Grattis Amanda 1 år!

Det är helt sjukt att det redan är ett år sen lilla Amanda kom till oss.  Vad tiden går fort.
Hon har haft 40 graders feber sen i måndags så det blev inget stort firande idag. Vi ska fira henne på Lördag. Men mormor  och morbror tittade förbi en liten sväng här på eftermiddagen iallafall med paket. Hon fick två klänningar, en tröjja, strumpor, skor, ett troll, en leksaksbåt som man skulle stoppa i och stapla grejjer i/på, sandleksaker, en vattenflaska, väggdekorer, och av oss fick hon ett paket, en ryggsäck till dagis starten i höst.
Så hon var riktigt nöjd även om hon var så trött och hängig.

Vad har hänt annars då? Jag har varit på kurs i två dagar i Linköping, super kul verkligen. särskilt andra dagen när det var varukunskap. Provade rött och vitt vin, öl, mousserande, champagne, sherry, madeira, portvin hela dagen. Spännande och svårt. =)

Kommer inte riktigt på vad som har hänt annars, vi har kommit igång med att göra iordning framsidan. Börjar bli riktigt fint nu, vi är så nöjda så. Lite små pill kvar bara.

Amanda har börjat gå oxå kom jag på, det har jag nog glömt att skriva här faktist. Hon själv är väl inte lika impad som oss, hon vill helst krypa endå för det går ju sååå mycket snabbare och stabilare. ;)
En femte tand har hon klämt fram oxå det lilla trollet.

Nej nu kommer jag inte på någe mer av intresse för tillfället. Återkommer om jag kommer på någe mer.

Go´kväll

Det är bara att inse...

jag kommer inte uppdatera bloggen oftare än en gång i veckan... typ ;)

I Lördags jobbade jag och jag minns faktist inte vad som hände på eftermiddagen. Men på  kvällen så kollade vi in melodifestivalen. Norge vann, ingen nyhet antar jag ;)
I Söndas fyllde min lillebror 18 år, jösses vad tiden går. Det är läskigt. Jag minns honom fortfarande som den där lilla gulliga lintotten som ville hålla handen när man gick över vägen... för säkerhetsskull. Mja det var väl ett par år sen *känner mig gammal*.
Igår så plockade vi lite här hemma, tvättmaskinen brakade ihop igen i Söndags så igår va dom här och kikade på den igen och konstaterade att pumpen var trasig. Han hade ingen sån på lager så han fick beställa hem en ny.

Idag har vi storstädat hela övervåningen. Dom har även varit här och lagat tvättmaskinen, så nu har den en ny pump och allt ska funka är det tänkt. Hoppas hoppas att det gör det, det possitiva i kråksången är att man fick en chans att skura golvet under tvättmaskinen, det behövdes vill jag lova. Hur ofta flyttar man på den liksom? Speciellt som att det sitter en torktumlare ovan på tvättmaskinen så det är ju inte så enkelt att flytta på. Rent är det där under nu iallafall och på resten av övervåningen oxå.
Vi har även varit och satt inte pengar på barnens konto.

Ja men det är väl det som har hänt, just nu håller jag på och tvättar all tvätt som skulle ha tvättats när maskinen pajjade. En hel del.

Nu ska vi städa degusburen och sen måste jag endå få slappa lite.

Go´kväll.





En liten Peppen uppdatering oxå. Han har mått prima verkar de som iallafall. Han var lite vinglig i Lördags kväll men då fångade vi in honom på en gång och la honom så blev det bättre sen. Han har ju inte ansträngt sig nämnvärt sen det hände eftersom att medecinen börjar verka först från och med idag. Så nu kan vi börja anstränga honom lite försiktigt igen så får vi se vad gammgubben pallar med.
Det är ju inte så jätte lätt för honom att ta det lungt nu heller när Nova löper och allt. Stackars Peppen ;)

Pepsi

Nu har det gått ett tag sen jag uppdaterade igen. Det blev inte en massa sjukdomar på barnen som jag trodde, Willes ögon blev bra på en dag och barnens förkylningar har varit lindriga. Skönt.
Under veckan har jag jobbat lite, vi har varit på möte på banken och sen mest små pysslat här hemma. Har en hel hög med saker som måste göras men jag har bara inte orkat ta tag i det.
Igår så pajjade tvättmaskinen och torktumlaren *suck och stön* Hade ett stooooort berg med tvätt som skulle tvättas. Men som tur är bor men i hyresrätt och behövde bara ringa ett litet samtal så var dom här i dag på förmiddagen. Men gissa om jag såg ut som ett fån när han bara startade båda maskinerna och dom funkade hur bra som hellst. Visst det var ju jätte bra så vi slapp vänta på lagning alt. en  ny men det kändes lite snopet. ;)

