska städas så det är bäst att vila ordentligt så man orkar. ;)

Stegen för idag:
Antal steg idag: 12201
Antal km: 7,930

Besök

Idag kom Karin och henns lilla dotter Nathalie på besök. Jag hade jätte trevligt, pratade en hel del skit, gick på promenad och käkade pizza ihop. trevligt trevligt.
Har väl inte fått så jätte mycket mer gjort idag. Tränat och kollat klart på Lost säsongen. Så nu är jag utan lost igen *ångest* ;)
Blir bara en kort blogg idag för Amanda är inte på humör.
Godnatt på er alla

Stegrekord för min del idag!!!!
Antal steg idag: 21073 <------- Wiiihooo!
Antal km: 13,697km
*stolt och glad*

oups

nu slinker dagarna iväg igen utan att jag är med och bloggar.
Igår minns jag knappt vad som hände... inget av intresse tror jag. Vägde mig och jag hade gått upp 0,2kg. Inte bra alls. Fast att jag tränat, då kan ni ju förstå hur onyttigt jag äter. Ska försöka ta mig i kragen på den fronten oxå. Känns så onödigt att träna annars. Och tränade gjorde jag ju igår *glad över det iallafall*
Idag har prästen varit här och pratat om Amandas dop. Så nu är det fixat. Blir nog riktigt bra. Imorgon är sista svars dagen så på torsdag ska vi beställa smörgåstårtor.
Har börjat sortera inne i datarummet men kom inte så jätte långt. Lessna och gjorde annat istället. Men nu har jag iallafall börjat. Alltid något! =)
Har fått tag på en ny säsong av Lost. Så nu har jag det att glo på oxå. Härligt ! =)

Igår blev det så här med stegen:
Antal steg igår: 12884
Antal km: 8,374


Och idag:
Antal steg idag: 10054
Antal km: 6,535

Godnatt

seeegt

det har gått riktigt segt till här idag. Jag hade med mig Amanda och Wille till lekparken. Sen följde vi med mamma ner på stan och handlade. När jag skulle gå hem och laga mat så ville William följa med mormor hem och det fick han ju såklart. Så jag kilade hem och åt lunch med Patrik. Sen kilade jag över och hämtade hem William.
Sen har vi inte gjort så mycket mer idag. Bara slappat och segat. Skulle behöva ta tag i städningen som jag påbörjade för nån vecka sen när jag blev hängig. Och tvätta måste jag göra.... hrm får se om jag kanske orkar ta tag i det imorrn.
Go´kväll

Antal steg idag: 10549
Antal km: 6,856

klarat 76406 steg den här veckan 6406 mer än jag velat. Känns riktigt bra med lite medvind. =)

Får hoppas att det håller i sig för från och med imorgon är mitt jobb med i en stegtävling så då måste jag ju komma upp i lite högre siffror. =)

Liten snabb uppdatering

Har haft en del och göra så jag har glömt/inte orkat blogga.
Men här kommer en snabb uppdatering iallafall på dagarna som har gått.
I Fredags hade Wille tid hos tandläkaren, mycket spännande tyckte han. Och han skötte sig exemplariskt, gapade snällt och lät dem räkna alla tänderna. Och han fick jätte mycket beröm för fina tänder. Sen ville han hellst stanna kvar och åka  upp och ner i stolen ett slag till. ;)
Sen under dagen var jag på vinprovning och möte på jobbet. Det var kul!
Igår så började jag dagen med att göra mitt träningsprogram och sen åkte jag, Lina och Amanda upp till Agneta i sthlm. När vi kom upp köpte vi thai wok och käkade och sen åkte vi till nån affär och handlade. Satt och snackade alldeles för mycket skit och hade super trevligt. Även om det var riktigt kallt inne där. ;) Men det blev det ändring på och sen blev det så varmt att jag nästan började gnälla över det. Fast det vågade jag inte för då får jag väl aldrig mer komma och hälsa på. Innan vi åkte hem åt vi middag där, och så efterrätt såklart. Så vi var riktigt proppmätta när vi åkte. Försökte locka med oss Agneta hit ner oxå, men det gick inte. ;) Väl hemma hade Patrik städat fint och tänt ljus. Jätte mysigt. =)
Här hemma hade Wille och Patrik varit på kustbostäders filmvisning på bio och lite sånt. Så Wille ringde och berätta om alla spännande saker som dom gjort under dagen då och då igår.

