Då var livet igång då

Ja men då har verkligheten startat, alltså jag har börjat jobba igen. Skulle ha börjat i Måndags men då var Amanda sjuk, och i Tisdags var jag ledig. Men så Onsdag morgon så var det dax. Och då kan jag lova att verkligheten kom med storm. Går ju till dagis med barnen, och denna morgon ÖSREGNADE det, ni vet så där mycket att det spelar ingen roll om man har regnkläder man blir dyngsur endå... badkläder hade passat bättre. Knallade iallafall först ut en sväng med Pepsi och så till dagis och sen till jobbet, allt som allt tog det lite över en timme och det ösregnade precis heeeela tiden. Då fick jag en dos av verkligheten så jag teg. ;)
Annars har veckan flytit på bra, barnen älskar dagis även om dom är super trötta när dom kommer hem, det är jag med efter jobbet. ;)
Tar väl ett par veckor innan alla nya rutiner sätter sig ordentligt men det är endå skönt att komma tillbaka till vardagen igen.
Igår så jobbade jag så Patrik fick åka med barnen på barnkalas mellan 12.00 och 15.00. Det var Oscar som firade sin födelsedag. Vi träffades sen hemma i drygt två timmar så jag fick pussa lite på Patrik som fyllde år då. Sen åkte  jag, barnen och mamma till Oscar (det var för släkten då) och var där ett par timmar. Kan lova att barnen var helt slut när vi  kom hem.
Idag åkte jag, Patrik och William till Vincents dop. Det var trevligt och gott fika fick vi efteråt. Amanda fick stanna hemma hos mormor, tänkte att hon kanske skulle tycka det var rätt tråkigt att sitta stilla i kyrkan. Wille har ju så mycket tankar och ideer, när vi sa att Vincent skulle döpas så såg han så allvarlig ut, då frågade jag vad det var. Wille frågar då tyst, är man död då? ;) Inte lätt och hålla reda på allt! I kyrkan satt han förövrigt och sa Amen efter allt som sas. ;)
På eftermiddagen så gick jag, mamma och barnen till ankdammen och matade ankorna. När Amanda står där bland alla fåglar som försöka rycka loss brödbitarna för hennes händer så utbrister hon plötsligt "Pippi!". Hon är så extremt charmig, hon vill inte inte prata annars men ibland bara utbrister hon helt plötsligt ett ord sådär. Gullunge!
Nu borde jag gå och lägga mig för jag är grymt trött. Jag lovar att jag inte kommer i säng före tolv även fast att jag varje kväll lovar mig själv att lägga mig vid tio.

Så grymt trött

I Lördags jobbade jag och i Söndags städade, tvättade, storhandlade vi. Hann även med lite annat som att vara ute och leka, bada barn osv. En helt ok helg alltså ;)
Idag skulle jag egentligen ha börjat jobba efter föräldraledigheten. Men...
Vid halv två i natt vaknade Amanda och var ledsen.... och var ledsen... och var ledsen. Vi testade allt och vid fem somnade hon utmattad (vi oxå) i våran säng. Jag vet, vi vill inte ha barnen i sängen... men nånstans går gränsen för oss oxå.
När vi knallde upp vid halv sju imorse var vi som zombies.. så fruktansvärt trötta. Grejjen var ju oxå att vi gick inte o la oss förrens vid tolv heller så det blev ju inte jätte mycket sömn. Gjorde oss iordning och väckte barnen. Då upptäckte jag att Amanda var varm och det visade sig att hon hade feber. Så de blev inget jobb för min del idag.
Dagen har varit seeeeeeeeg. Har försökt sova lite när Amanda sover och jag lyckats få Wille att kolla på film. Men han väckte bara mig hela tiden och sa att jag inte tittade på filmen. ;)
Nej nu tror jag att jag ska gå och lägga mig. Ville egentligen kolla på sista avsnittet av Prison break. Men det är ju sånna här tillfällen som man har inspelningsknappen till. ;)
Sovgott för det hoppas jag att jag ska få göra!


