Svårt att släppa taget.

Idag jobbade jag först och vid 14 var det städbesiktning. Det gick sådär va en del små saker här och där som vi missat. Inte så konstigt kanske eftersom att det var typ kolsvart dom två sista timmarna som vi städade. Men som tur va så var paret som skulle flytta in efter oss så sugna på att flytta in så dom skulle fixa städningen själva. Tack tack säger vi =)
Vi åkte bil hem och så hade jag såklart cykeln kvar vid gamla radhuset. Så jag knallade dit för att hämtade den. Och när jag var där så fick jag sån där typisk Sofie ångest. Jag fixar inte tanken med att nu kommer jag aldrig bo där mer. Det är så med ALLT, gamla soffan ville jag spara på något sätt för att jag inte kan slänga (som tur är finns Patrik och hindrar mig). Men jag har så sjukt svårt att släppa taget om saker, har typ känslomässiga band med allt. Jag kan inte ens släppa taget om saker som är sämre än det som jag skaffar nytt, det här radhuset är mycket finare, större och bättre på alla sätt och vis jämfört med det andra. Och för att fortsätta tjata om soffan, så är den nya mysigare, snyggare och bättre än den gamla. Men endå smyger sig ångesten på när jag inser att jag måste kasta bort nått....... även om det är trasigt och inte ens går att använda.......Vill spara!
Ja jag vet, jag är störd.
Dessutom är jag skittrött så nu ska jag duscha och sen ska jag sova.
Godnatt

Min modiga prins

Var på bvc med Wille idag. Han hade fem års kontroll. Han fixade såklart alla uppgifterna galant. Sen när han skulle ta sprutan (vaccination) så trodde jag såklart att han ville sitta i mitt knä som vi alltid gjort. MEN nu sa han vänligt men bestämt att "Nej mamma, jag behöver inte sitta i knät, det här fixar jag själv". Och det gjorde han såklart. Inga tårar, ingenting. *stolt mamma*
Svårt att fatta att han blivit så stor. Det här var sista bvc besöket (om han håller sig frisk) för honom. Sen börjar ju han skolan om ett år. Våran stora kille. Vart tar tiden vägen?
Annars idag har vi hunnit med att gå igenom det brutala utbudet av lekparker runtomkring. Välskötta, inspirerande, kreativa är ord som inte kan användas om dom här lekparkerna. Snarare trista, snåla och skabbiga. Menmen vi fick ju lite friskluft iallafall.
Imorrn ska jag hoppa in och jobba extra och direkt efter det är det dax att städa klart gamla radhuset. Jag har hittills hunnit med att tvätta alla fönster, torka ur alla skåp och garderober, och städa klart båda badrummen. Så resten borde gå fort. Får man hoppas.
Det var väl allt för den här gången! 
Bye

Efterlyser!

Någon som är bra på att designa och göra om min blogg. Jag är så trött på den här. Vill ha en sån där snajdig och snygg sak med bilder och finesser. Nån som kan tänka sig ställa upp? =)

Hemma med sjuk Wille

Amanda är hemma hon med såklart. Något är ytterst skumt här hemma.....
Först sitter barnen och myser i soffan framför en film, sen sitter dom och bygger lego i nån timme innan dom helt av sig själva städar upp alltihopa, städar Amandas rum OCH i vardagsrummet.  Äter lunch utan någon som hellst krångel.
Efter maten dukar dom av sina tallrikar utan att jag behöver säga till och så sätter dom sig och målar vid köksbordet, tillsammans! Nu går jag runt och frågar mig själv, varför i hela friden har dom inte bråkat något alls än?
Antagligen blir det världens jätte bråk ikväll eller så.... ;) Men tills dess ska jag bara njuta.
Bye

trött

jobbat hela dagen. Inget speciellt hände....
nu slöa i soffan...
Jag behöver mer energi.... nån som kan skänka lite?`
Trevlig Helg!

Snö

Kände mig ju lite snuvad på det utlovade snökaoset som precis ALLA medier har varnat för i ett par dagar. Och när det väl kommer (drygt ett dygn försent) så kan man väl inte kalla det något snökaos? Det minsta man kan förvänta sig av ett snökaos är väl iallafall att snön ligger kvar på marken?
Jaja min älskade sambo erbjöd sig att skjutsa kiddsen till dagis så jag slipper cykla den omvägen idag. Tycker både dom och jag är skönt.
Idag blir det heldag på jobbet: 8.20-18.30.
Nu tror jag till och med att snökaoset försvunnit.

