Jag har inte glömt

bara inte orkat. Pratar om att blogga ;) Julveckan bestod mest av att jobba, hela dagen lång. Sen efter jobbet så skulle det städas, bakas, tvättas, lagas mat, slå in paket osv osv. Så det var inte så intressant att skriva om. Julaftonen var toppen! Vi gick upp och öppnade lite julklappar och sen var det frukost. Sen gjorde vi oss iordning och städade undan lite här hemma. Blev lite småstressigt för halv ett kom alla hit och klockan ett kom tomten på besök. Patriks arbetskamrat var tomte och han gjorde det toppen bra, Wille som andra år misstänkt att det varit någe lurt med tomten misstänkte ingenting. Kunde inte bli bättre! Sen var det mat och en liten titt på kalle innan vi fortsatte öppna paket. Barnen fick massvis med grejjer, det var kläder, pengar, lego, barbies, my little pony, dockhus, ritstaffli, playmobil, målarböcker, osv osv. Kommer inte ihåg allt. Jag fick en sån där grejj som man ställer sin bärbara dator på, en ny vinterjacka och halsband och armband. Efter det så åt vi efterrätt och sen härjade barnen tills dom var så trötta att det bara var att stoppa dem i säng. När alla gått hem så myste jag och Patrik ner oss i soffan. =) Igår så var vi hos Tuva på litet kalas. Sen åkte vi iväg till nästa kalas, min farfar som fyllde 70 år. Idag har vi varit ute och lekt med Sofie och Vincent. Vi har även varit i Nyköping och bytt två hero factory askar som William fått dubbelt av, han hade sån tur att båda dom askarna blev lika mycket som den dyraste av robotarna så han tog en sån. Han var mycket lycklig över det! ;) Sen åkte vi hem till mina päron och hälsade på och käkade pizza där. Nu blir det soffhäng och lite pyssel inför veckan för nu ska det jobbas igen! Bye

Jul veckan

Japp då var det alltså julvecka, fattar inte vart all tid tar vägen. Dagarna och veckorna bara rusar förbi. I natt vaknade Amanda flera gånger av att ögonen klibbat ihop med guckelimuck. Ögoninflammation alltså. Dessutom for William upp en sväng och när Patrik frågade vad han gjorde så höll han för munnen och sprang mot badrummet. Min första tanke var magsjuka, men det var bara hans lösa tand som hade lossnat och Wille hade vaknat av att han hade något på tungan. ;) Vi lämnade Wille på skolan och sen åkte jag och Amanda hem och tog det lungt, kollade på tv och jag var så trött så jag somnade på soffan. Vaknade av att Amanda satt och lekte. Under dagen har jag pysslat lite här hemma och försökt ta tag i städningen som vi inte hann med igår, men det gick segt. ;) Imorrn är jag ledig och har tusen saker att göra, kommer säkert att ha det mesta kvar att göra imorgonkväll. Sån är jag. Så får man grejja som in i h*****e natten innan julafton haha. Gokväll!

Inte mycket att skriva om nu

just nu är det inte så mycket att skriva om, den här veckan har jag mest jobbat hela dagarna. Och idag har vi försökt städa lite, skulle egentligen plocka fram allt julpynt men det blev inte så. Får se om vi hinner fixa det imorrn istället. Vi var även hemma hos farmor och farfar en sväng, farmor fyllde år i fredags så vi fikade där. Barnen ville ju ha luciafirande för dem (och mormor och morfar) men eftersom vi jobbat så mycket har vi inte haft möjlighet i veckan. Det gick väl lite sisådär med lussandet, Amanda blev lite blyg så Wille fick skjuta Amanda framför sig in i rummet och sen ville Amanda inte sjunga och så fick hon syn på fikat så då ville hon hellre fika än stå och sjunga. ;) Nu kallar tvätten på mig.....

jobb jobb jobb

idag, imorgon, torsdag och fredag kommer jag att jobba mellan 8.00-18.20 och som pricket över i:et så jobbar jag mellan 8.00-14.20 på Lördag. Den här veckan kommer bli låååång. Blev ingen träning idag då jag vaknade med halsont, ont i luftrören och allmänt tung i huvudet. Vill bli frisk på riktigt!

