Hej igen

Nu har det visst gått lite över en vecka sen jag skrev sist. Jag har varit så fruktansvärt trött, en del kvällar har jag gått och lagt mig nångång mellan åtta och nio och sovit som en stock men endå inte känt mig utvilad.
Minns inte om det har hänt någe speciellt faktist.
Idag har jag iallafall varit ledig, det började bra med att Wille vaknade klockan 6, *suckar* Bara att pallra sig upp. Sen hade vi mysmorgon här hemma, vid halv tio kilade vi till bibblan och lånade böcker och fikade.
När vi kom hem käkade vi lunch och sen rensade jag lite skåp i köket och skafferiet. Blev så fint så. =)
Nu ska jag slappa i soffan och sen måste jag duscha och förbereda inför morgondagen. För då är det jobb igen.
Gokväll!

Så grymt trött

Kom i säng sent igår pga att vi gjorde klart Patriks jobbpapper  bland annat.
Amanda passade på att välja just den här natten att vakna femtielva gånger  och sen var det bara att upp och hoppa klockan fem. *snark*
Är så grymt trött.
Har inventerat på jobbet idag så nu kommer jag somna riktigt lätt ikväll.
Ska göra lite honungsté till min stackars hals och sen kommer jag sova som ett litet barn (inte som det lilla barnet Amanda gjorde igår).
Gokväll

Söndag

Började dagen med att kila ut på promenad. Wille cyklade och vi andra försökte hänga med. Amanda satt såklart i vagnen. Stannade på flera ställen där Wille kunde köra runt och Amanda fick springa av sig lite energi hon med. Vi letade även efter myror, sånt är spännande. ;)
Innan vi åkte hem svängde vi förbi mamma o pappa så William kunde visa upp sin nya cykel för morfar.
Annars har vi tagit tag i Amandas rum, skåpen har äntligen kommit upp, sänghimmeln oxå. Så nu är det lite hyllor och lampor som ska upp med. Och en hel hög med prylar som måste införskaffas. ;)
Mamma och pappa kom förbi en liten stund och kikade på vårat arbete. ;)
När vi mixtrat färdigt där inne för den här gången så kilade vi ut och lekte en stund. Wille cyklade såklart ;) och Amanda lekte i sandlådan.
Ikväll har jag suttit och hjälpt Patrik med sitt jobb igen, nu är vi äntligen äntligen klara. *pust*.
Nu är jag trött som en gnu.
Godnatt

Lördag

Idag skulle jag ju egentligen ha jobbat, hela dagen har kännts lite som om jag skolkade från jobbet. Men jag hade ju bara bytt ;)
Tog mig ner på stan med Wille och fick honom klippt, blåfärg i håret blev det oxå. Han har fått för sig att om man har blått hår så blir man lika cool som den där blå ledaren i transformers.  ;) Vi hann även med en sväng in på ica o handlade och sen en sväng in på spargrisen.
Efter lunch åkte vi och firade lille Vincent som hade 1 års kalas. Trevligt=)
Sen åkte vi direkt till mamma för pappa är hemma i helgen. Barnen fick målar saker och godis som man bygger halsband med.
Kvällen här hemma har varit lugn, suttit ett bra tag och hjälpt Patrik med jobb som han släpat hem. Kul lördagskväll va? Inte mycket.
Kommer inte på om det har hänt så mycket mer idag faktist. Fast det får väl räcka. ;)
Godnatt

Fredag

Har uträttat lite ärenden idag. Varit på stan med mamma och sen fikade hos henne. Sen har vi mest tagit det lungt eftersom att Amanda fortfarande inte här helt ok.
Så intressant var den dagen.
Blev ledig imorgon oxå, en kollega behövde va ledig den 24:e så då jobbar hon åt mig imorgon. Härligt!
Nu ligger Oso här och kräver att bli kliad. ;)

Fullt upp

Bara för att man går hemma med sjukling så behöver det inte betyda att man är sysslolös. Nej jag har plockat, tvättat och donat hela dagen.
Upptäckte efter en stund att Amanda krypit upp i stora barnvagnen och lagt sig med napp, snutt och gosepippi. Så jag klädde på barnen utekläder och gick på promenad. Amanda låg o sov/halvlurade hela vägen och William trampade gärnet på cykeln. Blev en långpromenad på över en timme.
Vi tog en liten sväng på eftermiddagen oxå, då åkte vi förbi Lena och visade upp cykeln och Viktor kom och kikade på den oxå.
Amandas feber ligger ganska lågt idag, det har pendlat mellan 37,8-38,2 fram och tillbaka. Jag vet att det inte är jätte mycket feber men jag kan erkänna att jag är lite hönsigare nu när vi haft så struligt med alla sjukdomar så hon får vara hemma från dagis imorgon med.
Menmen jaja bye bye

Ni kan aldrig gissa...

vad Amanda har? Just det, feber! *suckar* Patrik upptäckte det när dom kom hem från dagis, =/
Idag cyklade Wille till dagis, han är så duktig, och stolt som en tupp. =)
Utöver det har jag jobbat idag.
Det var allt för idag!