Shoppat loss

Idag jobbade jag mellan 8.29-10.40. Sen åkte vi hem och åt lunch och så släpade jag med båda barnen till Nyköping.
Skulle hitta lite kläder till barnen för det känns som om dom har växt ur alla kläder som dom har.
Hittade 4 par byxor och två tröjjor till William. 4 par byxor och 5 tröjjor till Amanda. Sen fick dom välja varsin liten leksak för att dom skött sig så duktigt när vi kollade på kläder. Så fikade vi tillsammans oxå innan Patrik kom. Då åkte vi vidare till nästa ställe där vi köpte stövlar, handskar overall, jacka + byxor till William och overall, mössa och vantar till Amanda. Tur det är lön snart för det här blev en dyr dag ;) Men som man säger, det drabbar ingen fattig. hehe
Jag är trött som en gnu så nu ska jag slöa vidare en stund innan det blir sängen för min del. Somnade i Willes säng efter att jag läst för honom. Mys ;) När Patrik kom och väckte mig så säger Wille "Pappa, det gör inget att mamma sover här om hon är trött" Gullunge!

Vilken natt

Först vaknar Amanda och strular, visserligen är det Patrik som går upp så jag ska väl inte gnälla. Men efter en stund bestäms det att hon ska sova i våran säng. Sen tar det inte lång stund innan Wille vaknar, han har drömt mardrömmar igen. Har varit ofta nu på sistone. Han somnar om efter att Patrik varit uppe och pratat med honom. Drygt en timme senare så vaknar han igen och vill sova hos oss. Visst att vi har en stor säng och visst jag är frusen. Men 4 st blir både för trångt och för varmt vill jag lova. Kommer bli en lång dag idag.

*gäspar stort*

Willes feber försvann sen och han var lite piggare.
Vi låg och kollade på film tillsammans medans Amanda sov, det var mysigt.
Sen kom Sofie och Vincent hit och käkade lite mellanmål, Wille och Amanda röjjde gärnet och var vildare än vanligt.
Sen har vi varit på komet och efter det blev det lite skratt terapi eller vad vi ska kalla det. :)
Nu ligger vi som två klubbade sälar i soffan, för trötta för att släpa oss till sängen.
Det här var sista dagen på semestern, (semester och semester ;) ) imorrn börjar man jobba igen, mjukstart 8.20-10.40. Det ska jag väl orka med!? ;)
Godnatt

provcyklat

Idag på förmiddagen cyklade vi till dagis för att se hur lång tid det tog, strax under 20 minuter tog det. Men under den tiden lyckades Wille ramla två gånger med cykeln, cykla in i en bom och så stod jag och pratade lite oxå. Helt ok tid tycker jag.
Sen åkte vi ner en sväng på stan för att hejja lite på barnens mormor. Wille var skitgnällig på vägen hem och det visade sig sen att han hade lite feber. Får se vad det blir av det då.
Nu ska jag slöa i soffan en stund.

en del dagar...

så känner man sig bättre.... andra dagar sämre... eller rent utav skit!

mulet, grått, blåsigt, regnigt

ja ute kan man ju inte vara idag. Så då borde jag hinna en hel del här hemma.
Barnen leker tillsammans och det låter som om dom faktist har ganska kul tillsammans. Undrar hur länge det håller sig så. *pessimist*
Nej det är bara att sätta igång då.
Bye!

Måndag

Var till tandläkaren med Wille idag. Han är modig och duktig och lät dom gräva runt i munnen på honom utan gnäll. Dom sa att han hade vita, hela, fina och friska tänder. Känns bra att veta det.
Sen har jag försökt orka pyssla lite här hemma.
Amanda blev sur idag och skrek att hon ville åka hem, försökte att förklara för henne att det här är vårat hem nu. Då säger hon "Nä, det här är inget hem, det här är det nya huset."  Sötunge! ;)
Vi åkte en sväng till gamla huset och hämtade lite prylar som vi glömt och kikade om vår post hade kommit dit.
Har inte fått någon post här nämligen. Vi får se hur det blir imorrn.
Nu blir det mystajm med älsklingen!

sakta men säkert...