Gårdagen

William vaknade klockan fyra igår och kom inte till ro sen. Kände mig lagom mör när det sen var dax att gå upp. Sen var det bara att sätta fart, Wille började i skolan 8.20 cyklade sen hem och sorterade tvätt och började tvätta. Hann även plocka i och ur. diskmaskinen. Sen cykla iväg med Amanda till hennes nya dagis och ha möte och rundvandring där kl 9.00. Hon tyckte det verkade bra, särskilt när hon såg att dom hade rosa lera att leka med. ;) cyklade sen hem och hängde tvätt och plockade lite innan det var dax att hämta William 11.20. Efter det var det lunch, mer tvätt och en liten stund vila på soffan innan vi åkte och lämnade Amanda hos barnvakten och vi åkte på utvecklingssamtal med William. Det gick jätte bra, Han ligger bra till i allt, vissa uppgifter var det bara han som hade klarat och det man ska kunna när man går ut förskoleklass fixar han redan. Han var så stolt när Han visade upp allt Han gjort och vi är väldigt stolta över honom såklart. Det hade vi varit även om Han inte kommit så långt i skola oxå. Efter mötet fick vi skynda oss iväg och hämta Amanda och sen byta om i turbofart för då skulle jag ha pt träff med Annamaria. Vi tog det ganska lungt eftersom jag är lite halvrisig. Men vi pratade massor och hon är bäst på att få en motiverad. När jag kom hem var det bara att ta tag i det sista, tvätta, hänga tvätt, laga mat, lägga barn, duscha, stryka, packa inför lucian på dagis osv. Det var min lediga dag. Tur man har ettjobb att gå till ibland ;)

Dagen

I Nyköping tittade vi på när tomten firade sig ner från taket, Amanda tyckte det var lite läskigt, men sen kastade tomten små godispåsar så då var det inte så läskigt längre ;) Sen var vi en sväng till mina föräldrar där vi planerade julen, eller började iallafall. På eftermiddagen har Leo och Tuva varit här och lekt med barnen. Hade egentligen tänkt försöka få lite gjort här hemma oxå på eftermiddagen men energin tog slut så det blev inte mycket gjort. Men så kan det va. =) Imorrn blir det fullt upp, är ledig men tror knappast att jag kommer känna mig ledig. 8.20 började Wille skolan. 9.00 möte på Amandas nya dagis 11.20 hämta Wille 15.30 Utvecklingssamtal på Williams skola 16.45 Träning med Pt:n. Däremellan tänkte jag försöka hinna städa lite, tvätta och stryka. Måste försöka få allt det gjort för resten av veckan jobbar jag 8-18.20 förrutom Lördag då jag slutar 14.20 och Söndag som jag är ledig.

tomte kommer ner från taket.

imag0136 (MMS)

tomte kommer ner från taket.


härlig start.

Dagen började med sovmorgon till halv tio. Lyxigt värre. :) Efter frukost så gick jag ut och gick en sväng i solskenet! Härligt! Nu är vi på väg till Nyköping. :)

lördag

Idag hade vi lyxen att få sovmorgon. Barnen vaknade vid halv åtta men lekte på egen hand i lite över en timme. Efter frukosten så kollade vi på transformers 3. Och Hux flux var det dax för lunch. Sen kom Tuva och Leo hit. Dom skulle haft film mys och kolla på bilar 2 men dom hade för mycket myror i brallorna för att kunna sitta still så dom studsade upp i barnens rum och röjde där. Vi passade på att klippa lite kattklor och sånt. Nu är det snart dax att masa sig ut på en promenad innan lördagsmyset sätter igång.

Fortsätter på temat sjukdommar

Jahopps igår var Amanda frisk och pigg hela dagen (vill att dom ska ha en feberfri och någorlunda pigg dag hemma innan dom släpps iväg till dagis) så vi passade på att baka saffransbullar med vit choklad i. Dom kanske blev en anings torra men goda endå. Och vi hade himla kul tillsammans och det är huvudsaken.
Hade planerat att jobba idag, enda tills William kom hem från skolan, men feber. Så inget knatteskutt för hans del.
I morse skulle jag och William lägga oss på soffan och kika på transformers 3, vi somnade båda två. ;)
Vi har hittills spenderat nästan hela dagen tillsammans i soffan, målat, spelat spel osv.
Nu ska jag försöka göra lite nytta här hemma, tvätta lite kanske. Om jag orkar. Man blir ju inte fylld med energi av att gå hemma så här inte.

snor, host, halsont, feber, osv osv

Tycker hösten är en enda lång sjukdom, för barnen, speciellt Amanda. Men även för mig det här året, snorar, hostar, kliar i halsen var och varnannan dag. Och orken är aldrig på topp. Dessutom så blir träningen lidande, varje gång man kommer igång, kommer över den där jobbiga tröskeln och faktist  tycker att det är kul och skönt att träna... då börjar det direkt att svida i halsen och snoret att rinna. Så typiskt!
Just nu är det Amanda som är sjuk, lite feber, hostar, helt täppt i näsan och så förkylningsastman som gör det jobbigt för henne att andas. Inte mycket att göra... bara vänta ut.
Egentligen borde man ju hinna fixa och dona här hemma om dagarna när man vabbar men mest blir det ingenting alls gjort. Så typiskt mig.
Men nu har jag ialllafall fått för mig att jag vill baka....något......nångång ;)
Får se om jag tar tag i det i dagarna eller om jag skjuter upp det till framtiden.

SMS-inlägg

imag0128 (MMS)


dax att blogga?

Kanske dax att blogga igen, men bara kanske. ;)

RSS 2.0