På dagen när vi skulle gå ut och gå med hundarna. så började Peppen att små halta och gå lite konstigt. Gick en liten bit till och det blev lite bättre en stund. Men sen rasade han bara ihop, han försökte och försökte ställa sig men bakbenen var som förlamade och helt plötsligt började han tok kräkas. Vi bestämde att Patrik skulle ta barnen och Nova och fortsätta promenaden och att jag skulle bära hem Peppen och ge honom vatten och ringa veterinären. Väl hemma började Pepsi att krampa i hela kroppen, tror alla muskler i hela lilla kroppen stelnade, ögonen var helt uppspärrade och han väsde när han andades. Jag satt med honom i famnen medans jag försökte ringa veterinären som såklart inte var där, men fick veta att hon skulle ringa så fort hon kom in. Pepsi fortsatte att krampa i hela kroppen men efter en stund blev det små uppehåll i kramperna och Peppen började morra åt mig och verkade inte känna igen mig längre. 
Helt plötsligt slappnar han av i hela kroppen och blev helt slö, han rörde inte en fena, utan låg helt slappt i min famn. Medans allt det här hände så hade Patrik och barnen kommit hem och kört fram bilen så vi packade oss in i bilen och for iväg till veterinären fast att hon inte ringt tillbaka än. I bilen började Pepsi att kräkas igen och fortsatte vara alldeles slapp. Jag var helt bergsäker på att han skulle dö när som hellst. Han såg helt tom ut.
Jag rusade in till veterinären och då hade hon precis kommit in, då brast det helt och hållet för mig och det enda jag kunde göra va att hålla fram Pepsi och snyfta fram, "Kan du kolla honom, han krampar och kräks, jag ringde förrut".
Medans hon undersökte honom så började han sakta sakta att kvickna till och satt tillslut upp. Tog några steg oxå men var väldigt tagen. Han fick stanna där över dagen och hon tog lite prover på honom.
När vi väntade på samtal från veterinären fick jag inte så jätte mycket gjort. Men jag trodde jag skulle svimma av lättnad när det ringde och jag hörde Patrik prata med veterinären att vi kunde komma och hämta hem Pepsi.
Det veterinären tror har hänt är att han fått blåsljud på hjärtat, något han inte haft förrut. Och att han idag legat och stekt sig i solen ( Pepsi älskar att sola, länge), och att hjärtat inte orkat med sen när vi knallade iväg på promenad. Så nu har han fått hjärtmedecin och så är det slut solat för herrn. Så förhoppningsvis kan han leva med det här hjärtfelet ett bra tag till. Det får tiden utvisa. Jag är bara så glad att det inte behövde sluta så här och idag.

Nu ska jag ta ut honom på en stillsam promenad och sen måste jag sova. Är helt utmattad och jag ska upp och jobba imorrn.
Bye


Tack Patrik för att du vet precis vad jag behöver och när i sånna här stunder. Allt svårt blir lite lättare tillsammans med dig.

nu börjas det igen

alla förbannade sjukdomar. Jag är lite små snorig. Barnen är tok snoriga och hostiga och Wille vaknade med ögoninflammation i morse. Jag blir galen, vad gör vi för fel?

Jobbade lite idag, mellan 10.30-13.00. Sen har vi rensat ogräs och planterat om blommor på bakgården.
Hann även med att gå en långpromenad med hundarna, Amanda i vagnen och Wille på cykel. Det gick bättre än väntat =).

Behövde förresten inte gå på extra kontroll med Amanda idag. Hon är så pass pigg och bra nu så vi kunde hoppa över det sa dom. Skönt =)

Jag är trött nu.

Lördag + Söndag

Igår var det alltså Oxelömarknad. Äntligen! =)
Var först nere en sväng jag, Patrik och barnen. Både barnen var trötta och gnälliga så vi gick bara igenom stället en snabbis och sen gick vi hem och lagade lunch.
Agneta kom och käkade lunch med oss och sen knallade hon, jag och William ner på stan och knallade runt där i ett antal timmar. Wille åkte karusell och provade flera tusen (kändes det som) solglasögon innan han hittade ett par som dög. Han ville ju ha ett par "Super brillor" som dom har i barnprogrammen, dom kan blinka. Vi hittade inga blinkande men han var nöjd endå. Köpte en bandana (tror jag det heter) och ett par jeans till Amanda, 10 par stumpor till mig och 4 par till William. Sen fick Wille fortsätta gå på marknade med mormor medans jag skyndade hem och packade skötväskan för att åka till akuten med Amanda.
Vi misstänker att hon råkades få i sig maskindiskmedel hos barnvakten i måndags. Har pratat med giftinformationen och det var ingen frätande medel i men sen dess har hon inte fått behålla någon mat, det har liksom runnit rakt igenom henne på en gång. Har haft kontakt med bvc i flera dagar men så ordnades det en tid till slut på akuten, då bvc tyckte att det gått för många dagar. När vi kommer till akuten fick vi inte komma in där iallafall utan fick en tid på vårdcentralen Åsidan 18.30 (det här var vid 16.00). Väl på åsidan va de massvis med folk och rena cirkusen (orkar inte berätta allt) men summan av kardemumman var iallafall att hon inte fått nån kemisk infektion och att vi skulle börja ge vätske ersättning om hon inte får behålla maten i fortsättningen + att vi ska på uppföljning på Måndag (imorrn). Vi var hemma till 21.30. *pust*