...börjar hemmet att ta form.
Har flyttat möbler fram och tillbaka och runt omkring för att hitta lösningar i varje rum idag. Tror vi börjar få till det någorlunda nu iallafall. Mycket som man vill köpa annat och göra om. Men tills dess får de bli bra så är iallafall.
Såklart så brakade Willes säng ihop idag, måste ha hänt någe igår men men tror vi kan laga den imorrn eller så.
Vi har även hunnit med att vara ute och leka lite idag, måste ta sig tid med sånt med även om man bara vill vara inne och pyssla. Sen var Lars och Nettan här och fikade med. Trevligt trevligt.
Har så förbaskat ont i händerna idag, hoppas det har gått över till imorgon.
Nu börjar det bli dags att gå och sova. Vi ska till tandläkaren imorrn med Wille och sen är det väl bara att fortsätta röjja här hemma.
Godnatt!

Sitter i vår nya soffa i vårat nya hus

Jag är helt slut.
Men nu är grejjerna här iallafall och det känns helt underbart. Nu ska de bara röjjas upp och packas upp här men det börjar vi med imorgon. Lite har jag hunnit med här idag iallafall men jag är trött och känner inte för mer idag. Vi ska försöka koppla in tvn oxå, internet är redan fixat som ni ser. ;)
Skriver mer imorrn, Tack alla underbara vänner som hjälpt till på ett eller annat sätt idag. Ni är bäst!

Då var det klart!

Papprena på huset alltså, så nu är vi husägare!
Har en 1 miljon grejjer att göra så det är bäst att sätta fart.
*glad*

*suck*

jag tror det här har utvecklats till min gnäll blogg.
Men nu måste jag gnälla lite till, Amanda är genomförkyld, jätte hängig och världens ögoninflammation. Wille har feber och gnällde nu ikväll över att han hade ont i örat. Han till och med drack thé för att bli frisk som han sa. Han som inte gillar thé, lilla gubben.
Själv har jag ont i huvudet, halsen svider och jag känner mig febrig. Så jäkla typiskt, känns som om allt går emot oss just nu.
Förrutom att gnälla så har jag (med hjälp av mamma) tapetserat klart sovrummet. Det blev jätte bra. Första gången jag tapetserar liksom ;)
Idag har jag varit på tema möte på jobbet, käkade sen lunch på kina innan jag kilade hem och fortsatte packa. Sen var det komet och nu när vi kommet hem har vi nattat barn och sen packat vidare.
Borde väl packa lite till nu innan jag somnar.
Ingen som vill offra sig och packa typ tusen kartonger åt oss? ;)



Får se om internet funkar här imorrn eller om det är flyttat då. Det märks.
Bye

fryser

usch vad kallt det är, brukar det vara det redan i mitten av Oktober? Kanske har förträngt det.
Sitter just nu i soffan och myser med Wille, han har fått hyra film ikväll.  Vi är endå lediga imorgon, eller vi är typ lediga i en hel vecka nu. Så nu ska jag/ vi fokusera bara på flytten och allt runt omkring det.
Onsdag: Så  ska jag tapetsera klart sovrummet med hjälp av mamma. Och gärna hinna packa massvis.
Torsdag: Utbildning på jobbet mellan 9-12 och komet klockan fyra. Utöver det så packa gärnet.
Fredag: Städa nya stället, bankmöte klockan ett, och ev börja flytta över lite grejjer. Måste även skruva ihop barnens garderober.
Lördag: flytta!
Så nu vet ni vad vi kommer att pyssla med närmaste dagarna.
Go´kväll!

Det rullar på

Fondväggen i sovrummet fixades igår, såklart med massvis med strul. Känns som om allt vi har tagit tag i har strulat menmen. Bara att bita ihop.
Idag jobbade jag mellan 8.20-18.30 sen hem och nattade barn, åt middag och så har vi packat lite. Köket är väl så gott som klart, lilla toan är klar och badrummet är nästan klart. I vardagsrummet har vi kommit ganska så långt så om vi bara orkar hålla ångan uppe sista dagarna så borde vi nog hinna med allt....kanske.
Behöver jag säga att jag är urless på allt det här nu?
Förrutom det så ska sovrummet i nya huset tapetseras klart, garderoben i Willes rum måste skruvas klart, Amandas garderob måste skruvas ihop och i hennes rum ska det upp Wallies på väggarna oxå. fullt upp!
Men nu börjar det närma sig lite mys och gos med Patrik innan vi ska sova.
Go´kväll!