Fredag

Det är sällan jag köper saker till mig själv. Efter att vi fått barn så är jag så extremt snål mot mig själv, jag vet inte varför men på något sätt känns det som om jag inte får köpa saker till mig, utan får vi pengar över måste dom på något sätt gå till barnen.
Jaja idag var jag tvungen att lägga pengar på mig själv. Har fått början till hälsporre på båda fötterna och jag kan lova att dom skorna jag knallar runt i INTE är så ergonomiska. Så då skulle jag slå till och köpa sånna där speciellt inlägg till skorna tänkte jag. Det var lättare sagt än gjort, det är verkligen en hel vetenskap om olika stötdämpningar här och där och gropar och olika fyllningar. Men tillslut slog jag till på någon slags grejjs till  hälarna och nån annan slags grejjs till hålfoten. så nu jäklar ska de minsann bli bättring. Sen var jag tvungen o ha en ny mascara och så var jag även tvungen att ha en ny handväska. =) Tror jag har drabbats av något slags shopping virus för nu sitter jag och funderar på om jag inte behöver nya byxor... kanske en ny tröjja och defenetivt nya bh:ar.  Hrm bäst att jag lugnar ner mig tror jag. Har precis sett på filmen en shoppoholics bekännelse så jag vet hur det kan gå. ;)

Annars har jag jobbat idag, bara i ett par timmar, men iallafall.

Bye!

Nu har jag kommit efter igen med skrivandet!

Jahaja vad har hänt sen sist? I Lördags fyllde jag år, 26 hela år. Barnen var hängiga och  jag var lite små seg jag med så dagen var lugn. På eftermiddagen kom Agneta förbi, vi gick o handla. Sen lagade vi mat och gjorde oss iordning. Senare gick vi till Lina som hade fest. Hade super trevligt! =)
På Söndagen kom Patriks mamma och pappa, mamma, farmor och Viktor förbi och firade mig lite. Vi åt tårta och satt och prata lite.
Måndag och Tisdag har vi haft inskolning på dagis. Det har gått jätte bra, inga tårar alls. Amanda älskar redan sitt dagis. Hon är duktig och sover till och med middag där. Busar lite vid lunchen har jag hört skvallras om, tydligen kastar hon mat på fröknarna. *ler*.
Igår jobbade jag hela dagen. Då var Patrik hemma med barnen. Det var ingen inskolning då, men Wille hade tid hos tandläkaren. Det kändes lite konstigt att inte vara den som följer barnen till sånna saker. Det är alltid jag som följt med till läkare, tandläkare osv. Det kom förbi en överlycklig liten kille till jobbet och berättade att tandläkaren inte hittat några tandtroll och att han fått en liten dinosaurie för att han varit duktig. Men fina kille =).
Idag var det dax för inskolning igen. Gick lika bra som alltid. Sen lunchade jag på stan med Sofie, alltid lika trevlig. Fick gosa lite med hennes bebis Vincent oxå! Eller nu börjar han ju bli stora killen ju, tiden går så fort.
Nu ska jag surfa vidare och sen blir det sängen. Ska jobba en stund på eftermiddagen imorrn.
Go´kväll!

Nu börjas det

Med risk för att kanske låta en aningens pessimistisk men jag känner vibbarna. Idag vaknade Wille och Amanda genomförkylda och har feber. Själv har jag ont i halsen och är lite små snorig. Så nu drar väl sjukdomarna igång. Vi har varit förskonade i flera månader, tror inte någon varit sjuk sen mars april eller något sånt. Men jag håller tummarna för att det bara är lite snorigt nu och så kommer vi vara friska i flera månader till! ;)
Inskolningen blev det inget av idag, vilket gör att jag fått ta ledigt ett par dagar nästa vecka för att fortsätta inskolningen. Tokigt men så får det bli. Gick som tur va att ordna.

Fick blommor och en jätte fin skylt av mamma, pappa och Viktor idag.

Agneta har även varit här och hållit mig sällskap fast att jag va trött och tråkig. ;)

Nej nu ska vi kolla på film, Jurassic park 2. Spännande! Känns det som om vi blivit inspirerade av Willes dinosaurie hysteri?

bye

Promenader hela dagen lång!

Idag började William på dagis klockan elva. Mamma följde oss dit och tillbaka.
Väl hemma käkade jag och Amanda lunch och sen sov hon medans jag slappade lite. Halv två kilade vi till dagis i spöregn, då var det dax för Amandas inskolning att börja. Var kvar där en halvtimme för att sen gå iväg. Hon skulle prova att stanna där utan mig ett tag. Så jag kilade ner på stan en sväng, träffade mamma där så vi gjorde lite ärenden, gick på bibblan och lite så. Hittade även ett mjukdjur som var en "dinosauriefågel" som Wille önskat sig sen hans leksak försvann. Vi har letat som galningar men inte hittat någon. Det var egentligen en hundleksak. Men jag la undan den för typiskt nog hade jag inga pengar med mig.  Sen kilade jag tillbaka till dagis igen, då hade Amanda varit där i 1½ timme. Hon hade lekt en massa och även hunnit med att käka mellis. Hon hade varit glad hela tiden och även drukigt ur pipmugg (som hon totalvägrar här hemma, busungen). När vi väl kommit hem var jag riktigt trött i benen efter alla promenader. Patrik kom hem strax efter oss och hade stannat till vid affären och köpt dinosauriefågeln och Wille blev överlycklig. Så glad att han bytte ut den mot sin snuttis som han haft när han sovit sen han var bebis. Stora killen, får se hur länge det håller i sig. ;)
Ikväll har vi inte fått så mycket gjort. Imorrn ska barnen till dagis en sväng till. Men då ska dom vara där samtidigt så det blir bara två vändor dit. Skönt!