Ledig dag

Idag har jag varit ledig. Barnen och jag hade mysfrukost i soffan och sen pysslade jag lite här hemma. Efter lunch kilade vi ner till jobbet och fikade med mamma. Kilade till cykel affären för att kika på en cykel till William. Sen gick vi till lekparken och väntade på Patrik. Sen åkte vi in till Nyköping och där hittade vi en cykel som Wille blev förtjust i. En svart med döskallar på. ;) Väl hemma så provcyklade han, bland annat åkte vi ner på stan och visade för mormor. Är man stolt så är man. ;)
Nu ikväll har jag pysslat lite med katternas  nya mat, hade tänkt byta bort torrfodret till barf. BARF är en förkortning för Biologiskt Anpassad Rå Föda. Vilket är så nära kattens naturliga mat som möjligt. Vi var ju inne på samma linje med hundarna oxå. Bara att det inte finns något foder till katter som är helt färdigblandat så man får blanda det själv. Var enklare än jag trodde och dom har fått en liten liten provportion, som dom kastade i sig. =)
Nu blir det slapp i soffan.
Just ja måste ju skryta lite oxå, gick igenom garderoben lite hastigt förrut för att se om jag kanske kanske kunde ha något av alla kläder där som jag varit för tjock för. Och gissa vad som händer, 4 par byxor passade. Härligt! Verkligen över förväntan. =))

Måndag igen

Veckorna går så himla fort just nu. Hinner knappt med alls.
Idag jobbade jag mellan 8.20-10.40 så jag både lämnade och hämtade på dagis. Vi har väl mest varit ute och lekt idag, det är ju super fint väder. Vi fixade även iordning Willes cykel för att sen inse att han har verkligen växt ur den så vi får införskaffa en ny åt honom.
Har varit hos läkaren oxå, har ju haft ont i halsen i snart tre veckor nu eller vad det blir och det är sååå irriterande. Men det var "bara" ett virus, vilket betyder att det är bara att köp läget tills det läker av sig själv *super suck* Ville ha en tablett och POFF så va det onda borta ;)
Fjäron är det gulligaste ordet just nu. Jag kan bara inte släppa det. =)

Pappa

Idag fyller Henrik och Pappa år. Så dagen i ära åkte vi och hälsade på pappa. Hela familjen + mamma. Vi fikade, gick tipspromenad, var i barnataljén där barnen målade teckningar, målade träfigurer, gjorde halsband och armband. Vi hade helt enkelt jätte trevligt. Tiden bara susade förbi.
När vi kom hem, kliade det i fingrarna på mig så jag rev ut Amandas rum och började möblera lite med de nya möblerna. Blev super bra, jag är grymt nöjd. Det är ju inte ens halv färdigt men grunden är lagd. Nu ska bara skåp och hyllor hängas upp, lådor, gardintyg, lite mer kuddar och tyg till dem, gardinstång och wallies införskaffas. Säkert en hel del till som jag kommer på sen. ;)
Nu slappar vi i soffan. Det förtjänar vi efter den här helgen. Det har varit fullt upp.
Bye

Jag är kvar!

Lugn bara lugn jag har inte försvunnit än. ;)
Det är bara det att jag har jobbat varenda dag så det har inte funnits sådär jätte mycket att skriva om. Vi har hållit oss friska än så länge. Hurra! =)
Idag har vi varit på Ikea! Ska börja göra om Amandas rum nu, eller göra om och göra om. Göra ett rum, hennes är ju bara en säng och två lektält i princip. Men nu har vi i allafall införskaffat lite möbler och pryls. Tyvärr hade halva Sverige bestämt sig för att shoppa på Ikea idag och ett par dagar innan så alla prylar fanns inte som jag hade tänkt mig. Så det betyder att jag "tyvärr" ( ;) ) måste åkte en vända till, till Ikea. hehe!
Och som alla som känner mig vet, älskar jag att skruva ikea möbler så det första jag gjorde när vi kom hem var att skruva ihop det som kunde skruvas ihop. Dvs två bokhyllor, ett bord, två stolar och två skåp. Nu ska jag bara flirta hej vilt med Patrik så han hjälper mig att hänga upp grejjerna i hennes rum. Aja jag kan lägga upp bilder på rummet när det blir färdigt, och på Willes med såklart men det är fortfarande lite små detaljer kvar att fixa, bland annat fick jag hem Wallies som jag hade beställt som ska upp lite här och var i hans rum.
Nu ska jag blippa runt lite en stund innan det är dax att krypa ner i sängen.
Bye