Ååh neeeej

Jag har drabbats av slösjuka. Jag har inte lust eller ork till någonting. Lägg till ett enooooormt dåligt samvete för att Patrik gick upp klockan sex för att börja renovera i nya lägenheten.
Jag sov till åtta, åt mysfrulle i soffan med Wille för Amanda sov som en stock. Sen har jag packat två och en halv kartong och en sopsäck. Har inte ens gjort iordning oss. Bläää!  Ju mer jag tänker på att jag borde sätta fart, desto mindre energi får jag. Jag är så less på den här flytten nu..... jag vill bara att allt ska vara klart. Och det lär det ju inte bli om jag inte sätter fart snart.
Jaja ska iallafall försöka göra oss iordning för dagen iallafall och kanske kanske få lite inspiration till att packa mer....*suck*

Helt slut

I morse när jag vaknade kändes det som om att jag var så gott som frisk igen.
Vi drog iväg och införskaffade lite prylar som behövdes för att fortsätta att renovera + två garderober. Sen hem och åt och efter att Amanda hade vilat så åkte vi till nya stället och gjorde klart i barnens rum. Willes rum är helt klart nu och i Amandas rum ska det bara upp wallies. Men jag funderar på att ev. vänta med det tills vi fått in möblerna. Vi får se. Sen satte Patrik fart med att slipa väggarna i vårat sovrum och jag började att skruva ihop ena garderoben. Tyvärr hade vi inte så jätte mycket belysning så det var enormt svårt att få ihop den. Nästan klar blev jag iallafall, för när Patrik slipat klart var klockan 20.00 och det var verkligen dax att åka hem.
Nu värker det i huvudet, näsan och bröstkorgen igen så jag har antagligen ansträngt mig alldeles för mycket egentligen. Men det är ju mindre än en vecka kvar så det är bara att bita ihop.
Borde väl gå och sova nu..... antar jag.

det känns segt

att må så här...
usch vad jag klagar, men det får man väll när man är sjuk?
Idag är barnen på dagis och Patrik jobbar så jag kan ligga här och vara sjuk och tycka synd om mig själv, och klaga lite på internet. ;)
Har även samlat ihop gardiner och lite kuddar och sånt som jag vill tvätta innan jag packar ner det. Alltid någe! ;)
Nu börjar jag faktist sakna familjen men det tar ett tag till innen dom kommer hem, fast dom har ju roligare nu än här hemma med mig, iallafall barnen. ;)
Sitter och funderar på om jag skulle orka packa lite... bara lite. Kanske en kartong... eller bara en halv. Får se, har så enormt viktiga saker att kika på här på internet just nu ;)
Ha en bra dag!

host, host, host

usch så jag mår.... det är faktist lite synd om mig endå.
Idag har jag mest slappat och bara försökt hålla ställningarna här hemma med barnen. Tvättat lite, bakat chokladbollar med Wille, och sen det jobbigaste, Bankmöte med hög feber. Trodde aldrig jag skulle hålla mig vaken. Men det gick!
Imorgon kommer barnen vara på dagis så då får jag ligga hemma och ta igen mig ordentligt. Så skönt! Fast alltjämnt när jag är hemma utan dem så saknar jag dem hela tiden, och när dom är hemma och lever rövare brukar jag drömma om lite egentid. Så dum man är! ;)
Patrik är ju en riktig hårding, först jobbar han hela dagen i spöregn, sen bankmöte, handlar åt oss och så åker han iväg och målar i nya huset. Kom hem för en liten stund sen och ska börja jobba imorgon klockan fem. Allt detta gör han när jag ligger hemma och är sjukling. Min hjälte!
Nu blir det sängen.

Uppdatering

Sitter och slöar i soffan, har ont i huvudet, halsen svider, hostar, osv osv. Sammanfattning = Sjuk! =/
Så himla typiskt, vi som behöver packa, renovera och dona med så himla mycket. Skit oxå.
Men vi har iallafall kommit lite längre än när jag skrev sist. Vi har målat Amandas rum första varvet och en vägg är även målad sin andra gång. Sen tog färgen slut, typiskt nog. Willes rum har vi målat tre väggar en gång. Fjärde väggen måste vi göra lite mer pyssel med innan vi kan måla den. Hoppas kunna ta tag i det så snart som möjligt.
Sen har vi köpt tapeterna till sovrummet oxå, kommer bli jätte fint.
Vi har packat ungefär tre kartonger sen sist, så jag kan lova att det är en heeel del kvar. *suck*
Ska försöka ta mig i kragen idag när jag går hemma och kanske packa en kartong till eller två. Måste sätta fart.
Vi skulle behöva köpa en ny säng och garderober oxå innan vi flyttar in. Hur ska vi hinna allt?
Jaja nu har jag lovat att spela spel med Wille en gång och sen kanske jag orkar packa en kartong eller nått.
Ha en bra dag alla! =)

RSS 2.0