Steg från fredagen:
Antal steg idag: 10033
Antal km: 6,521

Antal steg från Lördagen:
Antal steg idag: 11108
Antal km: 7,219


nu rullar det på

Dagen har varit ganska lugn. Wille har varit på dagis och jag och Amanda har mest myst här hemma. Eller myst och myst hon har väl inte varit på sitt bästa humör kanske.. ;)
Sofie var en sväng här så vi gick en promenad och snackade lite skit, alltid lika trevligt.
Nu ikväll har jag målat  med Wille och när han lagt sig så körde jag träning från den där boken igen. Gick över förväntan, både styrke delen och konditionen. Skönt!
Go´kväll

Antal steg idag: 12021
Antal km: 7,813

full rulle

Idag har det varit full rulle kan jag lova. Förmiddagen var väl ganska lugn. Men sen kilade jag och Wille till farmor som skulle passa Amanda. Sen ner på stan och så vidare till bvc där Wille skulle på 3 års kontroll. Det gick väldigt bra där, han fick jätte mycket beröm särskillt för att han är så bra på att räkna och att han kan lite bokstäver. Så mamma kunde inte vara stoltare över sin lilla grabb. När vi var klara där så kilade vi till farmor och hämtade Amanda och där var ju såklart pappa med Zacke så vi följde med på en promenad med honom. Väl tillbaka så kilade vi ner på stan igen till jobbet , efter det handlade vi och sen gick vi hem. Wille kraken var helt slut i benen då, jag med. =)
Här hemma har vi inte gjort så mycket mer än käkat middag och sånt. Jag kilade ut på en promenad med Amanda i vagnen. Var så trött så jag behövde lite friskluft för att inte somna i soffan.
Det  var väl det för idag.

Det ser bra ut på stegräknaren när man haft fullt upp:

Antal steg idag: 14074
Antal km: 9,148
=)

Sjukt otränad

Jag vet att dagarna bara har rusat iväg. 
I fredags hände väl inte så mycket mer än att Lina först var här och hälsade på en sväng och sen kom Sofie över. På lördagen så var Sofie och Dan här och spelade pictionary med oss. Det var skit kul, skrattade som bara den. =)
Sen har de väl inte hänt så mycket intressant utöver det vanliga som brukar hända.
Jag har faktist använt stegräknaren
Lördagen gick jag 8345 steg/5,340km.
Söndagen gick jag 6660 steg/4,626km
Måndag gick jag 8144 steg/5,212km
Så jag har inte klarat mig speciellt bra som ni ser.
Idag har jag bestämt mig att försöka följa ett tränings schema som finns i en bok jag har. Både styrka och kondition. Klarade av första passet idag, gick ganska tungt måste jag erkänna. Därav rubriken. Men det ska det ju förhoppningsvis bli ändring på.  
Nej nu måste jag börja göra mig iordning innan Amanda ska äta. Och sen måste jag sova. Min kropp är helt slut.

Vägde mig igår morse och det var plus minus noll sen förra gången. Hellre det än upp ioförsig men...

Antal steg idag: 10477
Antal km: 6,705
aaah lite smånöjd. ;)

Statistik

Eftersom att jag har kollat på alla lostavsnitt från tre säsonger nu och inte har bättre saker för mig så har jag suttit och räknat ut hur min stegutmaning till mig själv har gått den här månaden. Inget att vara stolt över kan jag lova men jag skriver ner här får ni se hur det gått.

Jag började den 4 augusti och har fram till den sista augusti glömt eller struntat i den i 7 dagar. Så först lite statistik utan dom sju dagarna:

Målet: 210 000 steg
Klarat: 201 897steg
Diff: -8103 steg
Medel mål: 10 000 steg om dagen
Medel som det blev: 9614 steg om dagen
Alltså: 386 steg för lite per dag

Räknar man med dom sju "tomma" dagarna blir siffrorna:

Mål: 280 000 steg
Klarat: 201 897 steg
Diff: -78 103 steg
Medel mål: 10 000 steg per dag
Medel som det blev: 7210 steg om dagen
Alltså 2790 steg för lite per dag

Får försöka ta tag i det där så fort jag känner mig lite piggare.

Idag har jag även varit till bvc med Amanda idag. 3 månaders kontroll och vaccination. Vågde henne oxå, vägde 6260 tror jag det var. Glömde såklart kvar hennes bok där så jag får väl gå och hämta den imorgon.
Nej nu är det nog dax att sova strax.
Godnatt

Sjuk

Igår orkade jag vara inte skriva någon blogg. Var trött och less och kände mig riktigt hängig. Känner mig inte bättre idag heller precis. Halsen värker, huvudet känns susigt, trött och allmänt hängig. Har inte lust med nånting, vill hellst bara krypa ner i sängen. Har uträttat lite ärenden idag iallafall och varit nere på möte på jobbet. Annars har jag inte gjort så mycket mer. Har slutat med stegräknaren nu när jag är sjuk, det blev lite ångest över att behöva gå en massa steg som jag endå inte orkade gå. tar upp det igen när jag är piggare. Tyvärr äter jag mer och onyttigare igen, har fastnat i mitt onyttiga träsk igen tyvärr och jag har varken ork eller motivation att ta mig ur det just nu... HJÄLP!
Glömde att väga mig igår men idag gjorde jag det istället och det var väl inte något positivt, inte för att  jag  hade förväntat mig det men det svider att få det svart på vitt.
Nej nu ska jag borra ner mig djupare i soffan och tycka riktigt synd om mig själv och bara försvinna in i lost serien.
Godnatt

Viktminskning denna vecka: +0,5kg 
Totala viktminskningen: -3,8kg


RSS 2.0