Idag har vi varit lite små trötta efter den hektiska lördagen. Mamma kom förbi med Wille vid nio (han sov där i natt) så gick hon och jag till femöre och gick motionsbingon där. Det spöregnade större delen av tiden och inget vann vi heller.
Efter lunch gick vi en sväng till och fixade nya pinnar till degusburen, dom har gjort flis av alla sina gamla pinnar. sen fikade vi hos mamma innan vi knallade hem och la Amanda för sin eftermiddagslur. Satt på trappen och njöt i solen i över en timme.
Sen ville William cykla så jag gick ut och gick en sväng medans han cyklade på.
Och efter middagen så gick jag ut och gick en sväng med Agneta innan vi satte oss och garva åt wipeout.

Nu är jag trött.


btw så har Amanda hux flux blivit bra i magen efter läkarbesöket (utan vätskeersättning). Eller bra och bra är kanske att ta i, men maten stannar i magen i över en timme minst och hon börjar till och med se lite pigg ut. Känns bra!

Hejsansvejsan

Jag kommer inte på några bra rubriker så det får bli sånna där astråkiga som jag har nu.
Så vad har hänt?
I Måndags var det nån slags städsupportstant på jobbet så jag var tvungen att vara där klockan 8.
I onsdags var det någon slags försäkringssnubbe här.
Idag var jag på vinprovning på jobbet. Hrm....? Kommer inte på om vi gjort någe mer faktist. Jo jag följde ju med Sofie till sjukhuset och passade lille Vincent. Han är så otroligt söt.
Ja men visst ja, Patrik har ju tatuerat sig oxå. Blev jätte fint. Min snygging =)

Imorse vaknade jag med snor i näsan och kli i halsen. Satan tänkte jag, sjuk igen. Men när jag tänker efter har jag ju inte varit sjuk sen i januari.... det är ju faktist något slags rekord för att vara mig tror jag. Känner mig redan bättre. ;) Förresten är jag inte riktigt sjuk, bara lite snuvig. =)

Imorrn är det Oxelömarknad. Kul!!! =)

Bye

Hej Hej

Igår så jobbade jag först till halv tre och efter det så hände inte mycket. Jag sorterade tvätten och tvättade. Var ute en sväng i solen osv. På kvällen stoppade vi ner barnen i badet, det behövdes verkligen. Dom hade lekt runt i sandlådan båda två. Sen hände nog inte så mycket mer tror jag.
Idag så var det inte lika bra väder som det varit ett tag så då tänkte jag att vi skulle få så mycket gjort här hemma. Började bra med att vi lämnade in deklarationerna och sorterade och vek in all ren tvätt.

Sen stannade allt av, tänkte åka på babysim men det var inget idag. Och jaa inget mer av nytta blev gjort. Det var den dagen det..... typiskt.


Jaja bajj bajj


Hoppsansa

Sedär då gick dagarna så fort att jag inte riktigt hann med igen.
I Måndags så fyllde gamm-Peppen år, hela 12 år är han nu. Gammgubben. =) Amanda blev 11 månader och tog sina första fem steg utan att hålla i sig. Ni må tro att hon var stolt. Sen skulle hon prova igen, igen, igen och igen... *pust* =)
I Onsdags var vi in till öron igen och Wille undersöktes och gjorde hörselprov. Nu är det klart, han skrivs ut från öron. Så nu ska hans öron äntligen vara friska. Hoppas Hoppas att det är så!
Igår så jobbade jag mellan 15-18 och sen var vi och kikade på majbrasan. Det var som vanligt kallt och egentligen ganska så ointressant. Men det är liksom en ritual jag bara måste gå igenom varje år, annars blir det bara inte vår och sommar på riktigt. ;)
Idag har vi varit ute en hel del och William har varit ute ett antal timmar mer än det. Vi var en sväng iväg till skogen och hade lite picnic. Jätte skönt, strålande solsken och vindstilla.  Härligt! =)

Nu ikväll när vi ropade in Wille var han helt slut, varit ute och kutat större delen av dagen, det tar på krafterna. Han var så trött att han grät. Kraken.

Här kommer två bilder från idag:

Dom är sötare än socker! =)

RSS 2.0