Första arbetsdagen avklarad

på jag vet inte hur länge. Men det hade funkat bra på dagis med medicinerna och båda tyckte att det var super kul att vara tillbaka på dagis igen. Dom var helt slut när jag hämtade dem på dagis 14.30.
Här hemma har vi dammat, skurat badkaret, vattnat blommor, dammsugit och tvättat golv. Och nu är jag oxå helt slut om jag ska vara ärlig.
Jag o Wille har haft livliga diskussioner idag, t.ex om det finns riktiga vulkaner här i stan. Han har nämligen sett kol högarna i hamnen och dom kan ju ryka lite ibland. Jag försökte förklara vad det var för något men envis som en åsna är han ibland (undrar vem han ärvt det ifrån) ;).  Han gav sig iallafall inte, fast att vi var där och kollade och att både mormor och Patrik berättade att det var kolhögar. För honom var och är det vulkaner. ;)
Nu ska jag slappa i soffan och lär säkert somna. =)

Gaah

Det onda i halsen vill verkligen inte ge med sig. Och inte huvudvärken heller... utöver det känns det som att bihålorna håller på att explodera. Men förrutom all den här värken så känner jag mig inte sjuk. Konstigt va?
Idag har jag inte varit lika produktiv som igår men jag har iallafall rensat i pappershögen på köksbordet, målat ett lager till på lådfrontarna till Willes rum, rensat vant och möss korgar i hallen och rensat ur garderoben i hallen.
Var nere på stan en sväng oxå.
Sen har det inte blivit så mycket mer än att jag o Wille spelat lite mario kart. Han älskar o spela det spelet och har blivit grymt duktig på det.
Nu ska jag duscha och sen blir det nya Wallanderfilmen innan det är dax att krypa i säng. Imorrn ska jag jobba är det tänkt, är ju närmare två veckor sen jag jobbade sist.
Bye bye

Produktiv

Idag har vi fått en massa gjort, utan att det känts speciellt jobbigt.
Började med att åka till dagis och lämnade in schema där, har ju inte hunnit fixa sådant i veckan. Sen åkte vi hem till mina föräldrar där vi målade luckorna till Willes sänglådor. Sen har vi hunnit med o storhandla, storstäda köket, städat ur kylen, rensat igenom fem kökslådor så några kunde överlåtas till ungarnas målarböcker, pussel, lera osv. Sen planterade jag och Wille körsbärstomater, busktomater och lavendel. Hann även med o vika in massor med ren tvätt medans barnen badade. Och hör (läs) och häpnas men äntligen, äntligen har jag bytt bort julgardinerna. Jag VET det är verkligen sent gjort men så fort jag tänkt ta tag i det så har jag eller barn blivit sjuka osv. Men nu är det fixat och det känns underbart skönt o slippa ha det tyngande haha!!
Hoppas kunna få lite gjort imorgon med, det behövs verkligen!
Amanda är ju så söt med sina uttryck. Oso har ju tratt eftersom att han sytt i svansen. Men imellanåt tar vi bort den så han får vara utan den när vi har koll så han inte biter på bandaget. Idag fick Amanda syn på honom utan tratt och började bekymrat leta efter Osos mössa. ;) Gullunge! =)
Nu tror jag att det är dax för en kopp té.

Glad påsk!

Idag är det påskafton. Skulle egentligen jobbat men det känns som om mina bihålor ska sprängas från insidan och halsen känns helt sönder trasad.
Började förmiddagen med att traska till ica och handla ägg och dricka. Sen hem och lät barnen måla ägg. Amandas ägg blev en smula buckliga. ;)
Käkade påsklunch hemma hos mamma o pappa och sen knallade vi hem och tog det lungt.
Det var väl allt som hände idag.
På eftermiddagen började Wille krokna av, han blev glansig på ögonen, trött och såg rätt orkeslös ut. Ångest! Säg inte att han ska gå och bli sjuk nu. Det pallar jag bara inte med. Kan man kräva att sjukvården skriver ut typ pencilin till hela familjen på en gång? Eller vad ska vi annars hitta på så vi kommer i fas med varandra. Nu är alla sjuka i omgångar känns det som. Fast man ska väl inte överdriva.... han är ju faktist inte sjuk än... ;)
Nån annan som har en drös med tips för att boosta våra immunförsvar som verkar vara totalt obefintligt just nu.
Glad påsk!