Busungen som blivit stor och börjat på dagis!

William 4 år!

Igår fyllde alltså William fyra år. Det är helt sjukt vad fort den här tiden har gått. Det var ju inte länge sen han var en liten knös som låg o gurgla glatt på golvet!
Men vid 15 igår så rasade det in folk här och han blev överöst med paket. Det var bilbanor, pengar, dinosaurier i mängder, kläder, handduk, pysselböcker, målarböcker, vattenfärger, playmobil i flera olika kartonger, rymdskepp, självlysande stjärnor som man fäster i taket,  grävmaskiner, film, spel, pussel, osv (sorry om jag glömt någons present). Alla grejjer var jätte bra och han var så nöjd så nöjd. Amanda fick lite paket hon med, kläder, en handduk, en liten giraff, en hello kitty docka, en pall,  hrm jag tror jag fick med allt.
Barnen somnade helt slut på kvällen och jag hade tänkt röjja på kvällen men orkade inte. Somnade på soffan strax efter åtta eller nått. ;)

Idag skulle vi till "nya" dagiset. Willes gamla dagis har slagits ihop med ett annat och så har de flyttat till störra nyrenoverade lokaler. Amanda började även att skolas in idag. Det var bara tre barn där idag så Amanda hade mycket yta att röjja på. Hon tyckte det var jätte kul, men ikväll var hon rikigt trött.
Imorgon ska vi vara där i två timmar är det tänkt.

ha en bra kväll!

Williams barnkalas!

Ja idag så bestod förmiddagen av en del förberedelser och att försöka hålla Williams nerver i styr. Sista 45 minuterna fladdrade han runt här mer lik en hellikopter än en liten kille. ;)
När barnen väl kom så lugnade han ner sig och han hade riktigt roligt. Han fick massor med fina presenter som han blev jätte glad över. Vi hade räknat på att det skulle ta drygt tre timmar kalaset men vi var klara efter ca 2 ½ timme. Men sista barnet gick inte hem förrens ungefär en timme efter det.
Efter kalaset gick vi ut och gick en sväng, handlade och sen har eftermiddagen/kvällen mest gått åt att röjja upp och förbereda inför morgondagen. Då nästa kalas är. Då kommer släkten för att fira Wille. Men endel ska även fira lilla Amanda.
Nu ska jag gå och hänga tvätt för jag bestämde mig för att sätta gång och tvätta mitt i allt röjjandes. Precis som om det inte var nog med det liksom. ;) Och så har vi en hög med paket som ska slås in oxå!
Jag är trött!

Bye

Barnkalas!

Idag ska William ha barnkalas. Och är man stora killen så vill man själv bestämma hur man ska se ut i håret. Taggar skulle det va! ;)

Wille du är världens finaste unge, hoppas du får ett super roligt kalas!
Ha en bra dag!

Anneli!

I Måndags kom Anneli hit och hälsade på! Eller hon stannade tills idag alltså. Jätte roligt att träffa henne igen, det är över tre år sen vi sågs sist. Det är helt sjukt endå, även fast det var så länge sen vi sågs så kändes det inte som det när vi träffades, vi babblade på och skrattade som vanligt!  Eftersom att Patrik har jobbat som en tok så har jag haft barnen hela dagarna så vi har inte kunnat göra för avancerade saker. Men det var trevligt endå och lite små sorgligt när hon åkte! Till och med barnen tyckte det när hon hoppade på bussen.
Nu är det dax att snäppa upp sig, nog med roligheter för den här veckan och dax att ta tag i allvaret. Imorrn måste jag städa och kanske baka om jag orkar. Måste till bvc, för Amanda har ett sår på sin tumme som inte vill läka.
På lördag är det barnkalas här och på söndag är det släktkalas för Wille fyller hela 4 år! Våran stora kille!
Nej nu ska jag slappa lite i soffan och sen måste jag sova så jag orkar med allt jag ska fixa med imorrn. troligtvis orkar jag inte ;)



Bye

RSS 2.0