sjukdomar

Ja anledning till att jag inte har skrivit här är för att det inte funnits så jätte mycket att skriva om. Barnen har varit sjuka i omgångar, och när dom varit friska har vi jobbat. 
Förra helgen fick Wille feber och på tisdagen visade det sig att han hade öroninflammation. På Onsdagen fick Amanda helt plötsligt 40 graders feber och en välldans hosta. Hade konstant så hög feber tills på fredagen då det ökade till 41,5 grader. Patrik åkte in till Åsidan (jourvårdcentral) med henne då. (Jag kunde inte följa med för jag låg oxå hemma med hög feber). Dom kunde inte hitta något, men dom trodde att det var någe virus som gick här omkring där dom fick hög feber och hosta. Helgen gick och hon fortsatte ha hög feber vad vi än hittade på.
På Måndagen så gick febern ner till 39 grader men fortfarande ville hon bara ligga och sova hela dagarna. Inte ens komma upp och sitta i soffan och kolla på barnprogram. Fick en konstig magkänsla att det nog inte skulle vara så här. Så jag ringde så vi fick en ny jour tid på måndagskvällen. Läkaren kunde fortfarande inte hitta något förrutom att hon var lite uttorkad och att hon syresatte sig lite dåligt. Hon ville att vi iallafall skulle bli inlagda över natten. Hon ringde runt för att hitta ett barnsjukhus som vi skulle få ta bilen till själva för att Amanda inte var tillräckligt sjuk för att få sjukresa. Fick plats på Astrid Lindgrens Barnsjukhus på karolinska i huddinge. Dom sa på telefon iallafall att Amanda var i så pass dåligt skick att det blev Ambulans upp. Så jag o Amanda åkte upp och Patrik åkte hem till Wille som väntade hemma hos mormor.

Väl framme så togs massa nya prover och dom röntgade hennes lungor. Sen fick vi ett rum där hon fick dropp och mitt i natten kom en läkare som gav henne amimox. Upp sen tidigt på morgonen för att byta avdelning för det spreds vinterkräksjuka där och Amanda var i alldeles för dåligt skick för att drabbas av det oxå.
Läkarna kom sen och berättade att dom hittat början på öroninflammation i båda öronen på Amanda, hon hade dessutom halsfluss och lunginflammation. Dom trodde oxå att det kunde vara så att hon hade astma. Men dom väntade fortfarande på mer prover. Amanda fick börja inhalera medecin, ibörjan var det 4 inhalationer i timmen, sen en gång i timmen för att dra ner till 6 gånger/dygn (3 på dagen och 3 på natten) tror jag att det blev. Hon fick även amimox tre gånger per dygn och dropp.
Agneta var som tur var ledig så hon kom och höll oss sällskap hela tisdagen och i princip hela onsdagen oxå. Så skönt att ha henne där. Det var guld värt och slippa stå där oroad själv.
Patrik och Wille kom även dom och hälsade på, på onsdags kvällen.
Under onsdagen visade det sig iallafall att hon hade astma och dom har skickat en remiss till Nyköping som sen ska utreda hur omfattande den är. Det visade sig oxå att Amanda hade rsviruset.  Allt det här har alltså läkarna i Nyköping missat. Jag undrar vad dom egentligen kollade på henne...
På torsdagen fick vi äntligen åka hem. Amanda hade förtfarande inte börjat äta men läkarna tyckte att vi skulle prova med mat och dryck hemma i lugn och ro istället. Och dom hade rätt, redan i fiket när vi väntade på patrik så käkade hon glatt en chokladboll och drack Mer. Gullunge. Vi var även in på apoteket och fick med oss en drös med mediciner till henne. Och även till mig, jag har jätte ont i halsen och bihålorna.

Idag har vi mest plockat här hemma, tvättat och försökt bekanta oss med medicinerna som Amanda har fått med sig hem. Hon är jätte duktig med inhalationerna och hjälper till att "puffa" rätt dos. Amimoxen tar hon oxå jätte duktig, aldrig någe bråk eller stök. Våran stora tjej! =)
Det är så skönt att vara hemma hos sin familj och bland sina egna saker och allt. Hela sjukhusmiljön gör ju att man känner sig sämre än sämst.
Pappa är hemma i helgen oxå så vi var och träffade dem en sväng. Amanda kunde nästan inte sluta kramas med honom ett tag. ;) Det tråkiga i kråksången är tyvärr att Henke, Lina med sina små troll egentligen skulle ha varit här och hälsat på i helgen.  Men även deras barn är sjuka så dom valde att stanna hemma.  Får hoppas dom kryar på sig.

Och som om det inte vore nog med detta så har Oso klämt svansen så illa i en dörr att han var tvungen o sys. Jaa jag säger då det, är det inte det ena så är det det andra. ;) Han mår iallafall prima nu som det verkar och har väl köpt kragen någorlunda.  Han ska ju bara ha den i ca 7 dagar till så. ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0