sjukdomar

Ja anledning till att jag inte har skrivit här är för att det inte funnits så jätte mycket att skriva om. Barnen har varit sjuka i omgångar, och när dom varit friska har vi jobbat. 
Förra helgen fick Wille feber och på tisdagen visade det sig att han hade öroninflammation. På Onsdagen fick Amanda helt plötsligt 40 graders feber och en välldans hosta. Hade konstant så hög feber tills på fredagen då det ökade till 41,5 grader. Patrik åkte in till Åsidan (jourvårdcentral) med henne då. (Jag kunde inte följa med för jag låg oxå hemma med hög feber). Dom kunde inte hitta något, men dom trodde att det var någe virus som gick här omkring där dom fick hög feber och hosta. Helgen gick och hon fortsatte ha hög feber vad vi än hittade på.
På Måndagen så gick febern ner till 39 grader men fortfarande ville hon bara ligga och sova hela dagarna. Inte ens komma upp och sitta i soffan och kolla på barnprogram. Fick en konstig magkänsla att det nog inte skulle vara så här. Så jag ringde så vi fick en ny jour tid på måndagskvällen. Läkaren kunde fortfarande inte hitta något förrutom att hon var lite uttorkad och att hon syresatte sig lite dåligt. Hon ville att vi iallafall skulle bli inlagda över natten. Hon ringde runt för att hitta ett barnsjukhus som vi skulle få ta bilen till själva för att Amanda inte var tillräckligt sjuk för att få sjukresa. Fick plats på Astrid Lindgrens Barnsjukhus på karolinska i huddinge. Dom sa på telefon iallafall att Amanda var i så pass dåligt skick att det blev Ambulans upp. Så jag o Amanda åkte upp och Patrik åkte hem till Wille som väntade hemma hos mormor.

Väl framme så togs massa nya prover och dom röntgade hennes lungor. Sen fick vi ett rum där hon fick dropp och mitt i natten kom en läkare som gav henne amimox. Upp sen tidigt på morgonen för att byta avdelning för det spreds vinterkräksjuka där och Amanda var i alldeles för dåligt skick för att drabbas av det oxå.
Läkarna kom sen och berättade att dom hittat början på öroninflammation i båda öronen på Amanda, hon hade dessutom halsfluss och lunginflammation. Dom trodde oxå att det kunde vara så att hon hade astma. Men dom väntade fortfarande på mer prover. Amanda fick börja inhalera medecin, ibörjan var det 4 inhalationer i timmen, sen en gång i timmen för att dra ner till 6 gånger/dygn (3 på dagen och 3 på natten) tror jag att det blev. Hon fick även amimox tre gånger per dygn och dropp.
Agneta var som tur var ledig så hon kom och höll oss sällskap hela tisdagen och i princip hela onsdagen oxå. Så skönt att ha henne där. Det var guld värt och slippa stå där oroad själv.
Patrik och Wille kom även dom och hälsade på, på onsdags kvällen.
Under onsdagen visade det sig iallafall att hon hade astma och dom har skickat en remiss till Nyköping som sen ska utreda hur omfattande den är. Det visade sig oxå att Amanda hade rsviruset.  Allt det här har alltså läkarna i Nyköping missat. Jag undrar vad dom egentligen kollade på henne...
På torsdagen fick vi äntligen åka hem. Amanda hade förtfarande inte börjat äta men läkarna tyckte att vi skulle prova med mat och dryck hemma i lugn och ro istället. Och dom hade rätt, redan i fiket när vi väntade på patrik så käkade hon glatt en chokladboll och drack Mer. Gullunge. Vi var även in på apoteket och fick med oss en drös med mediciner till henne. Och även till mig, jag har jätte ont i halsen och bihålorna.

Idag har vi mest plockat här hemma, tvättat och försökt bekanta oss med medicinerna som Amanda har fått med sig hem. Hon är jätte duktig med inhalationerna och hjälper till att "puffa" rätt dos. Amimoxen tar hon oxå jätte duktig, aldrig någe bråk eller stök. Våran stora tjej! =)
Det är så skönt att vara hemma hos sin familj och bland sina egna saker och allt. Hela sjukhusmiljön gör ju att man känner sig sämre än sämst.
Pappa är hemma i helgen oxå så vi var och träffade dem en sväng. Amanda kunde nästan inte sluta kramas med honom ett tag. ;) Det tråkiga i kråksången är tyvärr att Henke, Lina med sina små troll egentligen skulle ha varit här och hälsat på i helgen.  Men även deras barn är sjuka så dom valde att stanna hemma.  Får hoppas dom kryar på sig.

Och som om det inte vore nog med detta så har Oso klämt svansen så illa i en dörr att han var tvungen o sys. Jaa jag säger då det, är det inte det ena så är det det andra. ;) Han mår iallafall prima nu som det verkar och har väl köpt kragen någorlunda.  Han ska ju bara ha den i ca 7 dagar till så. ;)

RSS 2.0